Scudo Sports

Mersin

sercan bey aramıza hoş geldiniz.. ben de mersinli bir bisiklet sevdalısıyım mesleğim öğretmenlik ve mersin bisikletli gezginler derneğine de üyeyim acaba sizle salı akşamı turlarında karşılaştık mı.. saygılar..

Scudo
Merhaba Sercan. Hoşgeldin :) Kazasız belasız sürüşler dilerim. Ben de Mersin'liyim. Mersine geldiğimde haberleşelim pedallamak için. Şimdi İstanbul da pedallıyorum. Selamlar

Herkese çok teşekkür ederim.
Salı akşamı turlarına henüz katılmadım, fakat uygun olduğum en kısa sürede katılmak istiyorum.

• Beğen
Tepkiler: levent koç
Selamlar,
Forumu uzun süredir takip ediyorum aslında.Şehir-Tur bisikletleri ile ilgili tüm konuları okudum neredeyse.
Bisiklet seçimimde çok faydası oldu tabi.Uzun bir karasızlık sürecinden sonra sonunda Specialized Sirrus Sport 2013 ile aranıza katıldım.
Neredeyse 20 yıl sonra ilk bisikletim.Satın alalı baya oldu aslında ama fazla kullanma fırsatım olmadı.
Alışmaya çalışıyorum henüz.Öğreneceğim çok şey var daha.
Herkese iyi forumlar.
http://u1312.hizliresim.com/1j/z/w28bw.jpg

• Beğen
Tepkiler: hüseyin kurtoğlu
Hoşgeldin Erkut. Tekerine taş değmesin. Hayırlı olsun. Ben de Mersin'liyim. Selamlar :)

Mersin kıymeti pek az bilinen çok güzel bir ilimiz. Heleki silifke ve sonrası Antalya Gazipaşaya kadar yeryüzü cenneti. Bu yıl 1 ay kapızlıda vakit geçirdik. Bisikletimi getirmediğim için sonradan çok pişman oldum. Bu yıl ise acısını çıkarmayı düşünüyorum. Bir araç arkası taşıyıcısı alacağım, bisiklet römorkunuda yanımda getireceğim. Ondan sonra Anamur senin Tisan benim gez gezebildiğin kadar. Silifke pazarından taze meyve sebze almak ayrı bir zevk olacak. Artık yaylalarada çıkarız. Mutun enfes kayısısının tadına ağacından bakar, yol üzeri restorantta bir kepiç yeriz.

@mehmetsunu

çok güzel anlattınız belki bende yetişirim size :) iyi yıllar :)

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@mehmetsunu

Mehmet Bey selamlar
Gerçekten güzel anlatmışsınız Mersin ve çevresini.Tisan'a sürekli giderim bende ama arabamla giderken bile çok zorlandığım Tisan yolunu bisikletle gitmek için çook fırın ekmek yemem gerek.:p

Mersin adına yapılacak bütün övgüler Mersini in güzelliğini anlatmak için yinede yetersiz kalacaktır. Türkiyenin rivyerası. En büyük şanssızlığı ise şehire hoyratça davranan, şehircilik, şehir planlaması, estetik ve bilimum kaygılardan uzak tek amacı daha fazla rantı nasıl kaldırırım zihniyetli insanların yoğun olması

Öncelikle foruma hoşgeldiniz. Güzel zaman geçirmenizi dilerim. Bisikletiniz hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız pedallamayı nasip etsin inşallah.

Mersin'de Mezitli'deyim. Her gün ana yolda arabalarla sürmekten bıktım. Sahil yolumuz var pozcu'da orada da bisiklet yolu yok. Ya koca Mersin'de bisiklet yolu bulamadım. Yok mu benim rahat rahat kilometrelerce bisiklet sürebileceğim bir yer ? Varsa lütfen söyleyin. Sahilde insanlara çarpmamaya uğraşıyoruz onu geçtim bisiklet o yolda tir tir titriyor. Bir tarafı adını bilmediğim bir yol tipi, kare dikdörtgen taşlardan oluşmuş. Bir yol bisikletinin orada sürmesi imkansız. Yan tarafı toprak yol zaten. Ana yol deseniz trafik var 2 saniye sonra ne olacağı belli değil. Mezitli'de 1 santimetre bile bisiklet yolu bulamadım Pozcu desen gene aynı. Yok yani. O sahilde her gün 100'lerce bisikletli geçiyor. Artık oraya bir bisiklet yolu yapılsın ya.

gerçekten umut bey size katılıyorum.. bu güzel şehre bir bisiklet yolu yapılmaması ne kadar acı değil mi? yollarımız zaten dar ayrıca mersin trafiği her geçen gün artmakta.. sahilde yayaların trafikte ise arabaların arasında kaldık resmen:) bütün turları dağ tarafına yapmak tek çare:) selamlar..

• Beğen
Tepkiler: Umut Tekin
@levent koç

Maalesef durum böyle (. Ama 12 yıllık Belediye Başkanı değişti. Belki yeni gelen Belediye Başkanı gelmesinin verdiği bir şevkle sahile bir bisiklet yolu yapar )

Umut senin zincir sıkıştığında bir güvenlikle konuşmuştuk adam burası bisiklet yolu değil demişti neresi dediğimizde ise

http://i60.tinypic.com/2iu955e.png

burayı gostermıstı

• Beğen
Tepkiler: Anıl OğuZ
@Cem Bayıll

Abi şaka mı yapıyorsun deseydin o güvenlikçiye orası nasıl bisiklet yolu ? Nerede bisiklet yolu olduğuna dair bir işaret bir şey var. Kimi inandıracaksın burasının bisiklet yolu olduğuna. 50 metre de bir insan var. 30 saniye bile süremezsin o yolda. Düz gri tonda çukurların çatlakların kol gezdiği daracık bir yol. Zaten 5 kilometre desen toplam 3 kilometresi bozuk. Bisiklet yolu amacıyla yapılmamış orası. Mecbur ya taşlı yolda ya da toprak yolda sürüyoruz. Taşlı yolda benim ince teker gitmiyor. Bisiklet hurdaya çıkacak yakında. Toprak yolda her yerimiz batıyor. Bisikleti yıkamaktan bıktım. Hele ki yeni bir bisiklet alsam buraya bu haliyle hayatta uğramam. Sırf bisiklet düşük model diye geliyorum.

• Beğen
Tepkiler: levent koç
@Umut Tekin

ne desen haklısın o yol 70 80 cm genişliğinde 1 kişi anca gidebilir ki karşıdan gelen yaya olur fotoğraf çeken olur çıkmak zorunda kalırsın

yeni bşb başkanının sözü var yapacakmış göreceğiz bakalım.ben sabahları sahil yolundan işe gidip geliyorum ve yol sakin ancak akşamları iş çıkışı biraz yoğunluk oluyor sürücüler genel olarak saygılı.umarım en kısa zamanda bisiklet yollarımız yapılır.kaldı ki mersin bu iş için dört mevsim uygun bir şehir maalesef mevcut yerel yönetimler hep ihmal etmiş. konya örneği bu konuda on numara çalışma yapmış bir şehrimiz. şuna eminim eğer mersinde bisiklet yolu yapılırsa müthiş bir bisikletli artışı olacaktır. insanlar sırf trafikten haklı olarak çekindikleri için bisikleti ulaşım aracı olarak kullanmıyorlar.sıfır eğimli sahil yolu her yaş ve sağlık grubunda insanın rahatlıkla pedal basabileceği bulunmaz bir nimet.
selamlar...

• Beğen
Tepkiler: Anıl OğuZ
Geri