Scudo Sports

Merida TFS 100 hakkında

@Tolga Ayla

(link)

Kadro

Matts TFS-Comp-Disc

Amortisör

SR XCM-H-D-LO 100 Lockout

Ön Vites

Shimano M310 34.9-42T

Arka Vites

Shimano Alivio

Vites Kolu

Shimano ST-M360 Rapidfire

Fren Kolu

Hayes Stroker Ryde

Frenler

Hayes Stroker Ryde 180/160 mm

Aynakol

Shimano M311 42-32-22 CG

Orta Mil

Shimano Cartridge

Zincir

Shimano CN-HG50

Göbekler

Disc-F Alloy / Disc-R Alloy

Jant Çemberi

Merida TFS Disc-Black

Kaset Dişli

Shimano CS-HG40-8 11-32

Jant Telleri

Stainless Silver

Lastikler

Merida RACE 2.1

Gidon

FSA XC 180OS Flat 620

Gidon Boğazı

FSA OS-190 6°

Furç Takımı

M10 Neck

Sele Borusu

FSA SL280 SB25 31.6

Sele

X-Mission Line

Pedallar

XC Steel

Tavsiye parçalar..

(link)

Scudo
Ön amartisörünüzün kaliteli olanıyla değiştirmek ilk başta size çok farklı bir konfor getirir. Hemde bu konforu çok çabuk hissederseniz.

İkinci önceliğiniz bence arka attırıcınız olmalı. Çünkü vites geçişleriniz tıkır tıkır her şartta işlemeli ve yolculuklarınızda size sırt pırt sorun çıkartmamalı. Aklınız arkada kalmaz böylece.

Üçüncü tercihiniz frenlerde hidroliğe geçmeniz. Tadından geçilmiyor hidroliğin. Sonrada vazgeçilmez oluyor bir kez tattınmı.

Kilitli pedala geçmenin sıralamada yeri yok aslında. Ama bisiklet üstünde deneyiminiz arttıkça ayağınızı pedaldan kurtaramadığınız durumlarda bisiklete hakimiyet konusunda daha deneyimli olacağınız kesindir.

Efendim; yukarıdaki bilgiler tecrübeyle sabit olup yalnızca dağ bisikleti için geçerlidir.

Vesselam..

xtr benim bütçemi baya aşar :D ama teşekkürler genede :) ve 9 lu sisteme geçersemde gene baya bir masraf olacak.Frenlerim zaten hidrolik ;)

yanlış biliyorsam maruz görün beni ama xtr filan bunlar yarış sersi diye biliyorum.Ben biraz tur gibi kullancam bisikleti stabilize yollarda filan ve birde abimle bir ara Hacıkırıya, Meydan Yaylasına filan çıkmayı düşünüyoruz.Bu bölgedeki arkdaşlar iyi bilir oranın yollarını baya bir rampa ve çok bozuk yolları var.Bisikleti dayanıklılığa göre yükseltmeyi istiyorum.Yarışları pek düşünmüyorum şimdilik.

Spd pedalın size oldukça faydası olacaktır öncelikle.. Daha sonra amortisörden önce jant seti,lastikler,iç lastikler gelir benim için.Bisikleti jant seti,iç-dış lastikler,ruble,aynakol gibi yerlerden hafifletmek oldukça verimli olacaktır,amortisöre göre. Sonuçta dönen kütle bunlar. Şahsen maşadan kazanacağım 1 kiloyu,teker setinden kazanacağım 500 grama asla tercih etmem. Bisikleti hafifletmenin en ucuz ve kolay yolu lastik-iç lastikten başlamak. Buralardan ciddi gramlar kazanabilirsiniz. Tabi ultra hafif,kağıt gibi lastiklerden bahsetmiyorum uzak durun. Yani kısacası olay bütçeye bakıyor...

maliyet açısından 9 lu sistem cok gelir diyorsunuz ancak spd pedala geçmek de temel olarak en az 150-200 TL ( ayakkabı ile ) civarıdır. Bu belirtilen parayla vites sisteminizi bir iki seviye yükseltebilirsiniz diye düşünüyorum.
Bence de
1- Vites
2- Maşa
3- Spd

9 lu sisteme geçmek için deore aynakol zaten 300 küsür filan diye biliyorum, ruble, zincir falan değişecek.300 civarı bir bütçem olabilri değişim zamanı ilk değişim için.

