Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Aynen katılıyorum.Onun için den kastım 23 mm lastik takan arkadaşım için 28 mm daha iyi olacaktır demek istemiştim.

@Orhan A.Aynen katılıyorum.28 mm lastik 23 mm yerine daha iyi olurdu demek istemiştim.Ben 32 mm den memnunum.

Scudo
@Burçin Çoban @Orhan A

nedense patlamasından korkuyorum biraz açıkçası, o yüzden schwalbe markasının(çok övülüyor anladığım kadarıyla) birazcık daha dişli bir lastiğini almak istiyorum, almışken de incelirse fena olmaz diye düşündüm.

Maxxis de iyi lastiktir. 32'lik lastik varken 28'lik lastik almak pek anlamlı değil. Lastiğiniz eskimiş, yarılmış olsa, yeni lastik olarak 28'lik rahatlıkla düşünebilirdiniz. Patlamadan korkmayın. Zırhlı lastik de olsa yanakları yine zayıftır. Asfalt kullanımında bir lastiğin patlaması çok zayıf bir olasılıktır.

teşekkür ederim, eskimesini bekleyeceğim o zaman, sonra da beyaz kuğuma beyaz bir lastik alırım uçarız

@obezkirpi.Schwalbe marathon 700-32 zaten desenli bir lastik.Dahası bunun plus olanı var patlamaya dayanıklı ama fiyat farkı da var.Schwalbe marathon alıp lastik içinede kauçuk menşeeli patlamayı önleyebilecek şerit (zannedersem zefal) aldınızmı lastiğiniz epey emniyetli olur.Ben patlamayı önleyici şeridi yol bisikletinde de kullanıyorum ki henüz lastiğim patlamadı.

@Burçin Çoban bir akrabamda montague marka katlanır garip bir bisiklet var, lastiklerinden (cst miydi neydi) çok şikayetçiydi, en sonunda çıldırıp schwalbe marka (modelini bilmiyorum) lastik alıp içine de bant sardırdı dediğiniz gibi. başka arkadaşlarım da kendi lastiklerinden pek memnun değil, schwalbe ile değiştirmek istiyorlardı, aklımda hep schwalbe kalmış iyi lastik iyi lastik diye. yanımda yama yapışkan vs taşıyorum ama lastiğim henüz hiç patlamadı, arkadaşımı lastik tamir ederken de bir kere izleyebildim, o yüzden "yolun ortasında patlarsa ne ederim" korkusu hep mevcut içimde. eski bisikletimin lastiği michelin protekti, patlamaya dirençli diye anlatılıyordu biraz rahattım, bisiklet değişince telaşlandım. patlamadan önlem almak istiyorum, bisikletçide maxxislerime bant taktırırsam biraz rahat edeceğim sanırım. teşekkür ederim.

@obezkirpi.Kesinlikle.Yol bisikletimde 120 hava ile cam kırıntılarından çok geçtim.Bi sıkıntı olmadı henüz.

@Safa Arslaner
teşekkür ederim bilgiler için.
benim 622x14 için 700x32c limiti biraz zorluyor sanırım :) ama meridanın bir bildiği vardır elbette

Iyi günler... Ben de merida cw100 almaya karar verdim. Boy 178 bacak boyu 80 cm acaba 52cm kadro büyük gelir mi?

Dostum selam
52 kadronun büyük geleceğini pek sanmam benim boyumda 181ve 52 kadro kullandım
Bisikletin ölçüsünden de gayet memnundum

@muratkidiri
Hayırlı olsun 2.el aldınız sanırım 2013 yada 2014 model olması gerekiyor

Peki sedona 345 in de 52 cm i var hangisini tavsiye edersiniz? Sedona 100 tl daha ucuz ama merida da marka olarak daha önde gibi... Ölçü olarak da aynıdır sanırım. Sonuçta ikisi de şehir bisikleti...

@Orhan A

Ben de öyle düşünmüştüm... Yarın siparişimi verip ya cw100 ya da cw300 alacağım gibi... İstanbul'da Enes bisikleti bilen var mı bu arada? Fiyatlar çok uygun gibi...

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Merida alacaksanız, hibrid tipte Merida'nın iki tipi var: speeder ve crossway. Speeder yol bisikletine daha yakın ve yol bisikleti komponenti kullanırken crossway dağ bisikletine daha yakın ve dağ bisikleti komponenti kullanır. Bu anlamda yeni bir değerlendirme yapmanızı öneririm.

Speeder serisinden hangisini önerirsiniz? HD fren istiyorum ama... Çok hoşuma gitti... Çok güzel bi hissiyatı var...

@sonufuk speeder 100 ile 200 arasinda kaldinizsa 200 u tavsiye ederim. 200 300 arasinda ve sonrasinda modeller arasi fiyat farki yukseliyor, butcenize gore karar verirsiniz.

Geri