Scudo Sports

Mersin

Scudo
Tekrar merhaba arkadaşlar,

geçen gün Sevgili Feyyaz ile tanıştık, zaten evlerimiz çok yakınmış birbirine. Akşamın 10'u demedi, atladı geldi bisikleti ile, oturduk sohbet ettik, zaten görmek istediğim modeller arasındaydı SD 771, gerçekten çok güzel bir bisiklet...

Üzerinde çok uzun zaman kalmadım ama çok hoşuma gitti. Ancak yine tekrarlayayım, Feyyaz o sele yüksekliği senin için çok düşük :)

Benim için bile düşük geldi, sonra benim bisikletin selesini forumda anlatıldığı üzere, pedal en alttayken topuklarımın pedala deyeceği şekilde (eller elciklerde ve bisiklet dik konumdayken) ayarladım ve inanılmaz rahat bir sürüş elde edildiğini gördüm.

Zaten Feyyaz 1.90 lık bir arkadaşımız :) O seleyi iyice yükseltmek gerekli bence, bir dene istersen!

Gerçi kendisi esnemeden çekindiği için çok yükseltmediğini söyledi ama zaten 16'' kadro kendisi için biraz küçük, bir de sele düşük olunca tam performans alamıyor diye düşünüyorum!

Ben de kısmetse Amoeba Hussar'ımı alıyorum arkadaşlar... Geçen gün SD 771 alacaktım, hatta Erdoğanlar çok iyi bir fiyat verdiler bisiklet için (250 euro= 450 YTL) ama birkaç nedenden dolayı kararımı son anda değiştirdim. Bu yüzden bisikleti alamadım geçen gün...

Mersin'de olan arkadaşlar kimler bu arada? :)
Gerçi Feyyaz Gözne'ye gitti ama, gelebilir belki toplanacak olursak. Hatta biz toplanıp Gözne taraflarına da bir gezi düzenleyebiliriz ne dersiniz? Feyyaz oraları iyi biliyormuş, bize rehberlik edip gezdirebilir müsait ise :)

iyi forumlar...

slm Burak'cım... yazdıklarım için teşekkürler bi denicem seleyi senin anlattıgın gibi.senle görüştükten sonra,ertesi gün parça,aksesuar (pompa,yama,matara tutucu,ön far,zincir sökme aparatı,sprey yag ve KASK)aldıktan sonra atladım gözneye gittim yoldaşımla.yaklaşık 3 saat sürdü,cok güzeldi.neyse lafı fazla uzat mıyım.eger bisikletini aldıysan bana bi telefon,hemen yanına gelirim istedigin zaman istedigin yere gidebiliriz,için rahat olsun tek telefonuna bakar dostum.nete fazla giremiyorum yaylada oldugum için,ama cebim 24 saat acık neyse kendine iyi bak görüşmek üzre...

slm burak(bikedriver)hoşgeldin foruma bende adanadayım.. uzun araştırmalarımdan sonra giriş seviyesi mtb olarak amoeba hussar aldım bende 3 ay önce kadar..aldığım yerde erdoğanalar bisikletti.. sağolsunlar bisiklet bikaç günde geldi tavsiye ederim ...ayrıca çokda dikkat çekiyor bisiklet görüntüsünden dolayı..ama alacaksan sipariş verirken kendi suluk kafesini ve eldiven pompa tarzı gerekli parçaları da al derim umarım en kısa zamanda kavuşursun bisikletine istersen ayrıntılı fotolarınıda gönderirim bisikletin bi kaç güne kadar ..bol pedallı günler

@gezginn

kardesım gezgın bende mersındeyım gelırsen beklerım solı kavsagında kaplanlar market yanı bısıklet cı

@ozgurluk_tutkunu

kardesım ozgurluk tutkusu ve mersınde kı butun arkadaslar ben baymekanik mezıtlı solı camı karsısında profosyonel bısıklet kullanan ve aynı zamanda tamır ve bakımını yapan bırıyım telefon numaram 0 536 764 65 48 gelırsenız beklerım tutkularınızda bısıkletınızden vaz gecmeyın

arkadaslar merhaba bıraz uzuk kaldım ama mersın de bısıkletı sevdırmeye calısan sızler gıbı degerlı bısıklet sevdalısı ınsanlardan bırıyım cok calıstım cok yoruldum ama uye sayısını gun gectıkce yukselttıgım bır ıs yerım var adresı solı camı karsısı kaplanlar market yanı baymekanik bısıkletcılık mezıtlı mersın gecen pazar bızde uc arkadas gözne ayva gedıgıne gıttık yazın ıcınde yagmur yemek cok zevklıydı tavsıye ederım cok hos bır yolculuk oldu sabah erkan gunes dogmadan yola cıkıldı 3 saat cıvarında oradaydık agacların arasında bısıklet surmek ve kayarak asagılara ınmek butun bır haftanın yorgunlugunu alıyor tavsıye ederım duz yolu 120 km gıtmektense arazıde 50 km gıt herseye degıyor bır dahakı tur yazısını haftaya anamur seyahatınden sonra yazacagım
saygılar baymekanik

