Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Yol bisikleti olduğu için Scultura 400
Dropbarı olduğundan değişik tutuş pozisyonlarına izin verdiği için Scultura 400
Aerodinamik olarak daha verimli olduğu için Scultura 400
105 seti olduğu için Scultura 400
Daha hafif ve akıcı olduğu için Scultura 400
Daha estetik göründüğü için Scultura 400
👌👌👌👌☀️ Hocam peki çukurlarda arazide zorluk çıkartır mi

Scudo
👌👌👌👌☀ Hocam peki çukurlarda arazide zorluk çıkartır mi

Yol bisikleti kullananları tertemiz kaymak asfaltta kullanıyor sanmayın, bizler de güzel yurdumuzun bezemeden bozma yollarında kullanıyoruz.Önyargınız olmasın yol bisikletleri konforsuz bisikletler değildir.Çok sert araziler dışında da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bütçenizi ve aradıdığınız kadro boyunu söyler iseniz biz de gözümüze takılan bisikletleri size tavsiye olarak gösterebiliriz.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Speeder için yol bisikletine geçiş bisikleti veyahut tam da ne yapacağını bilemeyen bisikleti denilebilir. Siz "scultura mı speeder mı" ve "çukurlarda arazide zorluk çıkartır mi" sorularınızdan mütevelli ikinci gruba girmeye uygun gözüküyorsunuz.

"Ne yapacağını bilemeyen" derken bunu kesinlikle küçümsemek maksadıyla söylemiyorum, bilakis bu bazen çok güzel bir kafa ve bu kafayı Merida Speeder gibi bir bisikletle yaşamanın olumlu bir deneyim olacağından eminim; çünkü aslında bizzat yaşadığım deneyimden bahsediyorum :)

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
Yol bisikleti kullananları tertemiz kaymak asfaltta kullanıyor sanmayın, bizler de güzel yurdumuzun bezemeden bozma yollarında kullanıyoruz.Önyargınız olmasın yol bisikletleri konforsuz bisikletler değildir.

Bütçenizi ve aradıdığınız kadro boyunu söyler iseniz biz de gözümüze takılan bisikletleri size tavsiye olarak gösterebiliriz.
5bın 6bın verebılırım hocam, scultura 400 11bın bana fazla geldı acıkcası :(

👌👌👌👌☀ Hocam peki çukurlarda arazide zorluk çıkartır mi
Bende önceden yol bisikleti yoldan başka yerde kullanılmaz diye düşünürdüm.
Tabi dağ bisikleti gibi arazide rahat bir şekilde gidemez. Gezi, şehir bisikleti gibi rahat olamaz. Tabi ki çukurlarda zorluk çıkarır ama sizde gözü açık olup, çukurun gözüne girmeyeceksiniz.😅 Dalgınlıkla, yanlışlıkla girerseniz de kağıt kule gibi dağılmayacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Speeder için yol bisikletine geçiş bisikleti veyahut tam da ne yapacağını bilemeyen bisikleti denilebilir. Siz "scultura mı speeder mı" ve "çukurlarda arazide zorluk çıkartır mi" sorularınızdan mütevelli ikinci gruba girmeye uygun gözüküyorsunuz.

"Ne yapacağını bilemeyen" derken bunu kesinlikle küçümsemek maksadıyla söylemiyorum, bilakis bu bazen çok güzel bir kafa ve bu kafayı Merida Speeder gibi bir bisikletle yaşamanın olumlu bir deneyim olacağından eminim; çünkü aslında bizzat yaşadığım deneyimden bahsediyorum :)
yoo gayet ıyı de tanımladınız kı :)))) aynen o arada kalan kesımdeyım ,cunku MTB den sehır bısıkletıne geceyım derken kendımı yol bısıkletı ararken buldum :) ama hocam Speeder alsaam ılerde satmak da sıkıntı sımdı
Bende önceden yol bisikleti yoldan başka yerde kullanılmaz diye düşünürdüm.
Tabi dağ bisikleti gibi arazide rahat bir şekilde gidemez. Gezi, şehir bisikleti gibi rahat olamaz. Tabi ki çukurlarda zorluk çıkarır ama sizde gözü açık olup, çukurun gözüne girmeyeceksiniz.😅 Dalgınlıkla, yanlışlıkla girerseniz de kağıt kule gibi dağılmayacaktır.
gercı bendekı MTB ıle de oyle bı sov yapan bırı de degılım ama tekerın kalınlıgı sebebıyle de ınsan kendını rahat hıssedıyor :)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
5bın 6bın verebılırım hocam

