Scudo Sports

Mersin

Merhaba Arkadaşlar...
Kısa bir süreliğine Mersin' e geldim... Mersin'li arkadaşların tavsiyelerine ihtiyacım var...

MTB Parkuru varmıdır?
Nerelerde ANtreman yapılabilir?
Sağlam rampalar varmıdır?
Tanışıp birlikte birşeyler yapmak isteyen arkadaşlara zamanımın el verdiğince tamam demeye çalışırım...

Msn : htolgagok@hotmail.com
Tlf : 544 6277782

Scudo
hoşgeldin :) mersinden baya arkadaşımız var forumda, elimizden geldiğince yardımcı, olmaya çalışırız,iyi forumlar,tekrar hosgeldin

• Beğen
Tepkiler: hypromellose
gözneye giderseniz tabi yağmur yersiniz :D, oraya çıkınca hava sıcaklığı 3-5 derece farkediyor,ama inerken süper ya,benim gibi lastiğinizi patlatmazsanız mersine pedal çevirmeden gelirsiniz,ama çıkarken dediğin gibi her ne kadar yıllardır sporcu da olsan insanın bacakları iflas ediyor:).bu sabah hava süperdi, biz teceye doğru çevirdik pedalı,çok güzel bir rüzgar vardı sabah tam da arkamızdan esiyordu giderken,ama dönerken en büyük viteste baya bi efor sarfettim :)ordan da sahile indik ,sabah sporu yapanlar doldurmuştu yine,biraz turist muamelesi gördükten sonra pozcu işbankası sokağından çıktık,evimize doğru sürdük:)

peki size yardımcı olmaya çalışırım parkurvar gemiciler sitesi ve kuyuluk cvarında gzl parkurlarvar orada buluşursak hellederiz

tşkl MELİSBURCU umarım birgün beraber gideriz uzun yola :)

@hypromellose

Merhaba Mersine hoşgeldin.

Burada mtb parkuru var. Bende daha yeniyim. Ancak Baymekanik sana yardımcı olacaktır. Buluşma noktamız orası.
"mersınde kı butun arkadaslar ben baymekanik mezıtlı solı camı karsısında profosyonel bısıklet kullanan ve aynı zamanda tamır ve bakımını yapan bırıyım telefon numaram 0 536 764 65 48 gelırsenız beklerım tutkularınızda bısıkletınızden vaz gecmeyın"

Mersinde ne kadar kalacaksın?
Görüşmek üzere esen kal.

bugün sabahın ilk ışıklarında yine yola çıktım ve 50 km'yi devirdim herzaman olduğu gibi,ama hala aklımda dün akşam yaşadığım olay vardı......
dün akşam Bf'yi kapattıktan sonra hazırlandım ve yola çıktım,yine 50 km'lik bir yol yapmayı düşünüyordum yanımdaki akrabamla,bisikletlerimizi aşağı indirdik ve yola koyulduk ,hava kararmıştı ,hem canım sıkılmasın diye hemde mersini daha iyi öğrenebilmek için herzaman farklı yollardan gidiyordum ve bu sefer de pozcu postanesinin yanından dağ tarafına doğru giden 45 evler caddesine pedal çevirdik,biraz yukarıya doğru yol aldıktan sonra 4 yol ağzı dedikleri bir yere geldik.trafiğinde baya yoğun olduğu bir cadde.biz tam sola dönmek için yolu kontrol ettiğimiz sırada bizim geçmek istediğimiz taraftan bize doğru gelen bir scooter'a beyaz bir minibüs arkadan çok hızlı bir şekilde çarptı.bütün insanlar şok oldu donup kaldı bir anda,bende bir an duraksadım ve hemen bisikletimden indim ama ne göreyim,scooter'a çarpan minibüs durmadı ve bizim olduğumuz yola doğru yavaşça döndü,kaçmaya çalıştığını anladım ,açık olan pencereden ''plakanı aldım,boşuna kaçma'' diye bağırdım. adam bana ''o zaman polisi ara '' dedi,anlamadığım bir kaç şey daha söyledi ve son sürat olay yerinden kaçtı....:( insanlığımızı bu kadar kaybetmişiz demekki :( yerde yatan yaralının bşına insanlar toplanmıştı ,heryer kan olmuştu:( adam sesinin çıktığı kadar bağırıyordu,kumaş bir pantolon vardı üzerinde ve sağ ayağının kırıldığı görünüyordu.ellerim titreye titreye eğildim ve adamın dizine elimle hafifçe bastırdım ayağını oynatmaması için,bir kaç kişi başının altına birşeyler koymuştu,bir amcamız sürekli ''sen çok iyisin aslanım bir şeyin yok diyordu'' ,çarpan minibüsün plakasını benden başka 2 kişi daha almıştı ve polisi aradılar , olayın hemen sonrasında aranan ambulans hala gelmemişti,yaralının insanlara'' lütfen bir tane sigara verin bana'' diyişi hala kulaklarımda :( daha fazla olay yerinde duramadım ve ayrıldım,umarım sağlığı iyidir.
33 RD 037 plakalı minibüsün sahibi olan ,çizgili gömlekli ,hafif kilolu ve bir insana çarptığı için gülen adamı ve aramızda geçen kısa konuşmayı hayatım boyunca unutabileceğimi sanmıyorum :(

