Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

İyi günler arkadaşlar
Merida 20 v modelini almayı düşünüyorum kullanan arkadaşlar tavsiye eder mi ? yorumlarınızı bekliyorum.
Ayrıca Boyum 177 bacak boyum 77 kaç kadro olur
Kadro sonradan çıkan seriyle aynı bildiğim kadarıyla. 50 ya da 52 olur. Konfor ön plandaysa 52, biraz agresif kullanılacaksa 50 iyi olabilir. Bende de 200v 50 kadrolu olan var.

Scudo
@a.latif teşekkürler hocam 48 kadro aldım gayet iyi oldu. Ancak selle çok rahatsız geldi belki daha alışmak lazım çok kullanamadım henüz

Merhabalar. Bisikletime yedek iç lastik alacağım. Speeder 200 bisikletimin jant ölçüsü erto 622x14 ,lastik 700x32c . Orijinal iç lastik ölçüsünü bilen var mı ya da hangi ölçü iç lastik tavsiye edersiniz?

merhaba! yaklaşık 1 aydır bende speeder 100 kullanıyorum. 300 km yol yapma fırsatım oldu. farklı bir deneyim gerçekten. hafif ve kısa kadro yapısı var. daha dik ve rahat oturuş pozisyonuyla yolculuk ediyorsun. inanılmaz seri bir bisiklet kısa mesafede yol bisikletleriyle kapışabiliyorsun. yokuş çıkmak inanılmaz kolay ve yormuyor gerçekten. kadro kalitesi çok iyi ve karbon maşa artısı. komponentleri biraz zayıf jant göbekleri mesela. bisiklet kısa ve hafif olması nedeniyle biraz dengesiz eksileri bunlar. tam bir şehir içi canavarı agresif ve hızlı bisiklet kullanırım derseniz kesinlikle alın derim. iyi pedallamalar.

@omermz 209343 dosyayı görüntüle
Brooks b 17 sele ve swalbe marathon lastiklerle speeder serisi denenmeli derim.
bu aralar bende amortisörsüz hafif bi bisiklet bakıyorum. bende carraro 224 var.

iki sorum olacak kullanan bilen arkadaşlar yardımcı olabilirse. 700x35 dış lastik var bende bu bisiklet ile uyumlu olurmu. birde toprak yola girildiğinde sıkıntı olur mu? aslında giant escape modellerinede bakıyorum ama meridanın speeder serisinin daha hafif olması meridayı öne çıkarıyor.
speeder 400 ile aranızdayim. Gravel diye çıktığım yola sırf o gidonu sevmediğimden dolayı bu bisiklete yöneldim. Bakalım nasıl olacak
gravel a tercih ettiğiniz için soramak istedim. bisikletle bozuk yollara girdiniz mi nasıldı hibrit bisiklet olarak ?
2018 model Speeder 200 ile geçtiğimiz haziran ayında 1440 km'lik Hopa-İstanbul turunu sorunsuz tamamladım. Aldığım halinden farklı olarak yalnızca lastikleri, elcikleri ve pedalı değiştirip tura çıkmadan aerobar takmıştım. Drop bar'a geçmeye yönelik yoğun isteklerim olsa da bu seneyi aerobar'la yetinerek tamamlayacağız gibi gözüküyor. Seneye nolur bilmem ama bu bisikleti çok seviyorum.

Karadeniz sonrası toparlanan bacaklarla 117km'lik kadıköy-tuzla-göçbeyli turunda ilk bir saat düz yolda ortalama 31km/h'i gördüm, toplam 27km/h ile de bitti 117km. Doğrusu düz gidon ve schwalbe marathon lastiklerle bu ortalamaları sağlayabileceğimi bilmezdim. Aerobar ilaç gibi geldi.
(link)
sizinde görüşünüzü alabilir miyim ali önder e sorduğum soru hakkında

Bozuk yollardan geçmek durumunda kaldığım oldu Speeder ile. Sorunsuz sıkıntısız geçtim. Bu aralar Aydos'un etrafındaki araç yolunu turlamayı düşünüyordum bu bisikletle ancak henüz yapmadım (ama bunu düşünebiliyorum sonuçta).