Alternatifiniz çok.Tek yapmanız gereken içinize sinen bisikleti uygun kadro boyuna ve bütçenize göre seçmek.Kesinlikle donanıma felan takılmayın.Önemli olan ormanı görmek ağacı görmek değil.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
yoo gayet ıyı de tanımladınız kı :)))) aynen o arada kalan kesımdeyım ,cunku MTB den sehır bısıkletıne geceyım derken kendımı yol bısıkletı ararken buldum :) ama hocam Speeder alsaam ılerde satmak da sıkıntı sımdı

gercı bendekı MTB ıle de oyle bı sov yapan bırı de degılım ama tekerın kalınlıgı sebebıyle de ınsan kendını rahat hıssedıyor :)
bende sportive 224 varken speeder 100 e geçiş yaptım arkadaşın dediği tanıma uyduğum için. çok fazla binemedim havalar yeni ısınıyor ramazan ayıda girdi araya ama yinede bi 60 70 km kadar binebildim. yol bisikletine binme fırsatım hiç olmadı kıyas yapamadım hiç ama speeder100 çok hoşuma gitti akıcılık konfor sürüş keyfi hızlanması hepsi dengeli olduğu için güzel.

Alternatifiniz çok.Tek yapmanız gereken içinize sinen bisikleti uygun kadro boyuna ve bütçenize göre seçmek.Kesinlikle donanıma felan takılmayın.Önemli olan ormanı görmek ağacı görmek değil.
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

hocam peugeotları arkadaslarım onermedı o yuzden onu elemıstım, carraro evet ona detaylıca bakmıstım,onda da v brake bakıyorum 052 062 baktım yenı modellerı bıraz hantal duruslu ,ornegın yolladıgınız hd olan v brake carraroya gore daha estetık duruyor.

Bisan rx9500 ve grand tour bakabilirsiniz. Peugeot alacaksanız jant setini değiştirin yeterli r14 te. R13 zaten donanımlı bir bisiklet arkadaşınız niye tavsiye etmedi anlamadım. Geçen sene Peugeot t11 ile yaşadığım sıkıntıları hızlı bir şekilde çözdü, garantisi sağlam yani. Bisan dan da bu sene rc9800 aldım, fabrikası çok ilgilendi.

arkadaşlar speeder 200 ıle sculture 400 kıyaslarsak hangısını tercıh etmelıyım? tek kalan 47cm ıkı cesıdınde kalmıs cunku.dıgerlerının kadro boyu cok buyuk ,boy 155 olunca anca 47cm kadro uygun oluyor.Alacagım bısıklet yol bısıkletı olsun ıstıyorum speeder o amacla alınabılır mı? (bayan olduğumu dusunerek bısıkletlerde karar verelım arkadaslar)
sculture 400 tabiki. onda 105 set var. öbüründe ise sora. ama neredeyse 2 katı fiyat farkı da var. diğer özelliklerine bakmadım bile. çünkü shimano seti yükseldikçe diğer ekipmanların da seviseyesi artar

@ahmet79 merhaba, gidonu nasıl yükselttiniz, ne kadara mal oldu. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Gidon yükseltme aparatı

Bisiklet Gidon Yükseltme Aparatı, Direksiyon Yükseltici 70,00 TL yerine 42,99 TL
(link)

