Scudo Sports

Merida Kullanıcıları Kulübü

@Hevesli aslı bisikleti arıyarak sorabilirsin . Yardımcı olurlar sana çok sert bastıysan yada duruken fılan vıtes degıstırdıysen bilmiyorum benim aklıma bunlar geldi ama (bence) garanti kapsamına girmeli :harika:

Scudo
@ayberkatakan95
Kullanıcı değilim fakat çok araştırmıştım. Merida donanım olarak aşağıda kalsa bile o kadar güzel o kadar kaliteli ki... Kullanıcıları da bana hak verecektir eminim. Kadroları ömürlük denebilir. İstediğin kadar yükseltme yaparsın ve buna da değer. Örneğin @ziyadeniz çok güzel değişiklikler yapmış bisikletinde. Ah ah param olaydı da tourney setli meridam olsaydı :agla:

• Beğen
Tepkiler: venom09
@ÇaNakkaLeRuHu
hocam olan var olmayan var ne yaptın sen.. :)maşallahı var makinenin.. ateş ediyor resmen.. tekerin her daim düz bassın..

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@Mustafa Zeybek hocam yaklaşık bir 20 gun öncesi carraro sportive 227 aldim mtb almadim. ancak demiyor değilim keske mtb mi alsaydim diye aklima geliyor ama sonra çevremdeki bulduğum en uygun fiyatli en iyisi buydu satın alabileceğim pek yer yoktu ve fiyatlarda liste fiyatına getirtiyorlardi bende sportive aldim ise gidip gelirken kullanıyorum

@ayberkatakan95 aynı ikilemi ben de yaşadım mtb aldım, iyi de ettiğimi düşünüyorum. 227 kendi kategorisinde başlangıç için idealdir.aldıysanız artık düşünmeyin keyfini çıkarın. Esen kalın.

• Beğen
@venom09

Eyvallah kardeşim. Daha iyileri sizlerin olsun İnşaAllah.

• Beğen
Katlanır bisikletimi satar satmaz ben de merida kullanıcısı olmaya doğru yol alacağım gibi duruyor :) Scultura 400'ün hayaliyle yaşıyorum bir süredir.

2017 SCULTURA 4000
2017 SCULTURA 4000-JULIET
2017 SCULTURA 5000
2017 SCULTURA 6000
2017 SCULTURA DISC 400
2017 SCULTURA SPECIAL EDITION

Modelleri geri çağrılmış

(link)

@Agacoli

Şöyle yazmış idim ancak gün içinde değişen kararla gidip scott speedster 10 aldım, sonradan vay efendim sağ gösterip sol vurdu olmasın :))

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@Pamuk geri çağırılmadı. karbon maşalarında bir pürüz olduğu için değişime gittiler. buna bende dahilim. aslı bisiklet ile konuştum geçen cuma, 1 ay içerisinde orjinal yeni maşanın teminini sağlayacaklar.

2017 SCULTURA SPECIAL EDITION 93 numara.

merida 2.jpg

@Yavuz S. "İlgili karbon maşa modeli stres altında kırılabilir ve kazalara, ciddi yaralanmalara ve hatta ölüme yol açabilir."

Bu durumda bir ay (ya da Merida ne zaman yeni maşayı yollarsa) boyunca bisiklet binmeyeceksiniz değil mi? Neticede adamlar ölürsünüz demiş, satın aldığınız ürünü 1 ay kullanamayacaksınız demişler yani. Aslı Bisiklet ya da bizzat Merida bunu tazmin edecek miymiş sordunuz mu?

@trabzonlu ozan 1 hafta içinde siyah natural bir maşa gönderecekler. (ne olur ne olmaz süre uzarsa diye) Bu süre içinde bisiklet köşede. Ama ikinci bir yol bisikletim var işe gidip gelmek için kullandığım. Şuan onu kullanmaktayım. En azından siyah maşa gelene kadar.
IMG_1090.JPG
IMG_0953.JPG

keşke her karbon maşalı merida sahibinin ikinci yol bisikleti olsa demeden edemiyor insan :)

Merida 2018 için yeni gravel bike ını tanıttı arkadaşlar. Yeni serinin adı Silex.

önemli not: Gravel bike, cyclocross bike değildir, millet kıvrık gidonu olan ve kalın lastiği olan bisikletleri cyclocross sanıp beni dellendiriyor arada, açıklayayım dedim, Merida'nın zaten cyclocross serisi yıllardır mevcut

(link)

Merida'nın gravel bikelarından Silex 200'ün görünüşü de şöyle.

zoom-thumb-picture-desktop-187b3dbaa180f3dbe226e0b2b1c2dd23.jpg

Gravel bike ne diye soran olursa; yol bisikleti gibi atik ve hafif ama daha kalın lastiklere ve daha rahat bir kadro geometrisine sahip bisiklettir. Bu özellikleri sayesinde yoldan çıkıp hafif taşlı topraklı yollarda da sürebiliyorsunuz bisikletinizi(yol bisikletini soksan o yola, lastik patlatır, jant yamultur), ama yolda da gayet iyi performans alıyorsunuz (yani mtbler asfaltta yapışıp kalıyor ya, bu akıyor) yol bisikleti- dağ bisikleti arası bir şey diyebiliriz, kıvrık gidonlu şehir bisikleti gibi, genelde yol vites parçaları kullanılıyor bu bisikletlerde (acera, deore falan değil de tiagra,ultegra vb.), yaygın olarak disk frenliler. pek çok markanın gravel bike denilen bu türde bisikleti vardı, sonunda merida da gravel serisi olan Silex'i duyurmuş oldu. herkese hayırlı olsun.

Bu da cyclocross serisinden bir bisiklet.

81910_1_Zoom.jpg

Bunu da buraya bırakalım, benim modifikasyon yapılmış Speeder'ım, bu yeni Silex serisi gravel bikelar aşağı yukarı buna benzeyen(benim speeder'ımda v fren olması ve speeder'ın lastiklerinin biraz daha ince olması gibi farklar var tabi ki) bisikletler olacak.

IMG_20161009_145812871.jpg

Dosyalar

• zoom-bike-picture-4daf0b7fe15d303409d5d9bfde90c606.jpg
    zoom-bike-picture-4daf0b7fe15d303409d5d9bfde90c606.jpg
    120 KB · Okunma: 30
  • large-bike-picture-ecab264f3327c19d0677e5092984ea13.jpg
    large-bike-picture-ecab264f3327c19d0677e5092984ea13.jpg
    131,1 KB · Okunma: 30
Merhaba Arkadaşlar, 2016 model Big Nine 300 aldım. Fakat maşayla ilgili bilgim ve tecrübem yok. SR 29 XCR air LOR 100 maşa var üstünde. Hidrolik sanıyordum evde farkettim hava valfi olduğunu. Hava basıncını nasıl ayarlamam gerekiyor, normal pompa ile hava basılabilir mi, bisiklet temizlik ve bakımını kendim yapıyorum maşa ile ilgili nasıl bir bakım gerekli? Bilgisi olan varsa ki bu forumda yoksa hiçbiyerde yoktur:)faydalanmak isterim. teşekürler şimdiden

• Beğen
Tepkiler: Eseslibisikletçi
Silex Serisi Çok güzel, inşallah Makul bir fiyata türkiyeye gelir...

(link)
meridaaaaaa.jpg
Merida RİDE DİSK Modelini kullanmış olan arkadaşlar varmı? Donanımlarına bakılarak bu fiyata, bu bisiklet uygunmudur?

• Beğen
Tepkiler: Groims
Geri