En son Gelibolu'ya giderken, Bolayır'dan giden yolu tercih ederek yolu kısaltmak istedim ve hava kararıyordu. Bolayır köyünden sonraki 15 km'lik yol haritada gözüktüğü gibi hiç değilmiş meğersem, asfalt yok, traktör tekerleği izleri, büyük taşlar, çamur vs. olan bir köy yolu. Geri dönüp otoyola çıkmak da istemedim hem hava kararıyordu hem yağmur tekrar yağabilirdi... Dedim millet şimdi Gravel diye yol bisikletiyle yanlışlıkla girdiği/girmekten korktuğu yollara merak sardı, ben de tadını çıkartayım bari geri dönmek olmaz...:) Sağlıklı bir şekilde geçtim yolu. Lastiklerin havasını biraz indirmiş olsaydım veya araziye daha uygun başka bir lastiğim olsaydı çok daha keyifli geçerdim orayı muhtemelen. (schwalbe marathon kullanıyorum)

Düz gidonlu bir bisiklet alınacaksa Speeder'ın en iyi seçenek olduğu rahatça söylenebilir.

Amma velakin 4500 KM tamamladıktan sonra artık drop bar sürme isteğime daha fazla karşı koyamayacağım gibi gözüküyor. Speeder kalitesinde bir yol bisikletine de bütçem yetmediği için TRP HY/RD+Sora Sti kombosuyla bisiklette değişiklikler yapmaya karar vermek üzereyim. Var mı itirazı olan?:D

Bozuk yollardan geçmek durumunda kaldığım oldu Speeder ile. Sorunsuz sıkıntısız geçtim. Bu aralar Aydos'un etrafındaki araç yolunu turlamayı düşünüyordum bu bisikletle ancak henüz yapmadım (ama bunu düşünebiliyorum sonuçta).

En son Gelibolu'ya giderken, Bolayır'dan giden yolu tercih ederek yolu kısaltmak istedim ve hava kararıyordu. Bolayır köyünden sonraki 15 km'lik yol haritada gözüktüğü gibi hiç değilmiş meğersem, asfalt yok, traktör tekerleği izleri, büyük taşlar, çamur vs. olan bir köy yolu. Geri dönüp otoyola çıkmak da istemedim hem hava kararıyordu hem yağmur tekrar yağabilirdi... Dedim millet şimdi Gravel diye yol bisikletiyle yanlışlıkla girdiği/girmekten korktuğu yollara merak sardı, ben de tadını çıkartayım bari geri dönmek olmaz...:) Sağlıklı bir şekilde geçtim yolu. Lastiklerin havasını biraz indirmiş olsaydım veya araziye daha uygun başka bir lastiğim olsaydı çok daha keyifli geçerdim orayı muhtemelen. (schwalbe marathon kullanıyorum)

Düz gidonlu bir bisiklet alınacaksa Speeder'ın en iyi seçenek olduğu rahatça söylenebilir.

Amma velakin 4500 KM tamamladıktan sonra artık drop bar sürme isteğime daha fazla karşı koyamayacağım gibi gözüküyor. Speeder kalitesinde bir yol bisikletine de bütçem yetmediği için TRP HY/RD+Sora Sti kombosuyla bisiklette değişiklikler yapmaya karar vermek üzereyim. Var mı itirazı olan?:D
Dün birde ucuz yollu olan sedona 410 a baktım. Eskı modellerının componentlerı güzelmiş suan en düşük seviye shımano kullanıyor. Henüz alma asamasında değilim ama yaza doğru muhtemelen alırım. Ikısı arasında kaldım :D sıfır sedona mı ıkıncı el speeder 100 mu diye. Almama daha cok var o zamana karar verırım inş

Merıda speeder serısıne uygun camurluk neler bar arkadaslar. Özellikle on kısım için arkaya sele borusundan bişeyler uydurabılırım

merhaba
2020 model meridalar büyük ihtimalle önümüzdeki ay yada mayısta çıkacak gibi
bayiden sıfır 2019 model merida cw 300 alsam herhanbi bir zararım olurmu.yani aynen otomobillerde olduğu gibi 1 sene kaybım olurmu yada yeni gelecek bisikletleri bekleyip biraz fark veip almak daha mı avantajlı olur

@Hakan Ergül merhabalar, ben 2019 model ile 2020 modelde ekipmanlar arasında fark göremedim. Onun için Mayıs a kadar bekleyip zaman kaybetmenize gerek yok bence. Ayrıca gelen daha pahalı gelir. Aceleniz yoksa şu da var, 2020 gelince 2019 daha ucuzlar

• Beğen
Tepkiler: osmancan71
@Hakan Ergül bence hiç beklemeyin, bu ülkede döviz devamlı yükseliyor heran dolar sıçrayabilir yok uçak düşer yok virüs çıkar ayı çıkar birisi hapşırır vs. heran birşey olabilir alın geçin derim. Geçen sene Merida Speeder 20V aldım 2.000 TL ye, 1 hafta sonra fiyatı 3.000 TL olmuştu. Bekleseydim zamlı fiyattan alacaktık.

