Scudo Sports

Merida TFS 100 hakkında

Ben 741 kullanıcısıyım ve Epicon maşaların 1kg kadar hafifliğinden dolayı ve çok pahalı olmayısından dolayı bende almayı dusunuyorum dogru tercih.. Ama benim tercihimde spd ye geçmek olacak ilk önce, daha sonra maşayı (xcm v3 remote lockout) ondan sonrada vites sistemini değiştireceğim (acera sistem). jant seti muhtemelen işlevini yitirene kadar kalacak (Alexrimms dp20)

spd sistem cidden büyük bir farklılık sağlıyor, her türlü rampada normal pedalda harcadığınız gücün yaklaşık %40ını kullanmanız gerekmiyor. Ayağınızı pedala kitleyerek sadece ayağınızı pedala basarken değil arkadan pedalı çekerkende güç uygulayabiliyorsunuz, bu çok farklılık yaratıyor.

Scudo
Evet arkadaşlar başlıktada belirttiğim gibi tfs 100 D'nin ağırlığını merak ediyorum.Tfs 100 D si olup kendi imkanlarıyla tartan var mı internette çeşitli ağırlıklar yazıyo ama tam emin olamadım emin olammamın sebebide bisikleti kendi imkanlarımla tartmaya çalıştığımda 15 kg üstü bi rakam çıktı ama yanlış tartmış olma olasılığım yüksek yardımcı olursanız sevinirim hepinize bol pedallar..

Sitesinde 14.10 kg olarak yazılmış, tartarken üzerinde dolu bir suluk, pompa, aksesuar vs. varsa 15kg civarı çıkması normaldir. Rst gila ağır bir maşa olabilir ;).

@mustafa şükrü yıldırım

Merida'nın uluslararası sitesinde maşa rst gila olarak gözüküyo evet ama meridatürkiye.com sitesinde suntour xcm mlo maşa olduğu yazıyo bisiklette ki benim biskletimdede suntour xcm mlo var bende yeni farkettim böyle bi durumu neden 2 sitede farklı maşalar yazılmış acaba? rst gila ağır bi maşaysa suntour xcm mlo dahada ağır bi maşamıdır acaba?

RST gila 2200 gram civarı olması lazım. XCM ise 2650 gram diye biliyorum ben

Aynen xcm o civarda baya ağır bir maşa, en az xcr takarsan rahatlar bisikletin oda 2200 gr. civarıdır.

İlerde upgrade edersem ilk iş maşayı değiştirmek olucak o zaman.Teşekkürler bilgilendirdiğiniz için :)

Geri