Scudo Sports

Merlin Cycles

@emrah sökmenberk
150 euroluk ürün siparişi verdim pimden ukime gümrüğe yollandı 3 iş günü oldu hala hareket yok bakalım ne kadar süre bekletecekler...

Scudo
@Ertan M.

Merhaba, adresiniz değişmiş olsa bile, gelen paketin üzerinde telefon numaranız yazıyor. Dağıtıcı size bu telefon numarasından ulaşmak zorunda.

Telefon ile arayıp uğraşmak istemediğini varsayalım, paketin üzerinde yazan adrese gidip, ilgili adrese ihbar kağıdı bırakmak zorunda. Bunu da yapmadı diyelim, paketi keyfinden anında UKİM'e geri göndermesi mümkün değil. Alıcıya teslim edilmeyen gönderiler, 7-14 iş günü civarında size en yakın posta dağıtım merkezinde bekletiliyor.

Siz bu zaman zarfında o dağıtım merkezine gidip, benim paketim nerede? Derseniz, size ne diyecekler. Eee şey pardon biz onu geri gönderdik. Oldu canım, ben de senin keyfin yüzünden bir o kadar daha beklemek zorunda değilim, deme hakkınız var. Hatta daha fazlasını da yapabilirsiniz.

Benim tahminim şu, adresinize dağıtım yapan her kimse, paketin teslim edilmesini hiç umursamamış, gittiği gibi geri gelmiş ve iade işlemini başlatmış. Ancak dağıtım merkezi'nde, dağıtıcıların kısım amiri ne iş yapmış? Bunu da sormak lazım.

Ben yıl içerisinde en az 8-9 kez ptt dağıtım merkezlerine gidiyorum, gittiğim merkez artık yüzümü ezberledi, abi senin paket geldi veya gelmedi diyorlar. Geç teslimat yüzünden çok tartıştığım oldu. Parasını ödediğim paketi, kimse keyfinden dolandıramaz, buna hakkı da yok.

Kıssadan hisse tavsiyem, yaşadığınız durumu açıklayan bir dilekçe yazarak, adresinize dağıtım yapan posta dağıtım merkezine gidin ve şikayet dilekçesi yazdığınızı, bu dilekçenin işleme alınmasını istediğinizi beyan edin. Onlar en geç 7 gün içerisinde size cevap dönmek zorunda kalacaklar, çünkü iş büyüdü artık.

Telefon ile UKİM'i aramanız (gönderi takipsiz ise) size çok fayda sağlamayabilir. Ben yine de numaralarını yazayım, belki işe yarar.

UKİM 0 (507) 457 88 08 Bu numara zaman zaman meşgul olabilir, ancak diğer numaraya göre görüşme oranı çok daha fazladır.

PTT Genel Müdürlüğü 0 (212) 526 12 00 Dahili 1250

Bunlarda Gümrüğe ait diğer numaralar, halen aktifler diye biliyorum.
0 (507) 458 10 61
0 (507) 457 88 44

@Erdal YILMAZ abi çok teşekkür ederim ilgin için o kadar yazmışsın bende anlam veremedim nasıl hemen iade işlemine aldılar.Arama ile pek bir sonuç çıkacağını bende düşünmüyorum sabahtan beri birçok numara aradım sonuç nafile şikayet sitesine yazdım ondan ne çıkar bilmiyorum.Benim paket şuan başakşehirde gözüküyor iade edileceği kesin yoksa oraya gitmezdi kadıköye geri gelirdi.Ben hangi akla hizmet kafalarına göre böyle iade işlemini başlatıyorlar onu anlamıyorum.Dağıtıcıyı şikayet edeceğim.Buda kargonun son durumu yarın gönderirler mi Allah bilir artık.
ptttt.jpg

@Ertan M.

PTT web sitesi üzerinden şikayet yazdıysanız eğer, cevap gelmesini bir kaç yıl içerisinde beklemeyin. Çünkü cevap gelmeyecek. :)

En etkilisi, dağıtım merkezine dilekçe ile şikayettir.

Yazmayı unutmuşum, 15.02.2016 - 08:53'de dağıtıcıya zimmetlenmiş olan posta, nasıl oluyorda aynı gün saat 11:47'yi gösterdiğinde iade olabiliyor???

Dağıtıcı 2 saat içerisinde iade kararını, tamamen kendi hür keyfiyeti ile vermiş. Adamı denetleyen bir sistem de olmazsa, daha çook posta gelsin diye bekleriz, beklersiniz.

@Erdal YILMAZ abi kadıköy posta dağıtım merkezine gideceğim hasta halimle :( sizinde dediğiniz gibi aynı saatte nasıl iade kararı verilebiliyor.Acaba sistemde bir sorun mu var diyeceğim bir zamanlar yine sorunluydu ama bilmiyorum en iyisi yerine gidip durumu öğrenmek.