• Muhteşem
Tepkiler: yenhesa
@Hakan Ergül merhabalar, ben 2019 model ile 2020 modelde ekipmanlar arasında fark göremedim. Onun için Mayıs a kadar bekleyip zaman kaybetmenize gerek yok bence. Ayrıca gelen daha pahalı gelir. Aceleniz yoksa şu da var, 2020 gelince 2019 daha ucuzlar
Aynı mantıkla speeder 100 aldım 4100 tl.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
@osmancan71 Memnunmusunuz speeder 100'den? Şehiriçi ulaşım,gezi için mi fitness için mi kullanıyorsunuz?

@osmancan71 Memnunmusunuz speeder 100'den? Şehiriçi ulaşım,gezi için mi fitness için mi kullanıyorsunuz?
Henüz tam denenedım ufak gezıntıler yaptım 5-10 km lık. Guzel akıcı selesıne alısamadım. Bırde carraro 224 um kadar konforlu bı pozısyonu yok fakat gidişi daha iyi. Ayrıca amortisörun kılıt parke gıbı yollarda hıc bı etkısı olmadıgını farkettım(gırıs seviye). Belkı speeder100 daha iyidir o konuda :) havalar bıraz daha ısınsın 1-2 haftata 30-40 km lık geziler yaparım.

• Beğen
Tepkiler: CaptainJava
@solimire @CaptainJava
evetn aslında acelem yok gibi bekleyebilibim.ama bekleyince araya soğukluk giriyor alamıyorum.sonradan hep bir bahane çıkıp yıllarca bu şekilde alamadım bir türlü.gerçi geçen sene alacaktım.ama oldukça kiloluydum.bisiklet almak yerine bu sene kilolarımı verip seneye alırım dedim.6 ayda da fazla kilolarımdan kurtuldum. bu sene almaya karar verdim.bugünede bayiye merida cw 300 ü sipariş geçtim.zaten büyük ihtimalle bu sene cw 300 ler gelmeyecekmiş.bir kaç bayiye direkt sormuştum 2020 ler gelecekmi diye ellerinde 2019 olmadığı halde hepsi bana bu sene büyük ihtimalle getirmeyecekler demişti.yani birde bekleyince soğukluk oluyor.bendaha önceki senelerde hep yaza kadar bekliyordum.yaz olunca bu sıcak havalarda bisiklet sürmek şimdi ölüm diyerek vazgeçiyordum.:) inşallah Allah nasip ederse cuma günü teslim alacağım.son bisikletimi aldıktan 28 yıl sonra sonra tekrar bisiklet sahibi olacağım :)

bu arada bir şeyi merak ediyorum gerek forumlarda gerekse de facebook gruplarında merida hibrit bisiklet sahiplerine rastlamak pek mümkün değil..bunun sebebi pahalı yani fiyat performans ürünü olmadığı için mi herkes tarafından tercih edilmiyor? yoksa tutulmayan bir bisiklet markası ve modeli mi

Son düzenleme:
@Hakan Ergül kendi fikrim. pahalı.bu yüzden daha uygun fiyatlı bisikletlere kaçıyorlar. speeder serisi düz masa. İnsanlar amartisorlu 28 inçlik bisiklete yine kaçıyor.. bu fiyata uygun fiyatlı yarış bisikleti alırım diyorlar aralarındaki fark gidon.. Ben de speeder 400var iyiki almışım diyorum. Kızımda Peugeot t11, oğlan da sedona 410 var.. Hepsi düz masa.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
@Hakan Ergül kendi fikrim. pahalı.bu yüzden daha uygun fiyatlı bisikletlere kaçıyorlar. speeder serisi düz masa. İnsanlar amartisorlu 28 inçlik bisiklete yine kaçıyor.. bu fiyata uygun fiyatlı yarış bisikleti alırım diyorlar aralarındaki fark gidon.. Ben de speeder 400var iyiki almışım diyorum. Kızımda Peugeot t11, oğlan da sedona 410 var.. Hepsi düz masa.

ne güzel aile boyu herkes bisiklet sever.:)

valla tarifsiz duygular içindeyim.yıllar sonra tekrar bisiklete binecek olmam bende ayrı bir heyecan yaptı :)
yürüyerek gezmesini seven biri olarak bisiklet binmek sanırım çok zevkli olacak.
birde bunun yanında tabiki formumu ve sağlığımı korumayı amaçlıyorum.
o yüzden paraya kıyıp iyi bir modelde karar kıldım.
dediğiniz gibi insanlar bütçelerin verdiğim mecburiyetten fiyat performans ürünlerine yöneliyor.yada şehir dışına çıkan bisikletseverler oldukça fazla olduğu için mtb türüne yöneliyorlar..

Geri