Scudo Sports

Merlin Cycles

@ekranci hangi siteden bakıyorsunuz acaba benmi yanlış bakıyorum benim takip no üste yazılı bakabilirmisiniz rica etsem

Scudo
@Ervin Sizinki de su an giris yapmis gorunuyor. (link) adresinden bakiyorum (her zaman calismiyor, o zaman da turkiye.gov.tr 'deki var...)

08/09/2017 11:07:34 Gonderi (Varis)alip verme merkezinde alindi Receive item at office of exchange (Inb) - - Turkey

@ekranci çok teşekkür ederim erkan bey eliniz uğurlu geldi resmen :)

Ben en son iç lastik almıştım, Hollanda üzerinden toplamda 2 haftada elimdeydi. 4.60 ₺ gümrük damgası ödedim ve 22 € idi aldıklarım.

@Asfalt Adamı [yt] aynen dostum bende 28 $ lastikler tutu 4.60 damga vergisi ödemiştim önceden damga vergisi filan yoktu nerden çıktı bu anlamıyorum ben kargocuya sorduğumda bana dediği şu paketiniz kontrol amaçlı açılmış oradaki gümrük memuru süphelendiği zaman açma yetkisi var büyük ihtimal kontrol ücreti olarak damga vergisi yazıyorlar dedi bana okadar oğraşıyoruz uygun fiyatlı olsun gümrük vergisi ödemeyelim diye napıp edip az bir miktar olsada yolunu bulup alıyorlar amazon.com dan okadar alış veriş yaptım 30 €uro altındaki ürünlere böyle bir ücret ödemedim ayni şekilde aliexpress ten okadar çok ürün aldım paketleri açık gelenler oldu böyle bir ücret ödemedim zaten 2 hafta öncede bir şikayet okumuştum facebookta eleman birisi bisiklet topluyormuş merlinden almış parçaları hepsi çizik gelmiş bizim gümrükte olmuş hepsi elemanda almış mail atmış çizik geldi diye adamlar bizde öyle ürün yolanmaz demişler birdaha yolamışlar gümrük vergisinde ödemişler üstünde yeni ürünler gelmiş bidaha gümrük vergisi istemişler eleman isyan ediyordu yazık valla

Gümrük olayı tamamen şans işi sanırım. 100 $'lık aliexpress siparişim çokta kaba bir paketi olmasına rağmen hiç açılmadan geldi, vergi yada damga filan ödemedim. Ama Merlin'den gelen roman boyutundaki kutuyu açıp bakmışlar. Galiba memurlar inisiyatif alarak çalışıyor.

Ayın 16 sında verdiğim sipariş hala Türkiye'de değil. Yakın zamanda sipariş veren veya süresini bilen var mı?

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Ozan :)

Geçtiğimiz hafta başında sipariş verdim, henüz ülkeden ayrılmamış görünüyor. Heyecanınızı ve merakınızı anlıyor ve hak veriyorum yalnız, yurtdışından yıllardır neredeyse her ay 2-3 defa sipariş veren biri olarak tavsiyem rahat olmanız. Tabii zaman zaman sorunlar yaşanıyor ve çözüme kavuşmayan durumlar da olabiliyor ama bunlar son derece nadiren olan şeyler. Ürününüz elbet gelecektir, ülkemiz ptt kurumu maalesef çok ama çok yavaş çalışıyor ve yıllardır çözülemeyen sorunları var fakat ilgilenen yok. Bunu da gözününde bulundurun. Ürün ulaşmazsa bu sorunlar ptt kaynaklı dahi olsa bir çok yurtdışı firma sorunu kabullenip ürünü tekrar gönderiyor veya iade sürecini başlatıyor zaten. Belirtmeye çalıştığım gibi, sorunlar elbet oluyor ama bunların sayısı çok sınırlı.

• Beğen
Tepkiler: Ozan :)
Kargolar özel kargoyla gelirse ptt çoğunlukla açıyor. Mesela aliexpress ten aldığınız ürün ems ile gelirse açıyorlar china postla gelince açmıyorlar kolay kolay en azından benim siparişlerimde öyle oldu.

• Beğen
@soullessBilgiler için teşekkürler

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hollanda üzerinden gelen kargolar hava yolu ile gelmiyor sanırım. Paket Hollanda dan çıkalı 4 gün oldu henüz bir ilerleme yok. Wiggle ve Evans alışverişlerim de ürün merkezden çıktıktan en geç iki gün sonra İstanbul'da oluyordu, İstanbul'dan dağıtım neredeyse bir hafta sürüyor orası ayrı bir konu.

