Scudo Sports

Mosso Kullanıcıları Kulübü

@safex 2300 lira olanı 2020 model. sen 2000 liraya 2019 modelini alıyorsun.
değişen bişey yok aynı bisiklet. normal fiyat
seni kazıklamamış da kıyak da yapmamış

Scudo
@safex 27 vites önerim, yokuşlarda daha kolaylık sağlayacaktır.

Merhaba. Mosso bisiklet almaya karar verdim sizin de görüşlerinizi almak isterim. Legarda 2027 MSM H modelini seçeceğim büyük ihtimalle. MTB almak yerine bu tarz hibrit tercih ettim. Siz ne dersiniz? Pişman etmeyeceğini düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: amasseia ve OİMTR
Merhaba. Mosso bisiklet almaya karar verdim sizin de görüşlerinizi almak isterim. Legarda 2027 MSM H modelini seçeceğim büyük ihtimalle. MTB almak yerine bu tarz hibrit tercih ettim. Siz ne dersiniz? Pişman etmeyeceğini düşünüyorum.
Ben kullanıyorum fiyatına göre en iyi bisiklet bana göre.

Hocam merhaba, benim boyum 170, iç bacak genişliğim 72-75 arasında. Sizin Legarda kadro boyu kaç acaba onu merak ettim. Ben 46 kadro alsam sorun olur mu yoksa 51 mi alayım tam denkleştiremedim. Bir de jant ebatı kaç inç geliyor? Burada Mosso bayisi olmadığı için sipariş edeceğim ondan sordum.

Hocam merhaba, benim boyum 170, iç bacak genişliğim 72-75 arasında. Sizin Legarda kadro boyu kaç acaba onu merak ettim. Ben 46 kadro alsam sorun olur mu yoksa 51 mi alayım tam denkleştiremedim. Bir de jant ebatı kaç inç geliyor? Burada Mosso bayisi olmadığı için sipariş edeceğim ondan sordum.
51 iyidir.

46 tavsiye ederim, 51 büyük gelecektir. 1.90 lik arkadaşım 51 kadro kullanıyordu, hoş ona da küçük geliyordu(56 kadro kullanması lazımdı.) Size 46 kadro uygun olacaktır diye düşünüyorum.

Arkadaşım merhaba,
46 kadro çok küçük gelecektir, 51 kadro muhtemelen daha iyi olacaktır. Ben 183 boyundayım 56 kadro kullanıyorum. Kafanda bir kadro boyu hesabı olsun çünkü, eğer bayi dürüst değil ise, sana uygun olan kadro yerine elinde olanı satmaya çalışacaktır. Herkesin anatomisi farklı olması sebebiyle, tavsiye üzerine değil deneyerek almanda fayda var.
Eğer iki boy arasında kalırsan, büyük olanı tercih et.

• Beğen
Tepkiler: mcihankaya
Hocam ben 3 tur bisikleti 2 yol bisikleti değiştirdim 3 yılda. Boyum 1.70 iç bacak boyum 78 cm. Aldığım şehir bisikletleri salcano city sport s kadro(46 cm), carraro sportive 224 46 kadro, Peugeot t11 45.5 kadro idi. Bunların hepsi tam oluyordu boyuma. Yol bisikleti ise 52 kadro carraro cr052 idi. Bu ise büyük geliyordu üst borusu uzun diye. Bir sonraki yol bisikletini almayı bekliyorum bu sene. 50-51 kadro almaya çalışacağım bu sefer.

Cok samimi bir arkadaşıma da mosso legarda aldık 1.5 yıl önce. Yenice sattı. Boyu 1.90 kullandığı bisiklet 51 cm di. Alması gereken ise 56 cm. 51 cm olan kadroyu ise biraz daha fazla eğilerek kullanıyordu(yaklaşık 45-50 derece oturma açısıyla)

Mosso legarda serisi 41-46-51-56 cm olarak üretiliyor. Üretilen ölçülere baktığımızda boyunuza 46 kadro uygun diyebilirim. İnternette değişik tur/trekking bisiklet boy tablolarina baktığım zaman almanız gereken kadro yine 46. Tur bisikletleri yaklaşık 60 derece oturma açısıyla kullanılır. Konfor isterseniz bu açıyı arttırabilirsiniz. Edit: Uzanma mesafesinin artması nedeniyle kadro boyu büyülterek konforu arttırmak pek mümkün değil. Gidon boğazının acısını değiştirebilirsiniz bunun için.

Israrla yazıyorum 51 kadro epey büyük bir kadro. Benzer boy ölçüsüne sahip biri olarak(iç bacak uzunluğu daha fazla) ben 46 kadrolar ile rahat ettim. 175 cm üstü boyunuz olsa 51 kadro tavsiye edebilirdim. Ama 170 cm boya 46 cm uygundur diye düşünüyorum. Yine de çevrenizde tur bisikleti kullanan birileri varsa denemenizi tavsiye ederim.

