Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

Mosso da yeni ürün (yol bisikleti) neden gelmiyor?

Scudo
Mosso da yeni ürün (yol bisikleti) neden gelmiyor?

Bence satışlar ağırlıklı olarak düşük seviye trekking'lerde toplandığından, belli bir seviyenin üstünde yol modeli arayanlar da genelde başka markalara baktığından yeni model getirmiyorlardır. (link)'ler bile tek tük bulunuyor piyasada. MTB ve katlanırda bile öne çıkamadılar. Gravel zaten kayıp. Bence zaten Ümit modelleriyle sürümden kazanmak yetiyordur, Mosso hobi gibidir.

• Beğen
Tepkiler: RmzBurak
Bence satışlar ağırlıklı olarak düşük seviye trekking'lerde toplandığından, belli bir seviyenin üstünde yol modeli arayanlar da genelde başka markalara baktığından yeni model getirmiyorlardır. (link)'ler bile tek tük bulunuyor piyasada. MTB ve katlanırda bile öne çıkamadılar. Gravel zaten kayıp. Bence zaten Ümit modelleriyle sürümden kazanmak yetiyordur, Mosso hobi gibidir.
Aslında eskisi gibi Tayvan'dan orijinal Mosso yol bisikletleri getirilse kodaman markalara iyi bir alternatif olur, iş yapar.

Ümit bisiklet genelde orijinal Tayvan malı Mosso getirmek yerine farklı yerden aldığı (mesela Çin) kadrolara Mosso logosu damgalayarak ya da hazır şekilde ürettirerek ülkemiz pazarında montajlayıp satıyor ki genelde bu bisikletler vasatı geçemiyor.

Bunları da ancak yeni başlayan, düşük bütçeli, hobi kullanıcıları tercih ediyor.

Nerede o eski orijinal alüminyum TCA'lar, karbon CB'ler ... mazide kaldı hepsi.

İlginize teşekkür ediyorum.
Sele aynı mı bilmiyorum ama eğer rahatsı ederse değişim mi yoksa silikon kılıf gibi bir şey mi daha iyi olur acaba?
Ben jelli kılıf denedim yine pek rahat edemedim şahsen. Yeni bir sele aldım şimdi mutluyum.

• Beğen
Tepkiler: maslan10
Aslında eskisi gibi Tayvan'dan orijinal Mosso yol bisikletleri getirilse kodaman markalara iyi bir alternatif olur, iş yapar.

Ümit bisiklet genelde orijinal Tayvan malı Mosso getirmek yerine farklı yerden aldığı (mesela Çin) kadrolara Mosso logosu damgalayarak ya da hazır şekilde ürettirerek ülkemiz pazarında montajlayıp satıyor ki genelde bu bisikletler vasatı geçemiyor.

Bunları da ancak yeni başlayan, düşük bütçeli, hobi kullanıcıları tercih ediyor.

Nerede o eski orijinal alüminyum TCA'lar, karbon CB'ler ... mazide kaldı hepsi.

Ben de Çin üretimi kadrolar getirdiğini düşünüyorum. Alüminyum kadrolarda kaynak hataları var.
Pürüzsüz, kaynak izleri silinmiş kadrolar değiller zaten. Estetik olarak kötü görünüyorlar.
2.el satılık olan bir bisiklette denk gelen 2 foto ve benim eski bisikletimden 2 foto yükledim. Aynı yer, aynı görüntü. Yapısal olarak yada dayanıklılık olarak bir sorun teşkil etmez belki ama estetik olarak malesef.
Bisiklette çok güzel full grx set vardı ama o da ruble aynakol uyumsuzmuş, zamanında forumdan bilgilendirmişti Spartiat hocam.
Edit: Foruma foto yüklemede sorun var

Edit: Bu arada, hala en sevdiğim bisiklet 2016 yılında satın aldığım Mosso Marine 26 2d. Bugün oğlum ben kullanmayacağım deyince fırsattan istifade 5 - 6 km kadar yol yaptım, özlemişim.