• Beğen
Bende 25inde bir sipariş verdim. 25inde kargoya verildi. 30unda Hollanda'dan çıkış yaptı görünüyor. Henüz Türkiye'ye giriş kaydı yapılmamış.

• Beğen
@MuratHan

Benim aldığım ürün de 7 Eylül tarihinde Hollanda'dan yola çıkmış görünüyor. Beklemek lazım, bu işlemler uzun sürebiliyor ki ptt'nin durumu da ortada. Heves ediyor, bir an önce elimize geçmesini istiyoruz ama sabırla beklemek lazım, elbet gelecek ve bize keyif verecek...

@soulless

Aldığım ürün bir kaç ay sonra gelsin sorun değil, sadece Wiggle ve Evans farkını belirtmek istedim. İşin için de başka bir şey var gibi sanki, Avrupa çıkışlı kargolarda bir yavaşlatma mı söz konusu, İngiltere merkezli ürünler de sıkıntı yok gibi. Almanya çıkışlı paketler de durum ne acaba, bike discount- bike 24 buralardan yakın zaman da alış veriş yapanlar da da durum aynıysa var bir şeyler diyebiliriz.

@MuratHan
Herhangi bir sıkıntı yok, normal hızında geliyor.

• Beğen
Tepkiler: MuratHan
@ekranci

Giriş yaptıktan 3 gün sonra sonunda bugün gümrüğe gönderilmiş:

7 12/09/2017 10:32:26 Gümrüğe Sevk Edildi İSTANBUL UKİM İSTANBUL UKİM BAŞAKŞEHİR İSTANBUL(AVR)

arkadaşlar son günlerde trakpak ile alanlar kaç günde aldı paketlerini?
Sitesinde 5-7 gün yazıyor TR için,ama yukarıdaki yorumlardan 20günü bulmuş bazılarınınki.

TrakPak 5-7 Days:

@sinan merhaba bende durum böyle 16 olan tarihi saymayın çünkü ben aldıktan 4 gün sonra mail atıllar yangın çıktı dediler 23 olan tarihten sonraki durum aşağıda benim
Date/TimeActivityEvent Code
11/09/2017 17:51:00HELD FOR CUSTOMS INSPECTION437
08/09/2017 14:07:00ARRIVED IN COUNTRY / NON EU PRESENTED TO CUSTOMS204
27/08/2017 08:19:00ROUTED TO DESTINATION299
25/08/2017 18:57:49TRAKPAK PROCESS CENTRE UK198
23/08/2017 15:25:28DEPARTED Merlin Cycles Ltd218

Public Holidays in TURKEY

The following public holidays could affect the delivery of your shipment:
DateDayDescription
30/08/2017WednesdayVictory Day
31/08/2017ThursdayKurban Bayramy Eve
01/09/2017FridayKurban Bayramy (Feast of Sacrifice)
02/09/2017SaturdayKurban Bayramy Holiday
03/09/2017SundayKurban Bayramy Holiday
04/09/2017MondayKurban Bayramy Holiday

Dosyalar

• Screenshot_2017-09-12-16-10-57-050.jpeg
    Screenshot_2017-09-12-16-10-57-050.jpeg
    28,3 KB · Okunma: 23
  • Beğen
Tepkiler: Sinan Ş
@ekranci

15/09/2017 08:56:05 Dağıtıcıya Verildi-Cihet No KAĞITHANE POS.DAĞ.MERKEZİ KAĞITHANE POS.DAĞ.MERKEZİ KAĞITHANE İSTANBUL(AVR)

Oh be diyorum. Herhalde öğlen elimde olur. (Bugün değil pazartesi gelse tam 1 ay olmuş olacak. Bilsem Çin'den bakardım)

Yabancının 17track.net sitesin de paketin dün 15.00 da Türkiye ye giriş yaptığı yazıyor, bizim PTT'nin takip sitesin de hala bir tık yok. Gelmiş en azından. Anlayamadığım, Ülkeye giren paketten bu heriflerin haberi oluyor ve kayıt oluşturulmuş ise bilgiyi kimden alıyorlar.

17track.net

6y6B89.jpg

PTT Takip.

mJ8b5Z.jpg

Geri