@MeLiSBuRCu

gerçekten insanın kanını donduran bi olay yaşamışsın. sana da geçmiş olsun... minibüs şoförünün güvendiği bir "dağ" vardır elbet. yoksa o kadar kolay "polisi ara" diyebilir miydi? insan hayatı bu kadar ucuz işte...:(

• Beğen
Tepkiler: kurt
slm ben mersinin manyak freeridecilerinden biriyim eninle tanışmak isterim dorusu duz yolu bilmem ama araziye herzaman varım bu arada hoşgeldin tlf nom 05356566468 beni ara seninle görüşelim

slm memet abi ben yusuf cant tellerini aldın bu seferkiler beyaz hemde krom yasinin parasıda hazır. ana dh kadroda buldum beni ara. ha bo arada bi ara yanına gelcem şu geziye bende bi kaılayım dimi. adıyamanda tam sana göre biyer buldum bi aragidelim bütün arkadaşlara saıygı vasevgilerimle yusuf

Merhaba arkadaşlar 4 gün önce mersine geldim ve yaklaşık 1,5-2 hafta daha burlardayım.
İlk mersin turumu p.tesi günü yaptım.
Liman kavşağından başlayıp, sahilden hiç ayrılmadan, hiltondan sağa saparak, yolun gittiği yere kadar devam edip geri döndüm. Ve liman kavşağı ve postane önündeki minibüs duraklarında tehlike üzerine tehlike atlattım. Sanırım sol şeritte bir bisikletli görmeye alışık pek değiller minibüsçüleriniz. :D gördüklerinde de eski bilgisayar oyunalrındaki canavarlar gibi yok etmeye çalışıyorlar...
gerçi marmaris gibi bir yerden gelince benimde trafik sorununa alışık olmadığım aşikar... Ama hiltondan sonraki sahil yolunuz çok güzel, trafik pek yok, yol geniş ve temiz...
Bir de beni asıl şaşırtan olay!
Bugün performans yapmak için çıktığım (aynı güzergah) turda. Artık daha süratli olduğumdanmıdır? yoksa kask ve formanın verdiği ürkütücülükdenmidir bilinmez tüm minibüsçüler bana yol verdiler... hatta kavşaklarda bile benim geçmemi bekleyip öyle yola çıktılar... şaştım kaldım! Oysa ben bugün daha çok ezilme tehlikesi yaşayacağımı umuyordum :rolleyes: hayal kırıklığına uğradım...

Mersinli pedallarla Tanışmak ümidiyle...

@hypromellose

benzer sorunları ben de yaşamıştım. tabi bisikletimi çaldırmadan önce :D
pazar günü mersine geliyorum ama hala bi bisikletim yok.yine de tanışmak üzere :D

