Scudo Sports

Merlin Cycles

Dün 2 adet Vittoria Rubino Pro G2.0 ve 2 adet iç lastik aldım. Ödeme ekranında kargo dahil 41,66 sterlin karşılığı 791 tl görünüyordu. Ama karttan 893 tl çekilmiş. Onay verirken dikkat etmemiştim. Sterlin şu an 20,60 tl. Yani iki rakamda tutmuyor. Herhalde bize bilgi vermedikleri başka bir kur hesabı yapıyorlar.

294725 dosyayı görüntüle
Approx TL yazıyor yani yaklaşık/ortalama tutar. Kur sürekli değiştiği için kesin miktarı yazmıyorlar. 42 sterlin ise 3 aşağı 5 yukarı sizden çekilen miktara yakın ediyor.

Screenshot_20220923-072407_Chrome.jpg

Scudo
Approx TL yazıyor yani yaklaşık/ortalama tutar. Kur sürekli değiştiği için kesin miktarı yazmıyorlar. 42 sterlin ise 3 aşağı 5 yukarı sizden çekilen miktara yakın ediyor.

294726 dosyayı görüntüle

Benim dikkat çekmek istediğim ödeme ekranındaki rakam ile çekilen rakamın farklı olması. Ödeme ekranı zaten güncel kura göre hesaplanması gerekmiyor mu? Aliexpres ten 200 den fazla alışverişim oldu. Ödeme ekranından farklı bir ödeme yapmadım. Marketteki raf etiketi ile kasadaki fiyat farkı gibi. 100 tl lik fark %13 orana karşılık geliyor.

@welcroix Eğer sitede TL olarak bakıyorsanız sizi yanıltabiliyor , Euro olarak bakıp güncel kura göre hesaplama yapmak daha doğru sonuçlar veriyor. Ayrıca siparişi verdiğinizde hesabınıza bloke koyuluyor ilk etapta sonrasında bir iki gün içerisinde para hesaptan çekiliyor , kur değişikliğine göre bu tutar bloke koyulan tutardan daha az yada daha fazla olabiliyor.

Dün 2 adet Vittoria Rubino Pro G2.0 ve 2 adet iç lastik aldım. Ödeme ekranında kargo dahil 41,66 sterlin karşılığı 791 tl görünüyordu. Ama karttan 893 tl çekilmiş. Onay verirken dikkat etmemiştim. Sterlin şu an 20,60 tl. Yani iki rakamda tutmuyor. Herhalde bize bilgi vermedikleri başka bir kur hesabı yapıyorlar.

294725 dosyayı görüntüle
Evet. Aynı sorunu bende yaşadım şimdi.. Yaklaşık 1100 tl tutan siparişe hesabımdan 1250tl çekildi. Tabii bu fiyata Türkiye'de tek lastik satıldıgı için siparişi iptal etmeyecegim gibi görünüyor.

KK larının ödemesini tl seçtiyseniz ! Tüm dolar haricindeki rakamlar önce dolar'a sonra dolar'dan Tl ye çevrilerek kk hesabınıza yansıyor. Dolar ve euro kk ödeme seçeneğiniz var ise: siteden bu tür para birimini seçin. Sterlin ödemeyi seçtiyseniz bankanız size önce sterlin satıp dolar alıyor, sonra dolardan tl ye döndürüyor. Farklar ve kayıplar genelde bundan kaynaklanır.

Siparişim Hollanda'dan gelmesine rağmen yüzde 30 ile vergilendirilmiş. Gümrük memurunun yorumuna kalmış oluyor heralde. Sipariş vereceklerin dikkatine.

• Üzgün
Tepkiler: hasanazmi
Siparişim Hollanda'dan gelmesine rağmen yüzde 30 ile vergilendirilmiş. Gümrük memurunun yorumuna kalmış oluyor heralde. Sipariş vereceklerin dikkatine.

Benim ürün şuan gümrükte gözüküyor, size nasıl ulaştılar? gümrükle ilgili bir firma mı ulaşıyor yoksa fedex mi?