Dosyalar

• 9a47d8d76b0b6a48993ebfc0bec4ad99.jpeg.jpg
    9a47d8d76b0b6a48993ebfc0bec4ad99.jpeg.jpg
    104,9 KB · Okunma: 42
  • Screenshot_20220623-235501_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20220623-235501_Samsung Internet.jpg
    65,2 KB · Okunma: 46
  • 20220609_201554.jpg
    20220609_201554.jpg
    75,6 KB · Okunma: 51
  • 20220609_201534.jpg
    20220609_201534.jpg
    61,8 KB · Okunma: 45
Son düzenleme:
Kadroyu bilemem ama gidon ve gidon boğazının da pek kaliteli olmadığını düşünüyorum tam oturmuyor artık benim ki ve tık tık ses yapmaya başladı. Doğru dürüst oynamadım da bir kaç defa kendime göre ayarladım o kadar.

Geçen hafta mosso 2330 aldım. Deore falan filan diye biraz tav olmuştum. Ama forumda kadronun Mosso olmadığını okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü desem yeridir. Sonbahara girerken çuvalla para verdik zaten. Mosso marka bisiklette Mosso kadro yoksa o zaman Deore diye de ne idüğü belirsiz birşey mi var şimdi vitesle frende?
Elciklerle sele Mosso'dur inşallah deyip mutlu olacağız herhalde. Onları da değiştirirsek tamamdır işte

Son düzenleme:
Geçen hafta mosso 2330 aldım. Deore falan filan diye biraz tav olmuştum. Ama forumda kadronun Mosso olmadığını okuyunca başımdan aşağı kaynar sular döküldü desem yeridir. Sonbahara girerken çuvalla para verdik zaten. Mosso marka bisiklette Mosso kadro yoksa o zaman Deore diye de ne idüğü belirsiz birşey mi var şimdi vitesle frende?

Her okuduğunuz doğru olmayabilir.
Yerli Mosso'lar Ümit Bisiklet'in Tayvanlı Mosso ile işbirliği çerçevesinde üretiliyor, Türkiye'de montajı yapılıyor. Kadronun Mosso'nun Tayvan'daki fabrikasında üretiliyor olmaması kalitesiz bir kadro olduğunu göstermez. Bakınız, iPhone'lar ya da elektronik, bilgisayar, otomotiv v.b. neredeyse tüm sektörlerde çeşitli ürünler.
Hiçbir marka Shimano'nun markasını Shimano üretimi olmayan ürünlere basamaz. Mosso bisikletler ya da herhangi bir bisiklet üzerinde bir parçanın üzerinde Deore yazıyorsa o ürün Shimano Deore'dir. Aksi halde firmayı ağlatırlar.
Aldığınız bisiklet yerli yaygın markalardaki en iyi ürünlerden biri, Mosso'nun en iyi trekking modeli, benzer özelliklerdeki modeller arasında F/P ürünü. Siz bir kalitesizlik görüp memnuniyetinizi kaybettiyseniz tamam ama bu tür şeylere kafayı takıp bisikletinizden soğumayın.

Çin malı kadrolar da fena değil, genel olarak sorun çıkarmıyorlar, boya konusunda sıkıntı olabiliyor ancak orijinal Mosso kadrolar Ar-Ge yapılarak daha iyi işçilikle üretiliyor.

Gözünüzle gördüğünüz, elinizle tutabildiginiz bir Deore varsa o Shimano Deore'dir.

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Zaten Giant, Trek gibi üst seviye markaları falan alacak gücüm yok da, Mosso yazınca da Mosso olmasını beklerdim. Herhalde kadro modeli verilmemesinden huylanmam gerekiyordu. Orijinal Mosso'ya ait bisiklet detaylarına baktım şimdi. Aşağıya benim bisikletin özellikleri ile yan yana eklemeye çalıştım. Orijinal sitede hakikaten kadronun maşanın falan modelini yazmış adamlar. Benim bisiklette model falan yok. Buradan uyanmak gerekiyormuş demek ki.

Neyse, çok değerli bir bilgi oldu benim için. Tabi bütçe meselesi, bu bütçeyle yine markalı kadrolu birşey alamazdım herhalde.
Yazdıklarınız biraz içimi rahatlattı. Bisikleti kullanıp zevkini çıkaracağım artık.

1697476569894.png

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Zaten Giant, Trek gibi üst seviye markaları falan alacak gücüm yok da, Mosso yazınca da Mosso olmasını beklerdim. Herhalde kadro modeli verilmemesinden huylanmam gerekiyordu. Orijinal Mosso'ya ait bisiklet detaylarına baktım şimdi. Aşağıya benim bisikletin özellikleri ile yan yana eklemeye çalıştım. Orijinal sitede hakikaten kadronun maşanın falan modelini yazmış adamlar. Benim bisiklette model falan yok. Buradan uyanmak gerekiyormuş demek ki.

