Scudo Sports

Merida Ride 90 alternatif (Son öneriler)

Merhaba tekrar. Sessiz kaldığım şu 1-2 günde gittim Merida Ride 90'ı inceledim. Hani daha güzel kadrolar gördüm ama yine keyifle bineceğim bir bisiklet. Sonra nereden çıktıysa artık Focus Culebro 5.0 (2013 model soralı, alu maşa) 'yu gördüm. Görmez olaydım. Harika bir kadro. Şimdi birinden birini elemem lazım. Focus'a kaydım diyebilirim. Eğer 2014 claris ile 2013 sora arasında ya da karbon/alu maşa arasında seçim yapmama yardımcı olacak bir iki cümle yazarsanız sevinirim.

Bir konu daha var ki belki de bu seçimden daha önemli. Konu şu; merida için konuşuyorum, iki farklı yerde biri 50 biri 54 olmak üzere iki kadro denedim. İki yer de bana " tam size göre " diyince kıllandım. Zaten 1,72 boy / 77 cm bacak boyu , standart çizelgelerde 52-54 gösteriyor ama 54 bariz şekilde büyüktü, üst boru bacak arama dayanıyordu yere basınca. Haliyle şunu anladım, satıcılar doğru yola yönlendirmekten ziyade ellerindeki bedeni satma çabasındalar. Bunu okuyan bir satıcı varsa ve eger kendisi de böyle yapıyorsa lütfen üzerine alınsın, değilse alınmasın. Bu ciddi bir konu, yurtdışı forumlara bakıyorum herkes lokal satıcılarına inanılmaz güveniyor, çok iyi yönlendirmeler var, biz de de satıcıya güvenmediğimizden, 1 bisiklet alacağız diye işin mühendisliğini anlamaya çalışıyoruz.

Neyse biraz kızdıktan sonra sorumu sorayım; kağıt üzerinde 1,72 / 77 bacak içi için 52 uygun kadro mu? (Biliyorum marka/modele göre de değişir ama standard olarak)

Teşekkürler.

* Foruma bu bisiklet vesilesiyle üye oldum ve birçok yol bisikleti başlığı okudum. Ve gördüğüm şu ki birisi (ben gibi) ilk kez bir şey alacağında vay forum ahalisinin haline :) Valla kusura bakmayın :)

Scudo
Birkaç gün önce 50cm'lik Scultura 903 aldım. Benim boyum da 1.72 cm fakat iç bacak uzunluğum 74 cm. Bu ölçülere göre sele borusunu yarısından biraz daha fazla indirdikten sonra 50 cm'lik kadro tam oldu hatta belki 48 cm'lik kadro daha uygun olabilirmiş. Sizin iç bacak uzunluğunuza göre 50 veya 52 cm uygundur sanıyorum.

@Sener A.

Merhaba,
İç bacak boyum 77 cm . Merida 54 çok büyük geldi. Focus M (54) ise teoride anlatılanlara göre çok az büyük ama oturuş pozisyonunda kendimi baya rahat hissettim. Yani gerçekten markaya göre değişiyor. Anlaşılan 50'ye inmeden 52-54 arasında seçim yapacağım markasına göre.

Teşekkür ederim, hayırlı olsun ayrıca :) Pek kimse sevmese de yeşil ve pembe , bol siyah arasında harika duruyor :)

@Erhan U

bazı kadrolar 50-53 diye gider bazıları 50-52-54 size 2 lı gidiyorsa 52,3 lu gidiyorsa 53 olur

@Erhan U

Teşekkürler, yeşil ve pembe renkler ölçülü kullanılmış fotoğraflarındaki gibi sırıtmıyor. Bu arada Focus Culebro modelleri de iyi alternatiflermiş. Scultura olmasaydı benim tercihim de Culebro olurdu muhtemelen.

@Erhan U

Merhaba Focus Culebro 5.0'ın kadrosu öyledir gördüğü zaman bırakmaz tutulursunuz o renklere... :)
Claris veya Sora arada pek bir fark yoktur ikisi de giriş seviyesi donanım. 2000 liraya bakılan bisiklet zaten ya Sora ya da Claris oluyor yabancı markalarda. Eğer Carraro, Salcano bakarsanız Tiagra donanım bulabilirsiniz üstelik 1700-1800 civarına.
Maşa konusunda Alüminyum bir kaç yüz gram daha ağır olacak tabi ki ama çok büyük problem yaratır mı? Bence yaratmaz sonuçta her halükarda hafif bisikletler MTB ve Şehir bisikletlerine göre. Bisikletiniz şimdiden hayırlı olsun Merida ve Focus ikisi de büyük markalar ikisi de sıkıntı yaratmayacaktır. Ben görüntü hastası olduğum için Focus'u seçerdim.

• Beğen
Tepkiler: Berke
Arkadaşlar,

Fırsat buldukça bisikletçileri gezip modelleri fiilen inceleyip birçok beden denedikten sonra Merida Scultura 900 modelinde karar kılıp bu hafta sonu bisikleti aldım. Paylaşmış olduğunuz değerli bilgi ve tecrübeler için teşekkürler.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

• Beğen
Tepkiler: Aytuğ Ş.
@Ahmet O

Teşekkür ederim.. İlk 3 gün bisikletten inip de fotoğraf çekmeye fırsat bulamadım :) En kısa zamanda buraya ya da fotoğrafların konulduğu başlığa ekleyeceğim.

Geri