Dış lastik olarakda Schwalbe nobidik düşünüyoruz abimle ama onun için erken önce lastikler erisin değişme zamanı gelince onları değiştirecez.Öncelik sıramızda spd veya maşa var

spd sizin performansınızı çok daha iyi arttırır bence maşayı değiştirmektense...

korkmayın düşüş anında spd kendiliğinden çıkıyor.(ayarı normal ise)

150tl ye kadar filan 8li sistem için arka aktarıcı ne önerebilirsiniz model olarak?(üzerindeki alivio ile bariz bi fark yaşatsın değiştirince :D )sram veya shimano.hangisi daha dayanıklıysa :D
Frenlerim hidrolik olduğu için onlardan bir sorunum yok.Ön aktarıcımda altus yazıyordu onun bir etkisi var mı?ama ön aktarıcıyı pek kullanmıyorum %90 orta duruyor zincir.Maşa konusundada hep forumda arkadaşlar epiconu önermişler ama pek bir bilgim yok.Eger şu parçalar yerine şu parçaları takın derseniz kendime bir bütçe planı yapacağım. :)

bence maşadan başla hatta epicon yerine tora yı öneririm aralarında fazla fiyat farkıda yokken

Arkadaşlar abimle konuştuk ve elimizdeki parçalar aşınıncaya kadar 9 lu sisteme geçmeyi düşünmüyoruz.Arka aktarıcı alivio bildiğim kadarıyla 8li sistemin en üstü.Ön aktarıcı altus ama çok çok nadir kullanıyorum çünkü çukurovada malum pek öyle çok fazla rampa yok :D Aynakluda 9lu sisteme geçeceğim zaman komple 9 lu sistem kiti alarak geçerim.Lastiklerde ise eger lastikler erirse ya gariban tublessa geçmeyi düşünüyoz yada Schwalbe Nobidiklerden almayı düşünüyoruz.Öncelikle bu yaz mümkün olursa spd ye geçeceğiz.Daha sonraki zamanlarda benim meridaya epicon maşa alıp benden çıkan xcm V2 maşayıda abimin sedonasındaki xcm maşanın yerine takmayı düşünüyoruz.Böyle bir yol çizdik.Sizce nasıl fikrimiz?Şimdilik sürdüğümüz parkun için xcm ler yeterli ama maşayı ağırlıktan kar etmek için ilerde değiştirmeyi düşünüyoruz.Tora maşa önemişti arkadaşlardan birisi ama tora epicondan daha ağır diye biliyorum.

meridanın kendi orjinal jant seti kötü mü?Jant setini değiştirmem ne gibi avantajlara sebep olur?Bu arada spd içinde pedal ve ayakkabı öneriside verebilirsiniz :)

Merhaba arkadaşlar..

Merida tfs xc 100 d kadrosunun piyasa değeri nedir, bir bilen var mı? Satılırsa kaça satılır mesela?

bu bisiklete uygun hangi jant setini önerirsiniz?frenler hayes o yüzden center lock alamıyorum yada daha fazla para biriktirip önce shimano fren sonra jant seti almam gerekecek :( jant setleri hakkında pek fazla bilgim yok şuan. bisikletin orjinal halinden değişiklik yaptığımız şeyler;
sele: SELLE ROYAL LOOK IN serisi
dış lastik: SCHWALBE Maraton Extreme 2.00
pedal: SHIMANO PD-M540

arkadaşlar birşeyi çok merak ettim.nedense herkes spd pedal öneriyor.bununözelliği nedir acaba ?...

Arkadaşlar bugune kadar daha çok aksesuara para gitti ama mecburi şeylerdi KEG, lamba, pompa, çanta, forma vs. donanım olarak seleyi selle royal look in athletic aldım biraz ağır ama konfor için gerekti, lastiklerde schwalbe big apple ile maraton extreme aldık abimle dönüşümlü kullanıyoruz.Nisanın başında 300 tl ye yakın bir bütçem olabilir.araştırdım spd ayakkabı+ pedal 290 tl tutuyor, uygun 2. el epicon rld bulabilirsem onlarda 300 tl civarı(sıfırı 450)sıfırına şimdilik bütçem yetmeyebilir diye düşünüyorum.Ne alayım sizce?Başka önerinilerinizide söylebilirsiniz.

Geri