Montaji cok basit. Gidon boğazını masaya baglayan vidalari gevsetip bogazi ve spacerlari çıkartıp bunu takiyorsunuz. Bunun vidalarini ve boğazı tekrar takip, boğazın vidalarını sıkıyorsunuz. İşlem tamam. Tur bisikletini sehir bisikletine çevirebilirsiniz bu şekilde 😂

@ahmet79 merhaba, gidonu nasıl yükselttiniz, ne kadara mal oldu. Bilgilendirirseniz sevinirim.
Merhaba
Rectus marka gidon yükseltmeyi kullandım. Çünku bu model diğerlerine göre daha inceydi ve boylece bogazın altında şişiklik yapmayacaktı. Bana maliyeti 45 tl oldu. Kendim yaptım. Montajı kolay

• Beğen
Tepkiler: karaslanxl
@Tarkovski Konuya balıklama atlıyorum ama acizane fikrimi söylemek isterim.
Dağ bisikletinden direk yarış bisikletine geçiş sarsıcı olabilir. Bir arkadaşından her hangi bir yarış bisikletini alıp 40 km yol yapmadan satın almanı önermem. Genelde forumda ki arkadaşlar bas bas kullanmanın heyecanını yaşayan kişiler. Benim gibi yaşlı kişiler ise uzun mesafeyi, keyfini çıkararak gezmekten zevk alıyoruz ki. Baktığında bisiklette geçirdiğin zamanın büyük çoğunluğu bas bas şeklinde geçmeyecek. Carraro Manifesto, Corelli Goat 2.0, Carraro 340, tabi speeder tavsiyemdir. Bende manifesto var ama şu bisiklet ile çok rahat edersin demek yanlış bir yorum olacaktır. Uygun zamanda tek tek dene o şekilde karar ver.

@Mustaac @ahmet79
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Bende sanırım deneyeceğim, hatta aklımda açı ayarlı bir yükseltici kullanmak var. Sizler yükseltme işleminden sonra istediğiniz randımanı alabildiniz mi. Özellikle rahatlık, sürüş konforu anlamında soruyorum?

• Beğen
Tepkiler: ahmetd79
@Mustaac @ahmet79
Çok teşekkür ederim cevaplarınız için. Bende sanırım deneyeceğim, hatta aklımda açı ayarlı bir yükseltici kullanmak var. Sizler yükseltme işleminden sonra istediğiniz randımanı alabildiniz mi. Özellikle rahatlık, sürüş konforu anlamında soruyorum?
Bisikletin yapısı değişiyor hocam. Minimum 5-6 cm civarında bir yükseltme oluyor. Fazlasını spacer ile ayarlıyabiliyorsunuz.
Eğer sabit gidon boğazı ise, açı ayarlı olan daha iyi işinizi görebilir. Tabi onda da uzanma mesafesi kısalıyor yukarı kaldırdıkça. Uzanma mesafeniz fazla geliyorsa, o şekilde daha dik bir konumda oturabilirsiniz.

@Mustaac @ahmet79
@karaslanxl
@Mustaac @ahmet79
Rica ederim
Benim bisiklet fitness oldugu icin açı ayarlı yerine bunu tercih ettim. Dağ yada hibrit olsaydı sanırım açı ayarlı denerdim.117mm olanı kullandım Yaklasık 9 cm yukseldi. Yukselirkende açıdan dolayı 1.5 -2 cm yaklaşmada oldu. Spacer olarak zipp satın aldım ve o bölgeyi bununla süsledim. Ben memnunum

Dosyalar

• 20200518_073931.jpg
    20200518_073931.jpg
    1,7 MB · Okunma: 31
@ahmet79 hocam çok sağol detaylar için. Bende speeder kullanıcısıyım.

@Mustaac hocam değerli bilgiler için çok sağol.

• Beğen
Tepkiler: ahmetd79
Geri