Scudo Sports

Millet parkı'na veledrom istiyoruz

Atatürk havaalanı yıkılacak yani..Niye?Havaalanının adı ''Atatürk'' diye mio_O

Scudo
@ahlaksız
Aynen kardeşim batıyor. bütün dünyanın taktirini kazanmış,yurt dışında ders kitaplarında konu olup yer almış,simgesel heykelleri olan cadde ve sokaklarda adı olan dünya liderini kıskanıyorlar ne yazıkki

@Tuzlu_Fıstık
Sorun kıskanma değil aslında..Bir düşman yaratıp,o düşman üzerinden siyaset yapma da değil..Sorun,bu insanların kadın erkek eşitliğini hazmedememeleri..!
Bu kişiler sonuçta Osmanlıcı..Neoosmanlıcı..Peki,Atatürk bir Osmanlı askeri değil mi?Evet,öyle..O zaman sorun ne?
Sorun,Atatürk'ün kadın ve erkeği bir görmesi..Diğer konular gerçekten teferruat..

Atatürk,insanlık tarihi boyunca sivrilen,öne çıkan kişilerden biridir..Tarih bazında,bir Einstein veya Stalin veya Gandhi neyse,Atatürk'te odur..Mesela Einstein'ın adını isteseniz de,silemezsiniz tarihten..Atatürk'ün de öyle..

Yanlış hatırlamıyorsam RTE Atatürk Havalimanı Yerine Central Park gibi bol yeşillikli bir yerin yapılmasını isteyenleri dinlemiş ve vaatleri arasına taşınacak hava limanının yerine park yapmayı koymuştu.Sizde yapıcı olmaya ekleme yapmaya vs çalışıyorsunuz ama sormak istiyorum yüksek müsaadenizle,böyle bir şeyin GERÇEKTEN yapılacağını düşünüyor musunuz?Yani benim inanasım gelmiyor İstanbul'a kendi elleriyle şöyle bir manzara yapacaklarına:

aegWXCrFaUvHqUM-800x450-noPad.jpg

Hele ki kendilerinin tam bir yeşil katili olduklarını düşünürsek...Türkiye'de yanlış ve düzensiz şehirleşme onlardan önce de vardı evet ama bunlar onu önlemediler hatta daha da beter hale getirdiler,rant rant rant.Ben inanmıyorum açıkçası düzgün bir şekilde İsatanbul'a böyle bir alan kazandırılacağına.O yüzden doğmamış bebeğe don biçmeyelim...

Alın yeşil istediniz, yeşil yaptık demek için, sadece gözleri boyamak için yapılan minicik bir bölge. Yok ettikleri orman arazilerini, o arazilerde dikilen rezidansları,otoyolları,otelleri affettiremeyecekler. Yapmasalar da olur. Bundan sonra ormanları rahat bıraksınlar yeter

Her ne kadar İstanbul'da olmasam da güzel bir proje olurdu. Parkı yapsınlarda o bile kafi diyoruz. Bir önceki seçim öncesinde oturduğum mahallenin üst kısmı bir uçtan bir uca devam eden yeşillik şeklinde park yapacaklardı, tıpkı Çamlık Parkı gibi. Servergaziden başlayıp Şirinköy'e kadar yeşil alan şeklinde. Aslında yeşillik yapıp ağaç dikmelerine de gerek yok zaten orman arazisi sadece yapıyoruz demek için 1-2 ağaç seyreltmesi yapılıp alt bölümler imara açıldı. Yani Millet Parkını yapsınlar bize yeter. Örneğin 99 depreminden sonra belirli alanlarda toplanma yeri yardım istasyonları kuruldu, peki şuanda o istasyonlardan kaç tanesi yerinde duruyor ? Cevap hiç biri onlar yerine avm var.

1 imza çok bir şey değil, bende destek oldum kampanya için olumlu geri dönüş yaparlar.

Kırmızı alan park olacaktı, mavi olan kısımda şuanda inşaatlar devam ediyor, siyah alanda türbe yer alıyor. Üst tarafın bir bölümünde Servergazi Türbesi ve eski köy mezarlığı var. Bulabildiğim en büyük görseli buldum fakat pek okunmuyor. İstabuldaki Afet Toplanma Yeri ile ilgili olan görseller.

