Scudo Sports

Microshift r8 Triban 500 sorunu

Owlknife

Forum Bağımlısı
Tepki
370
İsim
Samet Elmacı
Bisiklet
b'Twin
Eylülde aldığım triban 500ün ön aktarıcısı şu ana kadar 3 kere tel kesti, decathlondaki abi bunun tüm Tğrdkiye'de sadece benim yaşadığımı sorduğunda kimsenin bu sorunla kaşılaşmadığını söyledi.Şuan ücretsiz olarak 3. teli de taktı (2.sini ben parayla almkıştım) ve 2.telde kesilmeye başladı.Yardım edermisiniz acaba sorun neden kaynaklanıyodur?
Fotoğraf atacağım (fotolar az aşağıda)

Scudo
@Owlknife
Telin yanlış sarılması yüzünden kopma yapabilir. Ya da tel gerginlik ayarı yanlıştır.
Tel montelemesi hatalı döşenmiştir
Bunları bir bisikletçiye kontrol ettirin derim

(link)

En dandik on aktaricilari Ureten firma yazmislar :D

Siz oraya bir sora alin 30 40 liraya, konu kapansin

• Beğen
Tepkiler: hüseyingürgah
@Serkan Mıstınoğlu
Sora microshift sti kola uyar mı?

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Hastateker
Mahalle bisikletçisi, decathlona ikisine de gittim sorun başka

ASUS_T00J-D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Owlknife

Shimano ile uyumlu diye biliyorum microshift'in sti kolları. Ben de Triban 3'ün ön aktarıcıyı değiştireceğim yakın zamanda. Hatta ön arka komple değiştirmeyi bile düşünüyorum ciddi ciddi..

Büyük talihsizlik :( Bende aynı bisikleti kullanıyorum ve benimkinin maşşallahı var agrasif kullandığım halde ne ön aktarıcı , ne de arka aktarıcı bakımından hiç problem yaşamadım bu zamana kadar. Biraz da şans işi demek ki.

@William Blazco Bende Ankaradayım T500ü olan 2 tane tanıdığım var onlarda baya agresif kullanmış ve sorun yoktu

@Retro Enthusiast @Serkan Mıstınoğlu birde aynakol 3ten direk 1 e atıyor çok sesli bir şekilde kol değişti 1 hafta sonra tekrar öyle olmaya başlad. Decathlon 3 kez aynıs nı yaşarsan yeni bisiklet veriyoruz zaten demişti ama ben onu hatırlatınca da başka kimsede bu sorun yok senin hatan vs dedi :)

Bence hiç normal değil hocam, normalde o teli istersenizde koparamamanız lazım. :)

Belki bir yerde bir sürtünme vardır, ufaktan yağ damlatmayı deneyebilirsiniz.

@Owlknife 3 ten direk 1 e atıyorsa tel gerginliği ile alakalı bir durum olabilir fren vites kolunun orda bulunana kablonun çıktığı bölge varya oradan gerginliğini ayarla bu sorun kalkar ortadan

Bizikletin uzerinde 19 yıldır aynı tel duruyor bu telin kopmasi ne kadar zor pense bile kesmiyor.

Bence o 3 telinde koptugu noktalari inceleyin muhakkak bir hata vardir

@epsilon91 @alperr125 @salih.polat @Godzilla
Yeni tel bile kopmaya başlamış dikkatli bakın 1 tel kopmuş
p_20170226_154838.jpg
p_20170226_154752.jpg

@Owlknife Hocam bence teli sıkan vidanın orada keskin bir yer var, vidaya birşey sürtüp orayı aşındırmış olabilir.

Vites telini herhangi bir çekmeyle itmeyle koparmak çok zor, bence vidanın olduğu yere bir göz gezdirin.
Muhtemelen tahminimce oraya bir keskin yüzey var.

@Godzilla aynen benimde aklıma tek o geldi, ama şimdi gevşetip bakarsam takarken teli birdaha ezmiş olacağım, kesin ondanmıdır acaba?

eger hep kopma buradan oluyorsa vites degistirici uzerindeki vidayi cok sıkıyor olabilirsiniz yeteri kadar sıkılmalı orada capak vs olabilir bence acin vidayi orayi bir inceleyin

@Owlknife

Hocam o sizin bileceğiniz iş, başka bir yerden olurmu diye düşünüyorum ama aklımada başka bir yer gelmiyor.
Hep aynı yerden kesiliyorsa tel muhtemelen oradandır.

@Godzilla birdaha kopunca kesinlikle törpüleyeceğim orayı

@alperr125 decathlondaki personel değiştirdi oda yol kullanıyormuş doğru torkta sıkmıştır sanırım

@Serkan Mıstınoğlu ekşide yazanlara göre bisiklet alacak olsak herkesin pinarello dogma alması lazım :D

microshift r8 denen sistem fiyat olarak shimano tourney parasına satılır. perfomans olarak da claris ile sora arasında bir sistemdir. R8 kullanırken soraya geçen adam vay be dünya varmış demez.

Ön vitesin geçişi pek iyi değil ama bende rahatsızlık yaratmadı. MTB ile indiğim yokuşlarda vitesler karışıyor sarsıntıda ama triban 500 ün vitesleri çok daha stabil. Her açıdan memnunum.

Telin kopması diye bişey yok. ordaki mekanizma sürtüyor veya vida kesiyor bir şekilde. Yankeski bile zor kesiyor o telleri. Adam assan kopmaz. O kısmı söküp bir inceleyin. Ya da dechatlona götürün adam gibi yapsınlar. Bi tek sende oldu senin hatan diye bir dünya yok. Sizin ustalığınız bu kadar mı diye sen önlerini kes.

@ilkercom Aynen bende son cümlenizdeki olaydan muzdaribim, adam her şubeye sordum birtek sende var dedi ve senin hatan dedi.Dedim ben en fazla ne hata yapabilirim alt tarafı vites kolu dedim, oda bilmiyorum dedi ücretsiz taktı teli ama birdaha koparsa ne yapacağım bilmiyorum sıkıldım artık decathlona gitmekten

Geri