keşke her karbon maşalı merida sahibinin ikinci yol bisikleti olsa demeden edemiyor insan
Merida 2018 için yeni gravel bike ını tanıttı arkadaşlar. Yeni serinin adı Silex.
önemli not: Gravel bike, cyclocross bike değildir, millet kıvrık gidonu olan ve kalın lastiği olan bisikletleri cyclocross sanıp beni dellendiriyor arada, açıklayayım dedim, Merida'nın zaten cyclocross serisi yıllardır mevcut
(link)
Merida'nın gravel bikelarından Silex 200'ün görünüşü de şöyle.
Gravel bike ne diye soran olursa; yol bisikleti gibi atik ve hafif ama daha kalın lastiklere ve daha rahat bir kadro geometrisine sahip bisiklettir. Bu özellikleri sayesinde yoldan çıkıp hafif taşlı topraklı yollarda da sürebiliyorsunuz bisikletinizi(yol bisikletini soksan o yola, lastik patlatır, jant yamultur), ama yolda da gayet iyi performans alıyorsunuz (yani mtbler asfaltta yapışıp kalıyor ya, bu akıyor) yol bisikleti- dağ bisikleti arası bir şey diyebiliriz, kıvrık gidonlu şehir bisikleti gibi, genelde yol vites parçaları kullanılıyor bu bisikletlerde (acera, deore falan değil de tiagra,ultegra vb.), yaygın olarak disk frenliler. pek çok markanın gravel bike denilen bu türde bisikleti vardı, sonunda merida da gravel serisi olan Silex'i duyurmuş oldu. herkese hayırlı olsun.
Bu da cyclocross serisinden bir bisiklet.
Bunu da buraya bırakalım, benim modifikasyon yapılmış Speeder'ım, bu yeni Silex serisi gravel bikelar aşağı yukarı buna benzeyen(benim speeder'ımda v fren olması ve speeder'ın lastiklerinin biraz daha ince olması gibi farklar var tabi ki) bisikletler olacak.