benim bu işten anladığım kimsenin birşey bilmediği ptt çağrı merkezinden çinden çıkmadan teslim edilmiş dediler o zaman destination da neden turkey yazıyor ve ptt nin sitesinde görünüyor?
Arkadaşlar 04.01.2014 de sipariş verdigim zipp gidon bandı 20.01.2014 de elime ulaştı başka arkadaşlara nazaran benim sipariş biraz geç kaldı,sanıyorum yılbaşı tatili etkili oldu. Ürün 25 euro oldugu için hiç bir ek ücret ödemeden teslim aldım...
Çağrı merkezinde bu tracking ID de sizin ad ve soyadınız mı gözüküyordu? Bir an önce satıcıyla irtibata geçin o zaman. Cevaba göre şikayet edebilirsiniz.
Yurt dışı alışverişinizin tutarı 75 Euro nun üzerindeyse gümrük vergisine tabi tutulur. Ödeyecek olduğunuz gümrük vergisinin miktarı da almış olduğunuz ürünlerin tutarının %18 i+ gümrük depozit ücreti olarak hesaplanır. Depozit ücreti 3 5 tl bir şey.
75€ üstü gümrük vergisine tabidir. Avrupa Birliği ülkelerinden gelen paketler için %18, diğer ülkelerden gelen paketler için %20 gümrük vergisi alınır.
Takip numarası olan gönderilerin %95'i yeni gümrük mevzuatı ile birlikte gümrük muayene ve kontrollerinden geçiriliyormuş. Daha önceden de böyle bir uygulama olduğunu ancak takipli gelen paketlerin tamamı yerine yarısının kontrol edildiğini, bu nedenle devletin maddi zarara uğradığını söylüyorlar.
Şu durumda sizin alacağınız ürün yada ürünler, değeri yüksek olduğu için vergiye tabi tutulabilir. Detaylı bilgiyi aşağıdaki numaradan alabilirsiniz.
İstanbul PTT Baş Müdürlüğü
0212-526-12-00 Dahili : 1250
150 200 Euro ya kadar sadece paketi küçük olduğu için birazda şans eseri geçen ürünleri duydum ama alacağınız ürünlerin ne olduğunu bilmesem de gümrüğe takılacağı kanaatindeyim.
hocam merlincycle gibi siteler fatura kestiği için ve kargoya çok sağlam yapmak için devasal boyutlarda gönderdiği için kesin gümrüğe takılıyor...Yani mevzu şöyle oluyor...merlin ürünü kargoluyor kocaman koliyle bizim gümrüğe gelince bu neymiş lan diyip içini açınca kabak gibi fatura çıkıyor...adamlarin internete falan birşey yazmasına gerek yok...1000TL lik ürün varsa ve her üründen 1 adet yani kendi kullanımınız içinse %20 yansıyor hocam...
Ben şubat ayında 180 tl lik alışveriş yapmıştım yaklaşık 8-9 günde elime ulaştı.
Yanlış hatırlamıyorsam 150 euro yu geçmezsen gümrük sorunu yaşamıyorsun...