Dosyalar

• S00328-07233101.png
    S00328-07233101.png
    48,9 KB · Okunma: 42
  • S00328-07215390.png
    S00328-07215390.png
    40,9 KB · Okunma: 43
  • S00328-07193999.jpg
    S00328-07193999.jpg
    225,2 KB · Okunma: 43
  • S00328-07145433.jpg
    S00328-07145433.jpg
    155,3 KB · Okunma: 44
Son düzenleme:
Ben 1.76 boyumla istanbulda iyi bir bayide deneyerek 46 aldım. Uzanma mesafesi konfor açısından önemli. Kendinize çok büyük alırsanız eziyete döner diye düşünüyorum.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Mosso Legarda 2021 MDM H model bisikletimi internetten sipariş verdim ve şu an yolda. Kurulum ile ilgili İzmir'de ücretsiz kurulum yapan yetkili/teknik servis var mıdır? Araştırmalarıma göre 2 tane gözüküyor 1- Sundu 2- Bisiklet.com. 2. seçenek benim oturduğum yerde ve az çok konuştuğumuz kişiler, kendilerine dışarıdan bisiklet alsam kurulumunu yapar mısınız diye sorduğumda 50TL dediler. Yani bunlar Mosso yetkili servis değil demek mi? :-D

Mosso Legarda 2021 MDM H model bisikletimi internetten sipariş verdim ve şu an yolda. Kurulum ile ilgili İzmir'de ücretsiz kurulum yapan yetkili/teknik servis var mıdır? Araştırmalarıma göre 2 tane gözüküyor 1- Sundu 2- Bisiklet.com. 2. seçenek benim oturduğum yerde ve az çok konuştuğumuz kişiler, kendilerine dışarıdan bisiklet alsam kurulumunu yapar mısınız diye sorduğumda 50TL dediler. Yani bunlar Mosso yetkili servis değil demek mi? :-D
Servis konusunda Kırıkkale de kurdurmustuk 2 sene önce para vermeden. Zaten kurulum kuponu alıyor kuran yer, parasını mosso dan tahsil ediyor sonradan.

• Beğen
Selamlar

Kasım ayından beri Mosso dağ bisikletine biniyorum. Dün bisikletçimde tartayım dedim 15 kilo olduğunu gördüm. Resmen eşek ölüsü ile yola çıkıyormuşum.
Uzun yolda çok yoruyor maalesef. İnsanlar neden ince teker sürüyor artık daha iyi anlıyorum...

• Beğen
Arkadaşlar merhaba grupta yeniyim legarda serisi beğeniyorum ama karar veremedim 21 vites mi 24 mü vede 2021 serisinde 24 vites de düz masa yok Bursa'da yaşıyorum hangisi daha mantıklı olur teşekkür ederim

Selamlar Mosso kullanıcıları , buraya sormayı uygun gördüm umarım bilgi ve fikir sahibi arkadaşlar vardır.

Mevcut Triban 500 yol bisikletim var ve memnunum şükür ama dağ bisikleti tadını arıyorum zaman zaman ve çok da yer kaplamasın istiyorum. Zira büyük ihtimal ile hafta içi ofiste duracak ve öğlenleri 20-30dk bineceğim köy-hafif arazide , olursa hafta sonu dağ patika falan hatta eşime de uygun olsun diyerek ;

Mosso Marine 26 2D katlanır bisiklet bakıyorum uzun süredir ve sanki tam istediklerimin ortasında duruyor gibi. Bu bisikleti kullanan ve artı / eksi yönlerini belirtebilecek arkadaşlar var ise çok sevinirim. Hatta Antalya 'da satıcısını da buldum örneğin:
(link)

x16_79747282052m.jpg
Bu bisikleti ben kullandım. Ağır bir bisiklet 15 kg civarı ağırlığı olması lazım. Katlanır mekanizması ses yapıyor yolda gacır gucur bisiklet esnedikçe. Vites geçişleri vs sorunsuz. 6 ay kadar kullanıp sattım.

• Beğen
Tepkiler: TatanQa_tr
@ZirZop bilgiler için teşekkür ederim.

• Beğen
Tepkiler: ZirZop

Benim de boyum 1.70. Bir yıldır Mosso Legarda 1821 msm kullanıyorum. 46 Kadro tam uyuyor boyuma, bir tık daha büyük olsa kesinlikle rahatsız ederdi.

Bunun dışında genel anlamda memnunum. Tek pişmanlığım kilitli amortisör:). Şimdiki aklım olsaydı kesinlikle amortisörsüz olanını alırdım. Çünkü aldığımdan beri sadece iki defa kullandım: biri ilk aldığım gün denemek içindi; diğeri de mıcırlı bir yoldan geçerkendi. İnanın ahım şahım bir etkisi olmadı. Bir de önceki sayfalarda bir arkadaş daha bahsetmiş, fren ayaklarındaki ayarsızlık bende de var. Ne kadar ayar yapsam da balatalardan biri lastiğe daha yakın duruyor sürekli. Ama malzemeden kaynaklı bir durum mu yoksa montajdan mı kaynaklı bilemiyorum.

• Beğen
MOSSO LEGARDA 2024 MSM V bu model işin ne dersiniz arkadaşlar yoksa düz maşa mi almalıyım ? Legarda 2021 arasındayım 2024 msm v 1800 TL
2021 mdm v 1525 taksitli fiyat aldım ?

Son düzenleme:
@safex tam emin değilim ama bazı firmalar yetkili servise kurulum yaptırmayınca garanti kapsamından çıkartıyor bisikletleri
bi araştır bu konuyu. önümüzdeki aylarda bi sıkıntı çıkarsa parayla tamir ettirmek zorunda kalabilirsin
@mcihankaya benim boyum 1.73 ve 46 aldım. gayet iyi.
sen de 46 almalısın 51 büyük gelir

• Beğen
Geri