PuncherZ
Puncher
- Tepki
- 6.215
- İsim
- Ziya D. Bilgitoğlu
- Başlangıç
- 2017—18
- Bisiklet
- Cipollini
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
2015 Model Merida Speeder'ımla dolu dolu 3000 km pedalladıktan sonra ihtiyaçlarım, isteklerim iyice belirdi.
Toprak yollarda, ormanda sürmeyi seviyorum ama mtb leri bir türlü sevemedim. İçimde hep bir atlet ruh var. Üstelik ormanlara, dağlara giderken 30 - 40 km asfalt yolculuklarından zevk almak gerekli.
Agresif sürmeyi seviyorum. Hele ki uzun inişler, drop gidona yapışıp süzülmek...
Hem asfaltta hem de bozuk yolda beni üzmeyecek bir sistem isteği ile kolları sıvadım. Sonuçta off-road yapmıcam.
Speeder'ın kadrosuna aşığım. Fitness bisikleti olmasının avantajıyla 40mm lastiğe kadar takılabiliyor. Yuvarlanma direnci düşük ama bozuk yolda tutuşu iyi lastikler ve sudan çamurdan etkilenmeyecek disk frenler anahtar oldu.
Hani biraz gravel biraz cycrocross...
Neler değişti? Aslında ne değişmedi demek daha kolay
Kadro ve jant çemberleri değişmedi. Aslında 40 - 50mm profil jant çemberleri istesem de bütçe bitti
Aynakol: Shimano 105 FC-5800 / 172.5mm / 34/50
Orta göbek: Shimano Hollowtech II Ultegra SM-BBR60 BSA
Arka aktarıcı: Shimano 105 RD-5800 Medium Cage GS
Ön aktarıcı: Shimano 105 FD-5800 2x11-speed Clamp 34,9 mm
Ruble: Shimano 105 Cassette CS-5800 11-32
Kollar: Shimano ST-RS505 2x11-speed Dual Control
Zincir: KMC X11-93 Chain 11-speed
Arka göbek: Shimano FH-RS505
Ön göbek: Shimano HB-RS505
Kaliperler: Shimano BR-RS785
Rotorlar: Shimano SM-RT99S 160mm
Pedallar: Shimano PD-M530 (Ayakkabı Shimano SH-M089L)
Lastikler: Schwalbe G-One Allround Performance RaceGuard 35mm
Sele: Selle Royal Seta Flat
Gidon bandı: Zipp Service Course CX
Gidon: Carbon Fiber Reblika
Gidon boynu: Carbon Fiber Reblika
Sele borusu: Carbon Fiber Reblika
Maşa: Carbon Fiber Reblika
Reblikalar konusunda şunu söyleyeyim, hala kırılmadıysa gerçekten sağlam. Titreşimleri güzel emdiği gibi oldukça hafifledik. Gidonla barfix felan çektim ama epey araştırdım. Aynı ürünü alanlarla iletişime falan geçtim ama bu bir öneri değil karar her zaman sizin.
Aynakola alışması zaman aldı ama şimdi yokuşlar sorun değil zaten rublede 32 miss
Balata kokusunu özledim. Hani bilen bilir Eskişehir'de Sarıcakaya'dan inişte dur diskte sigaranı yak olayı yok artık.
Kollar iyi. Ama bir Dura Ace değil. Hidrolik vazgeçilmezim. Bütçeyi çökertti.
Merak edene parçaları bike-discount ve merlincyle dan aldım. Reblikalar aliexpress. Harcama yaklaşık 4000 TL tuttu. Vergilerden sonra Türkiye fiyatının 5/3'üne geldi. Bizimkiler bu fiyatlara satmaya devam etsin...
Hafif olunca böyle oluyor
8.9 kg

Toprak yollarda, ormanda sürmeyi seviyorum ama mtb leri bir türlü sevemedim. İçimde hep bir atlet ruh var. Üstelik ormanlara, dağlara giderken 30 - 40 km asfalt yolculuklarından zevk almak gerekli.
Agresif sürmeyi seviyorum. Hele ki uzun inişler, drop gidona yapışıp süzülmek...

Hem asfaltta hem de bozuk yolda beni üzmeyecek bir sistem isteği ile kolları sıvadım. Sonuçta off-road yapmıcam.
Speeder'ın kadrosuna aşığım. Fitness bisikleti olmasının avantajıyla 40mm lastiğe kadar takılabiliyor. Yuvarlanma direnci düşük ama bozuk yolda tutuşu iyi lastikler ve sudan çamurdan etkilenmeyecek disk frenler anahtar oldu.
Hani biraz gravel biraz cycrocross...

Neler değişti? Aslında ne değişmedi demek daha kolay
Kadro ve jant çemberleri değişmedi. Aslında 40 - 50mm profil jant çemberleri istesem de bütçe bitti

Aynakol: Shimano 105 FC-5800 / 172.5mm / 34/50
Orta göbek: Shimano Hollowtech II Ultegra SM-BBR60 BSA
Arka aktarıcı: Shimano 105 RD-5800 Medium Cage GS
Ön aktarıcı: Shimano 105 FD-5800 2x11-speed Clamp 34,9 mm
Ruble: Shimano 105 Cassette CS-5800 11-32
Kollar: Shimano ST-RS505 2x11-speed Dual Control
Zincir: KMC X11-93 Chain 11-speed
Arka göbek: Shimano FH-RS505
Ön göbek: Shimano HB-RS505
Kaliperler: Shimano BR-RS785
Rotorlar: Shimano SM-RT99S 160mm
Pedallar: Shimano PD-M530 (Ayakkabı Shimano SH-M089L)
Lastikler: Schwalbe G-One Allround Performance RaceGuard 35mm
Sele: Selle Royal Seta Flat
Gidon bandı: Zipp Service Course CX
Gidon: Carbon Fiber Reblika
Gidon boynu: Carbon Fiber Reblika
Sele borusu: Carbon Fiber Reblika
Maşa: Carbon Fiber Reblika
Reblikalar konusunda şunu söyleyeyim, hala kırılmadıysa gerçekten sağlam. Titreşimleri güzel emdiği gibi oldukça hafifledik. Gidonla barfix felan çektim ama epey araştırdım. Aynı ürünü alanlarla iletişime falan geçtim ama bu bir öneri değil karar her zaman sizin.
Aynakola alışması zaman aldı ama şimdi yokuşlar sorun değil zaten rublede 32 miss
Balata kokusunu özledim. Hani bilen bilir Eskişehir'de Sarıcakaya'dan inişte dur diskte sigaranı yak olayı yok artık.
Kollar iyi. Ama bir Dura Ace değil. Hidrolik vazgeçilmezim. Bütçeyi çökertti.
Merak edene parçaları bike-discount ve merlincyle dan aldım. Reblikalar aliexpress. Harcama yaklaşık 4000 TL tuttu. Vergilerden sonra Türkiye fiyatının 5/3'üne geldi. Bizimkiler bu fiyatlara satmaya devam etsin...

Hafif olunca böyle oluyor