Scudo Sports

Merlin Cycles

@Sinan Ş

12 sinde sipariş verdim,13'ünde merlinden çıktı,29 unda istanbul adresime teslim edildi
44usd+10usd kargo toplam 54$ bedelli ürün gümrüğe takılmamış,para ödemedim.
paket üstünde 34,89gbp yazıyor,ancak ne şans ki aldığım pedalları takacağım bisiklet geçen hafta çalındı :mad:

Scudo
@Sinan Ş simdi paylastıgınız çalınma yazısını okuyordum oncelikler gecmıs olsun umarım kısa zamanda bulursunuz ve pedallları takarsınız

• Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
@PistonBacak
Merlin Müşteri Hizmetlerine mail atın konuyu anlatan en kötü ihtimalle paranızı iade ederler.

selam arkadaşlar,

gümrük kazığı yedikten sonra yurtdışı nerden alacağımı şaşırdım. hangi siteler ptt ile gönderiyor bilgi verebilir misiniz? özel kargolardan korkar oldum.

merlinden 25 eylülde jant seti siparişi verdim 4 ekimde ROUTED TO DESTINATION şeklinde bir açıklama yazmışlar onun dışında bugüne kadar herhangi bir hareket yok

iç ve dış lastik ve bazı şeyler daha almam gerekiyor bu yüzden ptt ile gönderen veya özel kargo olup ta havayoluyla gelen - ithalat yapar durumuna düşmemek için hangi sitelerden alışveriş yapmalıyım? 30-1500 EUR aralığında kişisel alışveriş yapabileceğim yerleri öğrenmek istiyorum. malumunuz bisiklet parçaları çok pahalı, 30 eur altı sadece vida falan alırsınız.

teşekkürler.

özel kargo havayoluyla - hızlı kargo statusunde olan gönderilerden bahsediyorum. bu konuda sizin tecrübelerinizden yararlanmak isterim.

(link) burda yazan kıstaslara göre gelmesi gerekiyor.

@muerdogan ben 26 eylude sipariş verdim 8 ekimde TR ye geldi ama Ptt bu gun isleme koydu gümruge gitti vergisi belli oldu 2 gune elime gecer ben bide Bike24 ten alısverıs yaptım O da once Dhl Tr ye gelince Ptt ile devam ediyor

wiggle ve bike24 e sorduğumda özel kargo DHL ile falan gönderdiklerini söylediler. DHL - UPS - TNT bunlardan çekiniyorum artık. siz ne kadarlık sipariş vermiştiniz?

@muerdogan

Ben de 25 Eylül'de Merlin'den jant siparişi verdim, bu sabaha kadar hareket yoktu. Bugün gümrükten geçmiş, sizinki de yakın zamanda gelecektir. Trackpak'ın sayfasında EA ile başlayıp NL ile biten (arası rakam) bir kod olmalı, onu gonderitakip.ptt.gov.tr adresinden takip edin.

Posta aracılığı ile gönderecek alışveriş sitesi olarak bike24 ve all4cycling'i tavsiye edebililirim.

• Beğen
Tepkiler: muerdogan
@Murat B. aynen EA ...NL takip numarası var fakat PTT sayfasında 3-4 Ekim sonrası bir hareket yok. az önce yine kontrol ettim yine hareket yok. günlerdir böyle.

C:\Users\mnd\AppData\Local\Temp\xr4wx130.gic.png

@muerdogan Bike 24 ten 50 Euro luk siparis verdım ptt ile geldi hatta sansıma sadece 4.6tl odedım ozel firmaların ardiye parası cok yuksek zaten benımde 1 kere UPS te basıma geldı hem para verdım hemde ugrastım Bike24 Dhl bizim Ptt (devlet postası) olanı özel olan firma DHL Express

• Beğen
@muerdogan
bende durum şu şekilde:
upload_2017-10-10_17-16-15.png

Bu arada, DHL'den çekinmenize gerek yok. Express olmayan servisi Türkiye'ye posta aracılığı ile geliyor. Express ise havayoluyla geliyor ve (gümrükte geçirdiği süre hariç) ertesi gün elinizde oluyor.

bu arada ben MTB kullanıcısıyım, aranızda hiç Rockshox maşa alan var mı? Rockshox Pike veya Lyrik 160mm almak istiyorum fakat TR de fiyatları 4-5 bin TL civarı. yurtdışında ortalama 500-600 EUR civarında ve daha uygun olabilir. maşa süspansiyon için özel izin falan gerekir mi acaba gümrükte?

@Murat B. o zaman benimki de 1-2 güne gelir sanırım. bekleyelim bakalım.

26 Eylül de bike 24 ten 50 euroluk bir siparişim oldu,kargo ile beraber 69 euro ödedim . 6 Ekimde parça elimdeydi. İş yeri adresime direk olarak teslim edildi. Gümrük vergisi vs bir şey ödemedim.

Bende almanyadan sipariş verdim içinde 10 adet iç lastik olduğu için gümrük beyannamesi vermemi istediler. Ne söylediysem dinlemedi gümrük memuru. Sonunda kargoyu geri göndermek durumunda kaldım.

Benim Merlincycles siparişim Türkiye'ye giriş bile yapamadı. Galiba kayboldu. Mail attım arastiricaz dediler 2 haftadır geri dönüş bekliyorum. Böyle şeyler de hep bana denk gelir :/

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@muerdogan Ben pike almıştım, hiç bir sıkıntı çıkmıyor, vergisini ödüyorsunuz alıyorsunuz, o kadar.
Bike24, bikecomponents, bike-discount sitelerinden sorun olacağını sanmam.

@ratm Pike neyle geldi? ptt ile mi? hangi siteden aldın?

sadece kdv + gumruk vergisi mi odedin? beyanname verdin mi?

@muerdogan

bike24 , bike-components, bike-discount sitelerin hepsi PTT ile geliyor. Komple bisiklet alındığında belki farklı bir yöntemle geliyor olabilir, onu bilmiyorum.
Pike ı sanırım bike-components den almıştım. Sadece %18 lik bir vergi (ne vergisi olarak geçiyor bilmiyorum) ödüyorsunuz o kadar, beyanname vs hiç bir şey yok, ptt memuru paketi getirdiğinde memura ödeme yapıyorsunuz. 1500 euroya kadar tüm ürünler için geçerli zaten bu. Tabii yasaklı ürün veya ticari olmadığı sürece.
(Not: Belki zaten biliyorsunuzdur, kargo avrupa birliği harici ülkelerden geliyorsa %18 değil %20 ödeniyor)

• Beğen
@ratm evet biliyorum sadece özel kargolarda hayayolu karayolu ayrımı oluyor ondan endişe ediyorum. mevzuata göre karayoluyla gelen tüm ürünler ticari sayılıyormuş isterse 1 EUR olsun beyanname istiyorlarmış. ptt ile geliyorsa sorun yok. çok pahalı rockshox cidden. kur 4.30 u geçti.

@hayriünal maillerimize geçiştirici cevaplar verildi söylentiye göre trackpack mı ne oradaki depoda yangın çıkmış bir kişi daha var benim drumumda olan scirocco jant seti almış adam yazın ortasında kış geldı gelmemıs sonuç oalrak 2 ay geçti ve para iade edildi birazcık sevindim buna lakin yazın ortasında en verimli zamanımda spd ayakkaıbmı almıştım ama kış geldi ve bu sezon kendımı geliştirmekte zayıf oldum bu sezon verimsiz geçti benim için merlin tarihinde bu çok nadir olmuş hiç kimse yaşamamış inş ileride olan gecikmelere ışık turar bu konu herkeze teşekkürler :)

Geri