@hypromellose

öncelikle mersin'e hoşgeldin , mersin gerçekten çok güzel bir şehir ve bir çok bisikletçinin bisiklet sürmek isteyeceği yollara sahip,ama seninde bahsettiğin gibi bazı yolları biraz tehlikeli, özellikle tren istasyonundan hilton oteline kadar duyarlı minibüsçü arkadaşlar yüzünden her 5 dakika bir tehlike atlatmak gayet mümkün,mesela dikiz aynasından gözünüzün içine baka baka duraktan patt diye önünüze çıkabilirler,ya da tekerinizle minibüs arasında yarım metre kalana kadar sokulup uzun uzun kornaya basabilirler,yanınızdan geçtikleri sırada el kaldıran bir yolcu görünce direksiyonu üzerinize kırıp sizi futbol tabiriyle taca çıkarabilirler.bende taktik yaptım onlara karşı:)çünkü onları gördüğünüzü farkettikleri anda sizi umursamıyorlar çünkü onlar değilde sizin dikkatli olmanız gerekiyormuş gibi davranıyorlar, bir minibüs farkettiğimde hiç aldırmıyorum ve şöförle gözgöze gelmemeye çalışıyorum ve işe yarıyor,bir çok defa bu şekilde minibüsçülerden yol almayı başardım :),ama hilton otelinden mezitlinin sonuna kadar minibüssüz çoooook çook uzun,geniş ,deniz manzaralı,yemyeşil,cıvılcıvıl bir bir sahil yolunda yada denizin dibinden giden bisiklet yolunda dalga ve martı sesleri arasında huzurlu bir şekilde bisiklete binebilirsiniz... mersini beğeneceğinden eminim,iyi forumlar

• Beğen
Tepkiler: hypromellose
mersin hafta sonu gezi düzenlicem gelmek isteyen arkadaşlar haber verin lütfen buluşma noktası ayarlıyalım !!

herzaman oldugibi normal bir gün gecirmez huyu kurusun:)))

Merhaba
Gezi güzergahı ve hangi gün olacağı hakkında bilgi verir misin. Parkur yol mu, dağ mı?
esen kal

slm millet ben mersinden yusuf mersinde bir freeride ordusu kuruyorum katılmak istiyenlerbana
e-mail atabilir arayabilir yada msnden konuşabiliriz parkur ve rampalarımız şu anda hazırlanıyor
tüm bisikletci arkadaşlarımızı beklerim saygılarımla keyifli sürüşler:Skull-175

msn=flymen_dj@hotmail.com
tlf=0535 656 64 68

Mrb arkadaşlar. Ben Gökhan. Ben de Mersin'de oturuyorum. Bisikletimi yeni kurdum sayılır. Parçaları aldığım yerde ([Antmen Tic.] reklamlarını da yapayım, ne de olsa çok katkıları oldu)) Barış Abi bana Bay Mekanik'i tavsiye etti. Çok da iyi etti. Bugün gittim Mehmet Abi ile tanıştım, benim gibi birkaç bisiklet tutkunu ile de karşılaştım. Sohbete dalınca zaman nasıl geçmiş, birkaç işim vardı bu yüzden yetişemedim. Ama çok mutlu oldum, güzel zaman geçirdim. Bana oldukça sıcakkanlı davrandılar. Hem bisikletimi güvenerek götürebileceğim hem de yeni arkadaşlar edinebileceğim bir yer olması çok sevindirici bir durum...

Bu arada Mersin Üniversitesi'nden den de arkadaşlar varmış, bir ara okulda toplansak çok keyifli olur diye düşünüyorum. Okuldan vakit bulduğumuzda beraber geziler düzenleriz. Hem beni gaza getirecek arkadaşlara ihtiyacım var. Çünkü kondisyon falan kalmadı bu ara bende. Umarım düzenli bir şekilde spor yapıp güzelce vakit geçirebiliriz...

Bu arada paylaşmak istediğim birşey daha var; akşam hilton dan mezitli civarına doğru gidip gelirken 2 bisikletli arkadaşa rastladım. bisikletlerine baktım, onlarda benim bisikletime baktılar. yanımdan geçerlerken adeta ''Bu da bizden!'' der gibi el salladılar, iyi akşamlar dediler. Ortak zevklerin, birbirini tanımayan insanlar arasında bile, çok kısa da olsa iletişim oluşturabilmesi çok hoşuma gitti. Belki çok önemli bir detay değildi ama beni gülümsetmeye yetti.
Farkındayım, olayı çok Polyannacı bir şekilde yazdım. Herhalde endorfin sayesinde, bugün çok bisiklet sürdüm çünkü... ;)

Mersin'deki herkese selamlar...

Geri