Scudo Sports

Merlin Cycles

@MuratHan
Sorun etmeyin, endişe edecek bir durum yok. Gümrük bedeliniz de belli olmuş. Zimmet alındı ifadesi torba kapandı, gümrükten çıktı gibi çeşitli ifadelerle değişecektir. Büyük ihtimalle bugün ürününüz bulunduğunuz şehire doğru yola çıkacaktır.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
Scudo
@abzül En son 22 Ağustos'ta alış veriş yaptım. 62,96 € luk. Kapıya gelen postacıya %18 gümrük vergisi olarak 46 TL vergi ödedim, paketimi aldım. Ondan önce de ramazan bayramı öncesi 300 küsür € luk alışveriş yapmıştım.

@hunter84

Şimdi baktım, Antalya pim - Torba kapandı yazıyor. yarın büyük olasılıkla elime geçer.

• Beğen
Tepkiler: hunter84
@MuratHan sevindim benımde aynı sekilde bugun merak ettım durumunu gozunuz aydın

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@MuratHanBenim ki hala görünürde yok en son Hollanda'daymış acaba yanlış kodla mı bakıyorum? Hangi kodu nereye girip bakıyorsunuz acaba?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ozan :)

Verilen kod un başında harf olmalı, böyle bir kod verilmiş ise aşağıda ki linklerden takip edebilirsin.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: Ozan :)
7 Eylül tarihinde vermiş olduğum Continental Gp 4000 S2 lastik ve 2 adet iç lastikten oluşan siparişim bugün az önce teslim edildi arkadaşlar. 14 gün son derece başarılı bir teslim süresi ülkemiz şartlarında...

@Furkan TK
Son dönemde yaşanan sorunlardan sonra diye düzelteyim o halde...

Arkadaşlar selam

merlinden jant seti (ön-arka) satın almak üzereyim ve siparişi oluşturmadan önce size danışmak için foruma üye oldum. daha önce bisiklet kadro ve parçalarını da yurtdışından almıştım, TNT getirdi ve karayoluyla geldi diye beni ithalat yapan firma durumuna soktular. gümrük müşaviri, beyanname, afaki vergiler falan baya uğraştım. şimdi aynı şeyle karşılaşmak istemiyorum bu yüzden PTT ile gelmesini istiyorum. Merlinden nasil emin olabilirim? bunlar kesin PTT ile mi gönderirler? TrakPak 5-8 days FREE yazıyor ama emin olamıyorum. tecrübeli arkadaşlar bilgi verebilir mi acaba?

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Ozan :)
@muerdogan

Merhaba, ptt ile geliyor. Sorun çıkmadan teslim edilecektir.

Benim kargo patates oldu galiba zaten 1 ayı geçmesi dışında artık ptt kodu da çalışmıyor. Merlin'e yazmıştım bu konuda ama daha cevap gelmedi. Böyle bir şey yaşayan var mı acaba

cevap için teşekkürler soulless. ama jant setinin bedeli yüksek ve paket olarak büyük yine de PTT ile mi gelir? başına bişey gelmez umarım. siparişi vereyim bitsin toplayım şu bisikleti artık. Türkiyede uyumlu parça bulamiyorum. çoğu parçayı yurtdışından getirtmek zorunda kaldım. daha Maxxis tekerler var. Rockshox maşa alınacak , vites fren sistemleri alınacak... off. bisiklet seneye toplanır heralde.

siparişi oluşturdum ama "Unfortunately it is not possible to track this order." yaziyor. bugün pazar ve kargoya verilmediği için mi böyle yoksa takip numarası olmadan mı gönderecekler?