Merlincycles, evanscycles, ve bikecomponents'ten alışveriş yaptım arkadaşlar, hiçbirinde sorun çıkmadı, kargoda ise merlin takipli barkod numaralı, diğerleri ise takipsiz gönderiyor kargoyu.

@Ertan M. Bir kargom
Ukim gümrükten geçti -> kim kargo işleme merkezine gönderildi - kim hatalı bölgeye yolladı X bölgesi yerine bayrampaşa dağıtım merkezine yolladı bayrampaşa kime yolladı kim ukime yolladı sonra ukime gittim ortalığı karıştırdım haksız yere kimin yaptığı salaklıktan dolayı buraya geldiğimi söyledim ve 5 dakika sonra ukim yetkilisi birini kendi cep telefonu ile arayarak barkod numaramı söyledi 5 dakika sonra kargom geldi. Ukim girişindeki görevli dilekçe doldurup sonucu beklememi söyledi tepem attı sonra 2. Ci kattaki memurlara yönlendirdi üst düzey yetkili ile muhatap oldum ve adres bilgilerimin doğru olmasına rağmen bu durumu yaşadığımı söyledim işimi hemen çözdüler...

@Kerim BEŞER hocam sizde yanlış bölgeye gelmiş ama bana gelen kadıköy posta dağıtım doğruydu ancak dağıtıcı bulamadı sonra geri ukime gitti siz telefonlamı aradınız oraya mı gittiniz?

@Ertan M.

Yok dostum telefonlar yalan bakmıyorlar gidip bizzat hallettim...hata sizde olsa bile bi şekilde alırsınız... İsim önemli ahmetin kargosunu mehmete vermezler...

benim siparişim gümrükte gözüküyor ptt kargo dan nasıl takip edicem aynı kargo numarasıylamı acaba

Merlin Cycles sitesinden 1084 Euro tutarında Dura-Ace 9000 Grupset almak için üye oldum. Bu durumda 1084 Euro'dan 75 Euro'yu düşerek 1009 Euro'nun %18 gümrük, yani KDV sini ödeyeceğim.

Soru: Vergileri ödenmek suretiyle posta ya da hızlı kargo taşımacılığı yoluyla serbest dolaşıma sokulacak eşya nedir?
Cevap: Her bir sevkiyat için kıymeti 1500 Avro'yu aşmayan eşyaya geldiği ülkeye göre tek ve maktu vergi oranı uygulanacaktır. Söz konusu vergi oranları eşyanın;
- AB ülkelerinden doğrudan gelmesi durumunda %18
- Diğer ülkelerden gelmesi durumunda %20
olarak uygulanmaktadır.

Söz konusu eşyanın,
- Yabancı bir ülkeden posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelmesi,
- Ticari miktar ve mahiyet arz etmemesi,
- Diplomatik eşya ve yolcu eşyası hariç olmak üzere posta veya hızlı kargo taşımacılığı yoluyla gelenlerde brüt 30 kilogramı geçmemesi,

gerekmektedir.

Söz konusu eşyanın vergilendirilmesinde, eşya kıymetinden önemli değeri olmayan eşyaya ilişkin olan 75 Avro mahsup edilmeyecektir.

Benim asıl öğrenmek istediğim Merlin Cycles sitesi PTT ile mi bize ulaştırıyor. 1000 € tutan bu set, adresime getirilip vergisi kapıda mı alınacak, yoksa beni gümrüğe mi çağıracaklar.
Gümrük Genel Müdürlüğü sitesinde şöyle bir soru-cevap var:

Soru: Yurtdışından gelen gönderimin vergisini ödemek için gümrük idaresine gelmem gerekiyor mu?
Cevap: Gelen gönderinin kıymetinin 75-1500 Avro arasında olması ve ticari nitelik taşımaması halinde tahsil edilecek tek ve maktu vergiye ilişkin olarak posta idaresi ve hızlı kargo firmaları alıcıya bilgi vermekte olup vergilerin ödeneceğinin alıcı tarafından kabul edilmesi halinde gönderi alıcının kapısında teslim edilirken vergi tahsil edilmektedir.

Yukarıda kıymet limiti belirtilen eşyanın ticari nitelik taşıması veya eşya kıymetinin 1500 Avro üzerinde olması durumunda ise ithalat mevzuatı hükümleri uygulanmakta olup gümrük işlemleri için ilgili gümrüğe müracaat gerekmektedir.

Soru: Hızlı kargo firmalarınca ek bir ücret talep edilebilir mi?
Cevap: Bu tür firmaların müşavirlik hizmetleri, ordino, terminal, vb. isimler altında ücret talep etmesi mümkün bulunmamaktadır.
Ayrıca, bu firmalar 75 Avro altında bulunan eşya ve numunelerde hiçbir eşyadan, 75-1500 Avro arasında bulunan eşyadan ise gönderinin geldiğine dair bildirimin alıcıya yapıldığı tarihten itibaren ilk 3 gün için ardiye ücreti alamamaktadırlar.