Merhaba Arkadaşlar
Ben de Kapadokyadan Mersine yeni taşındım! Taşınma telaşından dolayı düzenli olarak bisiklete binemedim. Sahilde sürüyorum. Baymekanikle yakın zamanda tanışımak ümidiyle...
Esen kalın

arkadaslar merhaba ıcınızdekı bısıklet sevgısı hıcbır zaman bıtmesın gelecegın aracı olarak gosterılen bısıklete daha cok sahıp cıkıp yenı bısıklet severler olusturmamız gerekmekte bısıklet sevdalıları etrafınızdakı ınsanlara bısıklet sporunun faydalarını anlatın mersın yılın 11 ayı bısıklet bınılebılen turkıyenın nadır yerlerınden bırı bu haldeyken mersın bısıklet sporunda hala hak ettıgı yerde degıl mersınlı bısıklet seven arkadaslar elımızden geldıgınce bısıklete tam nızamı bınmeye calısalım yanı kasklarımızı ve eldıvenlerımız mukakkak takalım tabı böylece daha cok ılgı görecegız belkı cok uzun sörmez herkes bısıklet seven bırı olur dunyada herkes bırgun bısıklet seven olacak
saygılar
baymekanık

• Beğen
Tepkiler: abrean
merhaba arkadaşlar,bu forumu niçin daha önce görmemişim ben ya,sizleri bulduğuma çok sevindimmmmm, bu spora ilgi duyan fazla insan yok çevremde tecrübelerimi paylaşacağım yada yardım alabileceğim,2 dk önce üye oldum ve tanışmak için yeni bir başlık açacaktım ki ne göreyim AKDENİZ BÖLGESi gözümün içine girdi anında ,hemen zıpladım valla , ben de mersindeyim arkadaşlar, ama yeni taşındık buraya, yaklaşık 5 ay falan oldu,daha önce yurt dışında yaşıyordum ve bu spora orada başladım,kondisyonumu korumak için 3 günde bir defa sahilde hilton otelinden kuyuluk beldesine kadar gidip geliyorum, ama eskisi gibi değil, düzenli bir antreman programım yok,katılabileceğim yarışları takip ediyorum ama şu an kesinlikle hazır olmadığımı biliyorum, umarım forumda çok iyi vakit geçiririz, akşamları foruma gelemem genellikle ama gündüz burdayım, kışın da akşamları forumdayım ama gündüz dışarıdayım,biraz fazla samimi olacak ilk 5 dakika için ama hepinizi öpüyorum, inanın çok sevindim yaaa

• Beğen
Tepkiler: rojava ve abrean
Merhaba Melis
Bisikletforuma hoşgeldin. Burada eğlenceli ve bol pedallı günler geçirmen dileğiyle.
Esen kal

