Scudo Sports

Merlin Cycles rezilliği

Scudo
Aracılıktan bankalar sorumludur haklısınız. O zaman her alışverişte ürün bana ulaşmadı diye başvurun bankanıza para iadesi alın. Öyle bir durum yok. Sen bildiriyorsun banka inceleyeceğiz diyor. Firmayla iletişime geçiyor. Firma al gönderdim bu faturası bu çıkışı bu kargo kodu diyecektir. O zaman iade alamazsın. Kaldı ki bu konuda kimse iade almak istemiyor bir an önce ürüne kavuşmak istiyor.

@hashus1099 chainreaction lastik aldım 2 günde atatürk airport yazdı 2 gün sonra baktım kargo yanlış adrese gidiyor aradım ptt hemen dönüş yaptılar kısacası 5 günde lastikler bana ulaştı

@amoush00 rica etsem bağlantıyı verebilirmisiniz dursun kenarda lazım olur elbet birgün

Kargo yu teslim alıp sağlam mı? Kullanılmış mı vs görmeden size hemen bir tane daha göndermeleri ni beklemek bence anlamsız. Bu TR dede böyle sattiginiz mal elinize ulaşmadan para iadesi yapar mıydınız?
Hiç sanmıyorum, geçen yıl wiggle ürün göndermedi takip de edemedim geç de olsa para iadesi aldım
MERLİN ise yanlış gönderdiği ürünü geri alır almaz para iadesi yaptı
Sans işi biraz ... Kargo

@alper 76 yazdıklarınız amazon.com da yaşansa ve teslim süresi geçmişse eğer emin olun ürün elerine gelmesini beklemiyorlar ya para iadesi yada yenisini gönderiyorlar
bangood.com içinde aynısı geçerli yaşadığım için yazıyorum kafadan atmasyon değil yani yazdıklarım

@enja atmasyon olduğunu iddia etmedim. Sadece fazla gergin olduğunuzu düşünüyorum. Geçen yıl wiggle ile ben de yaşadım gelmedi ama "rezalet! " Falan gibi bir serzeniş te bulunmadım.
Geçmiş olsun olur böyle şeyler, sorunun çözüleceğini dusunuyorum

@Sefa01

Faturayla ispat olmaz teslim belgesi gerekir. Defalarca iade aldım gereksiz tartışmayalım lütfen.

@asusmune

Zaten o yüzden bankaya itiraz ediyoruz. Yoksa Migros'a mı itiraz etseydik? :)

Merlincycles icin aman diyim. Yillar once bir gidon bogazi ve iki uc tane daha parcayi gondermeye tenezzul bile etmemis bir firma. Attigim maillerin hic birisine cevap vermeye de gerek duymamislardi.
O zamanlar paypal vardi da parayi kurtarmistim. Paypalin refund suresini de sonuna kadar beklemislerdi.
Bu kadar memnun insan varken benim basima mi geldi bir tek diyodum ki sizin olayda da zerre kadar iyi niyet yok.
Sanirim arada bazi siparisleri secip uyaniklik yapiyolar.
Kesinlikle uzak durulmasi gerekli bir sitedir benim icin

@clubber benim dediğimden farklımne dediniz? Kargo kodu vs dedim teslim fişi dediniz. Neyse siz daha çok biliyorsunuz.

@Groims evanscycles tek geçerim, iletişimleri çok iyi aynı ürünü başka bir yerde daha ucuza bulduğunuz takdirde o fiyattan veriyorlar. Wiggle de çok iyi bir firma çok profesyonel çalışıyorlar ancak müşteri memnuniyeti az da olsa zayıf. Wiggle den sportful gruppetto kısa kollu forma aldım ancak kumaşında kadın çorap kaçığı gibi bir kusur vardı, iki yana doğru çektiğinizde ise yırtık büyüyordu. (Fotoğraf yükledim) Wiggle'ye mesaj attım fotoğrafını gönderdim, ürünü iade edin dediler ama reserve yapamayız dediler, ben ürünü gönderdim ama aldığım renk formanın XL bedeni tükendi. Ya para iadesi ya da aynı formanın farklı rengini almak zorundayım. Wiggle daha büyük ve kurumsal firma dolayısıyla insiyatif kullanmaları daha kısıtlı gibi. Chainreaction da evanscycles gibi müşteri memnuniyetine önem veriyor ikisinden de memnunum, Alman firmalarından alışveriş yapmadım, fiyatlar daha yüksek gibi geldi.