Arkadaşlar benim çok bilgi sahibi olmamamdan dolayı lütfen şu iki linke tıklayın ve bu iki ayakkabı aynı değil deyin :))
1.) (link)

2.) (link)

• Hahaha
Tepkiler: Özcan
Arkadaşlar benim çok bilgi sahibi olmamamdan dolayı lütfen şu iki linke tıklayın ve bu iki ayakkabı aynı değil deyin :))
1.) (link)

2.) (link)
Aynı ayakkabı,halihazırda kullandığım ayakkabı,zaten bu yüzden yurtdışından alıyoruz ;) merlinden alacağınız kargo gümrük hepsini üzerine koysanız yinede yarısı kadar eder.Bu tip alışverişleri fiyat araştırmadan yapmak zaten mantıksız.

Merlinden zincir yağı alan oldumu hiç gümrükte problem çıkarır mı?

Aynı ayakkabı,halihazırda kullandığım ayakkabı,zaten bu yüzden yurtdışından alıyoruz ;) merlinden alacağınız kargo gümrük hepsini üzerine koysanız yinede yarısı kadar eder.Bu tip alışverişleri fiyat araştırmadan yapmak zaten mantıksız.
Aynı ayakkabının düz siyah rengini bende kullanıyorum.
Kasım 2021'de Bike24'ten 84 Euro'ya almıştım. Euro o dönem 11,50 liraydı. Ayakkabının Türkiye fiyatı 2000 küsür liraydı.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Merlin iyidir hastır. Avrupa sitelerini de cok gezdim ama meelini daha bir güvenilir, cer çöp satmayan bir firma olarak görüyorum. Ha totalde 2 alışveriş yaptim ama 1.5 ay urunler siteler arasinda gezip durduktan sonra. 1 dolar fazla olsun merlinden olsun:kötü::)

Ek Wiggle ve bikediscount.de de var onlara da bakilabilor tabi. Bu yasta da fanboy olmayalim

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Aynı ayakkabının düz siyah rengini bende kullanıyorum.
Kasım 2021'de Bike24'ten 84 Euro'ya almıştım. Euro o dönem 11,50 liraydı. Ayakkabının Türkiye fiyatı 2000 küsür liraydı.
Şaka gibi yahu ben alırkende 9.04 müş:acpsnr:

Bu hafta İngiltere'den gelecek tanığı olan var mı?
Merlin'den bir ürün alacağım ama en geç cumartesi lazım da :D

🤔

Son düzenleme:
Vittoria Rubino Pro 2.0, TR'de tanesi 1000 lira civarında. Vittoria iç lastiklerin de tanesi 130 lira.
Ben, 2 iç, 2 tane de dış lastik için 884 lira ödedim. Kapıda alınacak %30 vergiden sonra bile her türlü ucuza geliyor. 700x25'e geçme niyetim olduğu için bana son derece uygun oldu.
(link)

KK larının ödemesini tl seçtiyseniz ! Tüm dolar haricindeki rakamlar önce dolar'a sonra dolar'dan Tl ye çevrilerek kk hesabınıza yansıyor. Dolar ve euro kk ödeme seçeneğiniz var ise: siteden bu tür para birimini seçin. Sterlin ödemeyi seçtiyseniz bankanız size önce sterlin satıp dolar alıyor, sonra dolardan tl ye döndürüyor. Farklar ve kayıplar genelde bundan kaynaklanır.

Evet, ayrıca bu çevirimlerde bankalar USD yi piyasadan biraz daha fazla (Ör USD 18.5 ise 18.6 olarak) hesaplayabiliyor. Bu farkları ödememek için kredi kartınızın olduğu bankada bir USD hesabı açın ve bu hesabı kredi kartına bağlayın. Böylece TL ve USD harcamalarınız için iki ayrı borç ve ekstre çıkar. Siteden de alışverişi USD olarak yapın. Diyelim ki kredi kartıyla 100 USD alışveriş yaptınız, bu borç o zaman TL ye çevirilmez ve USD borcu olarak kalır. Hemen 100 USD satın alıp dolar hesabınıza koyun, kredi kartının ödeme günü geldiğinde de USD borcunuzu 100 USD olarak dolar hesabınızdan ödeyin.

Vittoria Rubino Pro 2.0, TR'de tanesi 1000 lira civarında. Vittoria iç lastiklerin de tanesi 130 lira.
Ben, 2 iç, 2 tane de dış lastik için 884 lira ödedim. Kapıda alınacak %30 vergiden sonra bile her türlü ucuza geliyor. 700x25'e geçme niyetim olduğu için bana son derece uygun oldu.
(link)
Fiyat oldukça iyi. Bu kadar ucuz olmasının sebebi üretim tarihlerden falan mı kaynaklanıyor acaba

Geri