@muerdoganSitede hesap bölümünde öyle yazıyor. Trakpak veya Merlin size mail atacak. O mailde ki kodla bakabilirsiniz. Zaten kargoya para odediyseniz takipli kargodur. Takipsiz diye bir seçenek de yok diye biliyorum.

kargo bedava yaziyor. TrakPak FREE yaziyor. tamamen takipli yaziyordu aciklamada

@muerdogan

Alıcı adresinde firma ismi yazıyor muydu?Şahıs adına gelen gönderide bu işlemlerle uğraşmamanız lazım çünkü.

alıcı adresim ev adresim. firma adresi falan yok kesinlikle. aldığım ürünler 418 EUR + 170 EUR kargo, fatura toplam 588 eur. tüm parçalar 1er adet. ve 7-8 kg ağırlığında. tamamen 30-1500 EUR arasındaki şahsi kriterlere uyuyor. benim hesapladığım %18 kdv + gümrük vs 600 TL civarı bi maliyet fakat TNT beni ters köşe yaparak karayoluyla geldi diye ithalat yapan firma durumuna soktu. mevzuatta da öyleymiş benim bu konuda hiç bilgim yoktu kötü bir tecrübe oldu benim için. yani karayoluyla gelen herşey isterse 1 EUR olsun ticari sayılıyormuş sizin de aklınızda olsun. istanbul dışında olduğum için gümrüğe gitme imkanım yoktu. bu yüzden gümrük müşaviri tuttum noter onaylı vekalet verdim, benim adıma gümrüğe beyanname verdiler, ardiye ordino ücreti falan toplam masraf 1410 TL yaklaşık 370 EUR gibi ekstra maliyet çıkardılar. gerçi TNT sadece ordino ve ardiye hesaplıyor, şahsi gönderi olduğunu söylediğimde ordino almadılar benden. o konuda kolaylık sağladılar. kendim alsam bile beyanname gerekecekti sanırım. o kısmı bilmiyorum.

yurtdışından bişey alırken özel kargonun hızlı kargo yani havayoluyla gelmesine dikkat edin yoksa karayoluyla geldiğinde ticari sayılıyor. gerçi sınıra kadar havayoluyla gelip sonrasında karayolu ile geliyor da olabilir. bu yüzden özel kargolara güvenim kalmadı. PTT ile bu kadar yüksek meblağ bişey almadım Merlin ilk deneyimim olacak PTT ile gelirse. görüşlerimi bildiririm geldiğinde.

bu arada kargo ücreti normalde vergiye tabi olmaması gerekirken (hızlı kargo ve posta gönderilerinde) toplam fatura üzerinden yani kargo dahil fiyat üzerinden vergi hesaplandı. fena soyuldum anlayacağınız. kargo bedeli ve vergiler ile aldığım ürünlerin bedeli kadar ekstra masraf çıktı.

navlun ve sigorta da ödedim. bildiğiniz ithalat yapmış oldum :)

arkadaşlar selam tekrar,

merlinden ptesi jant seti sipariş ettim TrakPak linki paylaştılar fakat bi hareket görünmüyor. GBxxx ile başlayan 13 haneli bi kod var bu PTT takip kodu mu? GB ile başlıyor ve rakamla bitiyor. ptt ile takip yaptiğimda da detay göstermiyor. Türkiye'ye girmeden detay göremez miyim? yaklaşık ne kadar sürer sizce?

arkadaşlar bir arkadaşım yol bisikelti kullanıcı 2017 uludağ tırmanışında 2. oldu maddi imkanlardan dolayı spd alamıyordu 2. olunca bir motorcu abimiz orada gördü tebrik etti haliyle spd siz 2. olmak spd pedal hediye etti motorcu abimiz arkadaşımızda merlincycles sitesinden spiuk marka bir ayakkabı sipariş etti 16 ağustos günü ptt takip numarasından görünüyor ancak hollandada görünüyor henüz yola çıkmamış gibi görünüyor 45 gün oldu hala ulaşmadı çocuğun parası boşa mı gitti yoksa birşey yapılabilir mi merline mail attık iptal edin diyor edince parayı iade alabilir miyiz 250 lira çocuğun parası gitmesin havaya ne yapabiliriz Allah için bi yardımcı olun az önce aradı bisikleti satalım dedi bende el attım oalya yetenekli insanların aramızdan ayrılmasına izin vermemek lazım neler yapabiliriz bilgisi olan var mı ptt ile mi iletişim kurmak gereir yoksa başka bir yer ile mi bi yardımcı olursanız sevinirim

Geri