sevgılı bısıklet dostları 28-08-2007 salı gecesı cıktıgımız gezının ayrıntılı bılgılerını sızlerle paylasmak ıstedım
salı gecesı saat 22:00 da arkadaslarla dukkanda bulustuktan sonra zaman kaybetmemek ıcın yol uzerınde davultepe gırısınde akpet petrolun ıcınde bulunan ve her sılıfke veya erdemlı ıstıkametıne gıden en az ıkı saat zamanı olan bısıklet sevdalılarının durması gereken bır restourant ımam usta yerı fıyatlar cok uygun orada yemek ve urfanın meshur mırra dıye bılınen acı kahvesını ıctıkten sonra saat 24:00 da yola cıktık bu arada yol arkadaslarımdan bıraz bahsetmek ıstıyorum ertugrul eskı bır bısıklet sevdalısı askerden yenı geldı 2 metre uzunlugunda bır arkadas boyunu yazmamın sebebını bırazdan acıklayacagım mehmet ıse mersın bısıklet sevdalılarının tanıdıgı tombul mehmet bısıkletlerımızı tanıtmak gerekırse mehmet ın bısıkletı kron ertunun bısıkletı tayvan kadro dıye tabır edılen ve boyuna gore 20 ınc bır kadro benımkı ıse scoot yola cıktıgımızda herkes moral olarak yola tamamen adepte olmustu erdemlıye ulastıgımızda 01:35 dı sabaha kadar acık bır lokanta bulup cay ve ıhtıyac molası verdık sularımızı doldurduktan sonra saat 02:30 yola cıktık yavas bır tempo tutarak saat 03:30 da kızkalesıne vardık ama yolun guzellıgı mehtabın guzellıgı görmeye degerdı arkadaslar gece yolcugu kadar guzel bır sey yok ruzgar sesı ve yanlızca tekerın asfaltta surtunme sesı konuyu dagıttık kızkalesıne erken vardıgımız ıcın hareket saatı olarak 05:00 belırledım bu kadar mola neden cok zaman kaybedıyorsunuz dıye dusunuyor olabılırsınız cunku ertugrul rahatsızlandı hanı askerden yenı gılmıstı 15 ay bısıklet kullanmayan bırını dusunun sırtında 15 kg lık canta rahatsız olması dogal 05:00 hareket ettık fazla zorlamadan tempo 20 -25 km sılıfkeye 06:48 de vardık sılıfke merkeze vardıgımızda acık hıcbır market bulamadık mınfa dıye bır market bulduk 07:30 da acılacak denıldı o sırada mehmet bır acık sarkuterı buldu kahvaltılıkları aldıktan sonra postanenın arkasındakı cay ocagında karnımızı doyurduk ertunun durumuna baktıgımda yola devam edemeyecegıne
karar verdım aslında bızım nıyetımız bogsak mavıkente gıtmektı ama devam edemeyecektık cay ocagında ogrendıgıme gore tasucu 15 km uzakta oradanda mavıkent 35 km uzaklıkta yaklasık 50 km daha gıtmemız gerekecek ertu ıle konustugumda gıdemeyecegını soyledı bende fazla ustelemedım o zaman sılıfke opet e gerı donduk bıze bır yer göstermelerını rıca ettık sagolsunlar petrolun ıcınde toprak bır alan da cadırları kurduk ve dınlenmeye cekıldık saat 12:00 uyandıgımda hanı ertunun boyundan bahsetmıstım ya kardesım belkı yazıyı okudugu zaman bana kızacak ama cadıra yattıgında ayakları sıgmamıs ve ayakları dısarıdaydı o saate kadarkı en komık olayda bu ıdı 13:00da ertunun durumu nu sordum ıyı yola devammı yoksa en yakın denız kenarında kampmı deyı tartısmaya basladık mehmet yola devam dedı ertu gıdemeyız dedı bende yazı tura attım susanogluna kamp kurmaya karar verdık susanoglu tarıhı bır yer yapraklı koy dedıklerı bır yer var susanoglunun ıcınden son ısıkların oraya vardıgınızda veya mersın ıstıkametınden gelırken ılk ısıklardan sola donuyorsunuz sahıle ınılen yola gırdıkten sonra orada yapraklı koy harıka bır yer denız bıraz kayalık ama balık ıcın cok ıdeal bır yer denızın suyu cok soguk aksam uzerı yatacak yer aradık benım aklıma kafalar geldı ıste mehmet amcanın yerınıde boyle buldum kafe denıze sıfır agaclıklar var fotoraflarda var cok naturel bır yer mehmet amca cok samımı bır adam cadır ıcın ızın ıstedık olur dedı para teklıf ettık kabul etmedı ve dostlugumuz oyle basladı yerını tam olarak tarıf edecegım ama o tarafa gıdecek arkadaslar benden mehmet amcanın telefon ve kartvızıtını alabılırler gece cok rahat bır uykudan sonra sabah erkenden kalkıp denıze gıttım arkadaslar kahvaltıyla ılgılenırken ben zıpkınla balık avladım denız ve agaclar tabı cay olmadan asla dıyenlerın gıdebılecegı samımı bır ortam kahvaltıdan sonra arkadaslar denıze gıttı bende bıraz bısıklet surdum yapraklı koy gercekten gorulmeye deger bır yer aksama dogru balık yemek ıcın hazırlıkları bıtırdık hersey hazırken arkadaslar balıktan vazgectıler baska bır seyler atıstırdık donus zamanı gelıyordu ruya sona erecektı yanı kacınılmaz son gelmek uzereydı cok guzel dostluklar edındık harıka ınsanlarla tanıstık ama susanoglu opet bek samımı davranmadı bunuda ayrıyeten bıldırırım arkadaslarla kararlastırdıgımız saat 24:00 yola cıkmaktı osaate kadar dostlarımızla cafe kaya dıe sahılde bır cafede oturdukyol moduna gırmeye baslamıstık yavas yavas saat gelıyordu dedıgımız saatte yola cıktık asırı bır ruzgarla savasarak kızkalesıne kadar geldık en onde ben ruzgarı yarıp arkadasları pesıme takıp ruzgarımla cekıyordum duralımmı deye sordugumda töbank rampasından sonra dedıler bende devam ettım tırtar opette durdugumuzda saat 02:00dı bıraz dınlenelım dedık bır gozumuzu actıkkı saat 03:00 olmus hemen hareket ettık ve sabah 05:30 sırası davultepe mersın cıkısında evımın kapısındaydık arkadaslarla vedalasarak bırazda buruk bu ruyanın cabuk bıttıgıne uzulerek eve gırdım sızlerle paylasmak ıstedım yola cıktıgınız arkadaslar cok onemlı uyumlu yola gıdılırse hıc bır sorun yasamadan gezıden buyuk bır haz duyarak yolculugun doyulmaz zevkını yasarsınız sevgıler saygılar
bay mekanık

