Bozuk yollardan geçmek durumunda kaldığım oldu Speeder ile. Sorunsuz sıkıntısız geçtim. Bu aralar Aydos'un etrafındaki araç yolunu turlamayı düşünüyordum bu bisikletle ancak henüz yapmadım (ama bunu düşünebiliyorum sonuçta).
En son Gelibolu'ya giderken, Bolayır'dan giden yolu tercih ederek yolu kısaltmak istedim ve hava kararıyordu. Bolayır köyünden sonraki 15 km'lik yol haritada gözüktüğü gibi hiç değilmiş meğersem, asfalt yok, traktör tekerleği izleri, büyük taşlar, çamur vs. olan bir köy yolu. Geri dönüp otoyola çıkmak da istemedim hem hava kararıyordu hem yağmur tekrar yağabilirdi... Dedim millet şimdi Gravel diye yol bisikletiyle yanlışlıkla girdiği/girmekten korktuğu yollara merak sardı, ben de tadını çıkartayım bari geri dönmek olmaz...

Sağlıklı bir şekilde geçtim yolu. Lastiklerin havasını biraz indirmiş olsaydım veya araziye daha uygun başka bir lastiğim olsaydı çok daha keyifli geçerdim orayı muhtemelen. (schwalbe marathon kullanıyorum)
Düz gidonlu bir bisiklet alınacaksa Speeder'ın en iyi seçenek olduğu rahatça söylenebilir.
Amma velakin 4500 KM tamamladıktan sonra artık drop bar sürme isteğime daha fazla karşı koyamayacağım gibi gözüküyor. Speeder kalitesinde bir yol bisikletine de bütçem yetmediği için TRP HY/RD+Sora Sti kombosuyla bisiklette değişiklikler yapmaya karar vermek üzereyim. Var mı itirazı olan?