Dosyalar

• fft16_mf960292.Jpeg
    fft16_mf960292.Jpeg
    178,7 KB · Okunma: 19
  • istanbulda-toplanma-alanları-avm-oldu.jpg
    istanbulda-toplanma-alanları-avm-oldu.jpg
    97,3 KB · Okunma: 18
  • mesire.JPG
    mesire.JPG
    94,5 KB · Okunma: 19
@Şerif Feridun
Millet kiraathanelerinde büyük turları göstersinler. Hatta ve hatta geçilen bölgelerin şaraplarını tatma şansımız olsun. Eurosport başında köpekoldurenle tadı çıkmıyor. Hadi gençler bir el atın.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Yıllarca "3. havalimanı" yapıyoruz diye propaganda yaptılar. E noldu şimdi meğer 1.si yıkılacakmış. Yani yine 2 tane havalimanı olacak. O zaman niye yıllardır yalan söylüyorsunuz? Çünkü bu sizin göbek adınız; kandırmak/kandırılmak.

Sözde Millet parkına da böyle fantastik şeyler istemeyin kardeşim, ne veledromu kardeşim hain misiniz siz? Dik AVM'yi gitsin işte.

Umarım mesaj yazan bu kadar insan kampanyaya da destek için imza atmıştır...

Ben veledromu değil, veledroma Beylikdüzü'nden olan yolu sevdim. Bana çok yakın olursa gitmem sanırım:D
Ama bisiklete aşkına hizmet edecek olan her ne ise desteklerim:harika:
Malesef bu tür imza kampanyalarının yaptırım gücü olmadığı gibi, bisiklet konusunda da az ilgiden dolayı da neden veledrom yapılmamalının kanıtı olacaktır sanki. Ayrıca rant yoksa hizmet de yok. Anlayış belli. İstanbul büyükşehir belediye başkanının kendi ağzından dediği gibi ''önce bize hangi ilçeler daha çok oy verdiyse oralara hizmet götüreceğiz''
Ve halen görevinin başında. Çünkü bu tür saçmalıklar normalleştirildi.
Umut sıfır :uzgnm:

Veledrom benzeri, biraz daha uzun metrajlı mesela bir turu 500-600 m veya uzun asfalt bir pist çok iyi olur diye düşünüyorum.

Veledrom olsa gerçekten güzel olur , bununla birlikte gerçekleşeceğini düşünmüyorum .Sebebi, Veledrom talep edecek bisiklet kullanım adedi/sayısı ve toplumsal bilinç düzeyinde olmamamız. Dua edelim elimizdeki Veledromu da yıkmasınlar.. Eminim bisiklet yollarını gereksiz buldukları gibi Veledromu da gereksiz gören çok sayıda vatandaşımız vardır.

Uzun vadede ; Bisiklet yolları ve bisikletlileri koruyan kuralları talep ederek, bilinç oluşmasını sağlamanın daha gerçekci olduğunu düşünüyorum. Böylelikle Veledrom talep eden kişi sayısı artacak, kamu kayıtsız kalamayacaktır.
syg

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
@uslsy

Ne var ki hocam bunda, bence gayet başarılı bir çalışma olmuş. Sanatçı burada grinin bütün tonlarını göz önüne sermeyi, arkasında yatan derin felsefî manayı ortaya çıkarmayı amaçlamış :) Yeşil out, gri in...

• Beğen
Tepkiler: DurgunDeniz
O rota inanılmaz rüzgarlı, bu yüzden kapalı velodrom lazım :islik: Açığını buldum kapalısını arıyorum ben de :cool:

Devasa bir mangal tesisi yapmalarını bekliyorum oraya. Kendin pişir kendin ye. Dünyanın veya en kötü ihtimalle avrupanın en büyük mangal tesisi olabilir :krktm:

Destekliyorum tabii ki. Ulaşabildiğim herkese de gönderiyorum.
Ama
Öyle hayal ettiğiniz gibi bir park yapılmaz. Avm olur, rezidans olur.
Park olmayınca veledrom da olmaz haliyle.
Olsa bile adında Atatürk, Ata, Türk vb. kelimeler de geçmez. Aynen yeni yapılan havalimanında geçmeyeceği gibi.

Ayrıca veledromdan önce talep etmemiz gereken bisikletle insancıl bir şekilde seyahat edebileceğimiz yolların yapılması ve mevcut yollarla birlikle kural ihlallerine karşı korunması olmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Geri