bende geçen hafta susanoğluna ilk defa gittim, gerçekten güzel bir yer,mavi bayraklı bir plaja sahip,yazınızı zevkle okudum , töbank rampasını çıkarken baya zorlandınız galiba :D

Metni paragraflara ayırarak yazsaydınız daha kolay okunacaktı.

Teşekkürler..

Türkiye'nin sayılı yerlerinden bir tanesi Susanoğlu. Ben de Taşucu'nda yazları kalıyorum ve foruma Taşucu-Silifke gezimi konu olarak resimlerle beraber eklemiştim. Kısmet olursa Mersin'de yada Taşucu'nda buluşalım, evde misafiredeyim sizi.

İyi gezmeler.

Merhaba Baymekanik
Bisiklet turunuzu zevkle okudum. Ayağınıza sağlık yakında fotolarıda görmeyi isteriz. Ayrıca konuyu şehir içi bisiklet turlarında açarsanız daha çok kişiye hitap edebilir siniz.
Görüşmek üzere.
Esen kalın

Memleketim diye söylemiyorum Susanoğlu güzel yerdir :=).

merhaba arkadaşlar. ben de forumu yeni gördüm. yeni bir bisiklet almayı düşünüyorum eskisini çaldırdım :( sizinle tanışmak da isterim. okullar açılınca mersinde olacağım.. görüşmek üzere

Hoşgeldin rojova.
Burada bol sporlu ve eğlenceli zamanlar gecirmen dileğiyle esen kal.

@rojava

hoşgeldin kardeşim :) umarım iyi vakit geçirirsin,bisikletinin çalınmasına üzüldüm,her ne kadar bisikletini kilitlesende elinden geldiğince dışarı bırakmamalısın,bende bir gezi dönüşü mersindeki alışveriş merkezlerinden birinin önüne bisikletimi kilitlemiştim,dışarı çıktığımda bir çocuk bisikletimin önündeki arabayı perde gibi kullanarak gizlenmiş ve bisikletimin kilidini kurcalıyordu,sonradan farkettiğim başka bir çocukta biraz ileride kaldırımda oturmuş etrafı gözlüyordu :) arabaların arasından çaktırmadan yaklaştım ve bisikleti kurcalayanı enseledim,daha çok küçüktü yaşı 14-15 falan,diğerini yanıma çağıdım ama ne fayda,öyle bir topukladı ki 10 sn içinde gözden kayboldu,niçin bisikletimi çalmaya çalıştığını sordum,çocuğun suratı zaten 1 karış olmuştu :) korkmaması için gülümsedim,biraz rahatladı,doğru düzgün bir cevap alamadım,seni bırakırım ama önce kilidimi aç dedim, bu sırada ne olduğunu az çok anlayan bir kaç kişi yanıma geldi,herhangi bir sorun yok dedim,biraz uzaklaştılar ama hala gözler bizim üzerimizdeydi ,çocuk zaten şokta :) kır kilidi dedim,kıramazsan polis çağırırım dedim,çocuk 2 dakikada kilidi tutup çevire çevire kırdı :D ah şu yeteneklerimizi doğru düzgün işlerde kullansak ne güzel olur ama yapacak birşey yok,çocuğu bıraktım gitti,ama birdahaki sefere bu kadar merhametli davranacağımı sanmıyorum :)

Geri