Neyse, çok değerli bir bilgi oldu benim için. Tabi bütçe meselesi, bu bütçeyle yine markalı kadrolu birşey alamazdım herhalde.
Yazdıklarınız biraz içimi rahatlattı. Bisikleti kullanıp zevkini çıkaracağım artık.

310535 dosyayı görüntüle
2 yıl kadar Claris setli Mosso Cavalier yol bisikleti kullandım.

Kadro Çin malıydı ama çok keyifli bir bisikletti, hiçbir problem yaşamadım. Çok pahalı bisikletleri cebinden çıkarıyordu 🙂

Çevremde kullanılan bir çok Mosso var ama taş gibiler maşallah o yönden bir sıkıntı yok.

Bisikletiniz güzel, kadronun nerde üretildiğine bakmayıp Deore set ile sürüşlerinizin keyfini çıkartın.

Bisikleti aldığım gün zaten kendimi tutamayıp yokuşlu falan yollarda 6-7km eve kadar sürmüştüm. Sürüşü çok zevkli bir bisiklet. Vites geçişleri, disk frenler ve amortisörlü maşa benim için uzay teknolojisi zaten. Forumu ilk okuyunca bi kötü hissettim ama sizin(amasseia) ve sn Spartiat'ın söyledikleri gerçekten içimi rahatlattı. Bilgiler ve hızlı desteğiniz için tekrar teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: drkemankesh
Ben de Çin üretimi kadrolar getirdiğini düşünüyorum. Alüminyum kadrolarda kaynak hataları var.
Pürüzsüz, kaynak izleri silinmiş kadrolar değiller zaten. Estetik olarak kötü görünüyorlar.
2.el satılık olan bir bisiklette denk gelen 2 foto ve benim eski bisikletimden 2 foto yükledim. Aynı yer, aynı görüntü. Yapısal olarak yada dayanıklılık olarak bir sorun teşkil etmez belki ama estetik olarak malesef.
Bisiklette çok güzel full grx set vardı ama o da ruble aynakol uyumsuzmuş, zamanında forumdan bilgilendirmişti Spartiat hocam.
Edit: Foruma foto yüklemede sorun var

Edit: Bu arada, hala en sevdiğim bisiklet 2016 yılında satın aldığım Mosso Marine 26 2d. Bugün oğlum ben kullanmayacağım deyince fırsattan istifade 5 - 6 km kadar yol yaptım, özlemişim.

Kendimi alıntılayacağım aklıma gelmezdi. Kadronun üzerinde çin yada taiwan hatta Tr yazmıyor. Fakat şunu belirtmek isterim ki eski gravel bisikletimi mossonun tr kadrosu ile taiwan kadrosu arasında karşılaştırma yaptığımda ciddi farklar olduğunu görmüştüm. Tr'de qr mandallı mil kullanırken, taiwan thru axle. Yada taiwan kadro geometrisinin tamamen çok farklı olması, maşanın karbon olması gibi. Hatta taiwan kadroda kaynak izlerinin bir kısmının silinmiş olması gibi. Taiwan donanım-setin çok farklı olması da cabası, Şu da mümkün, Tr'ye özel yada uygun maliyetli diyeyim, kadro üretiliyor da olabilir. Bu yazdıklarım da tabiki benim hayal ürünüm. Ciddiye almayın yatırım tavsiye değildir, bisikletlerimizle bol bol pedallayıp mutlu olmaya bakalım.
(link)
(link)

Dosyalar

• Screenshot_20231016_225351_Gallery.jpg
    Screenshot_20231016_225351_Gallery.jpg
    65,1 KB · Okunma: 24
sn Kaganarda
Bisikleti kontrol ettim. Sizinki gibi Mosso ekibi tarafından tasarlanmıştır diye yazıyor. Kaynak hataları var mı diye de kontrol ettim. Eğer boya kapatmadıysa öyle delik ya da çapak gibi birşey yok. Kaynak yerlerinde sizin fotolardaki gibi kusurlar görünmüyor.
Benim bisiklette de QR mandallı mil kullanılmış galiba. Ön tekerdeki milde yaylar vardı.