Bu mevzuata göre 1000€ tutarındaki grup setin adresime gelmesi ve kapıda gümrük vergisini ödemem dışında ardiye vs gibi başka bir ücret alınmayacak.

Merlin Cycles'dan alış-veriş yapanların ve tecrübesi olanların görüşlerini acilen bekliyorum. Yardımcı olanlar şimdiden çok teşekkür ederim.

@zekten Ben de aynı durumdayım. 1300 dolar değerinde bisiklet alacağım. UPS kargo ile gönderilecek. Ancak ekstra bir şey ödeyecek miyim?

1500euro altinda alışveriş yapacaklsrbicin: kargo ptt ile kapiniza gelecek. %18 elveya 20 vergiyi ptt gorevlisine nakit olarak vereceksiniz.
Takip mumarasiyla ptt sitesinden takip edebilirsiniz. Kargo ukim'den ciktiktan sonra ptt sitesinde jac tl vergi odeyeceginiz yaziyor.
Ben zonda jant seti 330dolar ve a600 pedal icin 223tl vergi odedim.

• Beğen
Tepkiler: dramorey
@dramorey , Gümrük Genel Müdürlüğünün sitesinde yazdığına göre kapınıza kadar geliyor. Sizden gümrük vergisini kabul edip etmediğiniz soruluyor. kabul ederseniz kapınıza gelip vergiyi alarak teslimat yapılıyor. Ancak ben tecrübe etmedim. Tecrübe edenler cevaplarsa uygulamanın nasıl olduğunu daha doğru öğrenmiş oluruz. Ben de kesin cevap bekliyorum. Ondan sonra alış yapacağım.
% 18 vergi dışında bir ücret ödenmez diyor Gümrük Genel müdürlüğü.
(link)

@Ozan k. Çok teşekkür ederim.
Yani adresimize PTT mi getiriyor?
Ardiye-gümrük işlemleri gibi extra ücret alınıyor mu? Gümrük Genel müdürlüğü alınmaz diyor. Benim için önemli olan alış yapan arkadaşların nasıl teslim aldığı. Yani gümrüğe gitmiyor, evimize mi geliyor?

@zekten bende jant seti almıştım merlinden toplam 700 küsür liraya kargo ilk önce hollandaya oradan Türkiye'ye geldi.Ptt ye ulaştımı sizin yapacağınız tek şey kargoyu takip etmek sizi bir yere falan çağırmıyorlar ya da aramıyorlar.Vergi hesaplanıp üzerine gümrüğe girme ve damga parası var onlar çok tutmuyor.Benin kargonun vergini ben 120 tl hesaplamıştım ancak 88 tl ödeyerek aldım.Nasıl hesapladılar ancak benim için iyi oldu daha az vergi ödemiş oldum.

@zekten Bisikletler UPS kargo ile gönderildiği için işlemlerin farklı olabileceğini düşündüm. Ama sanırım PTT kargo ile aynı şekilde işliyor. Vekalet vermek ve vergiyi yatırmak dışında.

@Ertan M. Verdiğiniz bilgiler beni çok rahatlattı. Teşekkür ederim. Acaba özel kargo ile gönderilirse diye çok endişeliydim. Çünkü öğrendiğim kadarıyla bu özel kargo şirketleri gümrüğe giren paketleri uzun süre bekletip ardiye-depolama veya başka prosedürleri ileri sürüp çok fazla ücret talep ediyorlarmış. Gerçi Gümrük Genel Müdürlüğü sitesinde bu tür ücretlerin alınamayacağını yazıyor. PTT ile adrese teslimde bu sorunların olmadığını okumuştum.

• Beğen
Tepkiler: dramorey
Dhl express secenegini secmezseniz (basja sitelerde bu secenek var) kapiniza ptt girevlisi getirir ve vergiyi alip kargoyu teslim eder.

Dhl express (normal dhl degil) seceneginde ise 75 euro uzerindeyse vergisi vs lacagindan is uzar. Ama 75 euro altindaysa cok kisa surede kapiniza getirirler. Amerikadan, estonyadan ve almanyadan dhl express ile 75 euro altinda alisverisim oldu 2 gunde hepsi geldi. (Evet siparisten 48 saat sonra)

@zekten
Ben daha önce dhl ile getirdiğim bir ürün için ürün tutarı kadar ardiye ordino bir sürü ıvır zıvır ödemek zorunda kaldım istanbulda oturmadığım için gümrük komisyoncusu bulup bu işlemleri ona yaptırdım naçizane tavsiyem PTT den şaşmayın geç gelir falan ama sonunda gelir yurtdından yüzlerce ürün aldım şu ana kadar hiçbirşeyim kaybolmadı.

Geri