Dosyalar

• IMG_4432.JPG
    IMG_4432.JPG
    193,7 KB · Okunma: 45
  • Beğen
Tepkiler: Groims
@Sefa01

Kargo kodu dedin. Kargo kodunun tek başına önemi yok. Okuduğunu anlamaya çalış. Teslim belgesi demek teslim aldığını gösterir imzalı bir belgedir. Böyle bir belge olmadığı için iadesini çok kolay alabilir.

@clubber dostum senin bahsettiğin olayı bankayla iletişime geçerek konuştum; bana böyle birşeyin mümkün olmadığını, özgür iradenizle satın aldığınız için yapacağımız birşey olmadığını belirttiler.

Merlin'de hala kargo gelmeden parayı iade etmeme konusunda direniyor.

@Çetin Güzel

Siz herhalde derdinizi anlatamıyorsunuz. Bankayla konuşmaya gerek yok. Sadece kredi kartı harcamasına itirazım var hangi numaraya faks göndereyim diye sor. Sonra o numaraya aşağıdaki faksı gönder. Defalarca iade aldım diyorum.

"Bankanın ismi
Kredi kartı numarası
Tarih

Şu tarihte şu firmadan xxxx,xx Euro tutarında satın aldığım ürün tarafıma teslim edilmemiştir (Kredi kart ekstrendeki bilgileri yazmalısın, firma ismi kredi kartı ekstrende gördüğün isim olsun). Bedelinin tarafıma iade edilmesini rica ediyorum.

İsmini yaz, cep telefonunu yaz imzala gönder."

Başka bilgiye gerek yok. Önemli olan ürün teslim edildi mi edilmedi mi? Banka karşı taraftan teslim tutanağı ister. Onu gösteremeyeceği için iaden yapılır. Ne faturanın önemi var, ne özgür iradenin önemi var...

Charge back denen bu uygumadan çoğu banka çalışanın haberi yok oysa yurtdışında çok yaygın bir uygulama

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Cem Kılınç

Bankaların kredi kartı bölümleri bilir. İtirazları onlar değerlendiriyor. Bilmek zorundalar, süreç uluslararası kurallara göre işliyor. Kimse kafasına göre bir iş yapamaz.

Evet maalesef bilmek zorundalar ama çok kişiden duydum bunu belki de uğraşmak istemiyorlar

@Cem Kılınç

Bu kişilerin söylediği bana inandırıcı gelmiyor. Bankada çalışan kimse "kendi iradenle aldın biz bir şey yapamayız" demez. Elbette kendi iradesiyle alacak yoksa biri zorla kafasına silah dayayıp aldırmış olsa zaten savcılığa başvurur bankaya değil.

Ben de bankaları zaman zaman arayıp bu tip konuları danışıyorum. Böyle bir söylemle cevap verene daha rastlamadım.

@clubber Ben bizzat rastladım. Bankanın ismini daha önce vermiştim. Sizin bu forumdaki ısrarınız üzerine geçen gün tekrar aradım ve Ali Express de henüz yolda olan bir ürünle ilgili olarak teyit etmek istedim. 444 lü hattın öbür ucundaki call center çalışanı üstelik kendisinden emin bir şekilde, "Özgür iradenizle satın almış olduğunuz bir ürüne biz bir şey yapamayız" dedi. E peki, ürün elime geçmedi ne olacak dedim, bana şu cevabı verdi, bu meseleyi satın aldığınız firma ile görüşün.

Yurt dışını bilemem, ama böyle bir kültürün İş Bankası dışında kalan bankalarda da ve hele ki mesela Garanti gibi bir bankada olduğunu asla tahmin etmiyorum.

Bu arada ben banka ismi veriyorum. Yukarıda onlarca kez(yoksa yüzlerce mi) geri iade aldığınızı yazmışsınız.

NEDEN BANKA İSMİ VERMİYORDA, BÖYLE OLMAZ, ŞÖYLE OLMAZ DİYORSUNUZ. Verin banka ismi bizde teyit edelim. Açıp telefonu Bisiklet forumda Clubber handle'ına sahip bir arkadaş bankanızdan iade almış diyelim.

BEKLİYORUM !

• Beğen
Tepkiler: Çetin Güzel
Bu tamamen call center çalışanının cahilliği maalesef, direk şubeye giderek dilekçeniz siparişiniz ile ilgili yazışmalarınızın ekran görüntüleri , faturanız ekstereniz gibi belgelerle başvurmalısınız

Geri