Bisikleti sizlerin gördüğü şekilde görebilmek için 40 fırın ekmek yemek gerekiyor. Cehalet mutluluk hakikaten 😅

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Kanada yapımı Mosso Matador..
2022-02-11-17-23-46-127.jpg2022-02-11-17-25-13-802.jpg

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba mosso cavalier claris kullanıyorum yokuşlarda biraz zorluyor dişli değiştirmem önerildi bu konu hakkında bana fikir verebilecek var mı acaba ?

arkadaşlar merhaba mosso cavalier claris kullanıyorum yokuşlarda biraz zorluyor dişli değiştirmem önerildi bu konu hakkında bana fikir verebilecek var mı acaba ?
Aero olmayan Cavalier'i kastettiğinizi düşünerek söyleyecek olursam, 34-50T aynakol, 11-28T ruble oranı vardır.

2 yıl çok severek kullandım. İlk başlarda rubledeki en büyük dişli olan 28T beni çok zorlasa da sonrasında kondisyonum arttıkça zorlanmamaya başladım.

Kondisyon düşük olduğunda evet, insan daha büyük dişli olan 30-32 ya da 34'e geçmeyi düşünüyor ama dediğim gibi zamanla kondisyon artıp bacaklar güçlendikçe yokuşlar bana mısın demiyor(Babadağ tırmanışı gibi ölümcül eğimli uzun rampalar hariç).

Rampalarda en düşük viteste yüksek kadans yapmaya bakın. Nefesinizi iyi kullanın. Rampaya çıkmadan su takviyenizi alın.

Değişim için biraz daha sabredin derim.

Aero olmayan Cavalier'i kastettiğinizi düşünerek söyleyecek olursam, 34-50T aynakol, 11-28T ruble oranı vardır.

2 yıl çok severek kullandım. İlk başlarda rubledeki en büyük dişli olan 28T beni çok zorlasa da sonrasında kondisyonum arttıkça zorlanmamaya başladım.

Kondisyon düşük olduğunda evet, insan daha büyük dişli olan 30-32 ya da 34'e geçmeyi düşünüyor ama dediğim gibi zamanla kondisyon artıp bacaklar güçlendikçe yokuşlar bana mısın demiyor(Babadağ tırmanışı gibi ölümcül eğimli uzun rampalar hariç).

Rampalarda en düşük viteste yüksek kadans yapmaya bakın. Nefesinizi iyi kullanın. Rampaya çıkmadan su takviyenizi alın.

Değişim için biraz daha sabredin derim.
aslında hiç aklıma gelmemişti daha önce yokuşları seviyordum son 3 aydır bir grupla sürüyoruz güzel gidiyordu ben iş yüzünden 1 ay ara vermek zorunda kaldım geçen bir sürüş yaptık yokuşta ben öldüm beni beklemek zorunda kaldılar yokuşta en kötüsü benim bisikletimdi ondan mı kaynaklı ara verdim diye mi kaynaklı onu bilmiyorum

aslında hiç aklıma gelmemişti daha önce yokuşları seviyordum son 3 aydır bir grupla sürüyoruz güzel gidiyordu ben iş yüzünden 1 ay ara vermek zorunda kaldım geçen bir sürüş yaptık yokuşta ben öldüm beni beklemek zorunda kaldılar yokuşta en kötüsü benim bisikletimdi ondan mı kaynaklı ara verdim diye mi kaynaklı onu bilmiyorum
Karbon Trek Ultegra ve Merida Reacto 400 Tiagra ile birlikte sürdüğümüzde düz yolda ve yokuş aşağı inerken Cavalier şaşırtıcı derecede diğerlerinden daha akıcı ve daha atikti, en ucuz bisiklet seninki olmasına rağmen Cavalier nasıl olur da bizim bisikletlerden daha hızlı şeklinde bir çok tepki aldım.

Tabii bu şekilde olması Cavalier'in en kalitelisi, en iyisi olduğu anlamına gelmiyor ama alt seviye Shimano bileşenleri ile bile Cavalier kendinden beklenilenden daha iyi.

Ağırlığı ise pahalı bisikletlerin hafifliği karşısında rampa çıkışlarında bir dezavantaj.

Son düzenleme:
mosso kullanıcısı olarak yeni satışta olan hiçbir mosso bisikletin alınması taraftarı degilim o eski mossolar yok artık.hepsini ümit kendisi üretiyor.eee kalitede ortada.

• Beğen
Tepkiler: bsfatih
Geri