Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Park ayağı dediğiniz zaten herkesin kullandığı bir ürün değil mi, sanki millet ilk defa sizde görmeyecek ki. Öyle olsa ne fark eder gerçi ama.

Diğer taraftan

Yurt dışından lastik getiren var mı?
Kaç güne geldi nereden kaça aldınız?
Özellikle schwalbe

• Beğen
Tepkiler: M Manus
Scudo
Arkadaşlar merhaba.Bende Merida kullanıcısıyım.2013 senesinde özellikle 2012 T3 aldım.105 set.2014 dede scultura cf 905 aldım.İşim nedeni ile bisikletten biraz uzaklaşmış gibi oldum fakat asla vazgeçmedim.Şu anda fırsat buldukça binmekteyim.Forumda da yeniden yazmaya başladım.Bu Merida Crosway-Speeder kulübünün etrafında toplanan arkadaşların bisikletin bir ulaşım aracı olmasının yanında bir kültür olduğunun anlaşılması yönünde katkılarının büyük olacağı kanaatindeyim.Bisikletin aynı zamanda bir iletişim aracı olduğunun ispatı da bence bu kulüptür.Aranızda olmaktan mutluluk duyarım.Bol sohbet ve pedallamalar dileğiyle...

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
Bisiklet siteleri sorulmuş
(link) tavsiye ediyorlar ama başka da bilmiyorum bilen varsa ben de ürün getittireceğim bu ara

güzel elcik önerebilecek var mı, zımpara gibi speeder 200ün üstündeki.

bir de barend takılsa nasıl durur? ona öneri var mı?

@Burçin Çoban

Teşekkür ederiz Burçin bey,
Bilgilerinizden ve tecrübelerinizden faydalanmak isteriz.
Sorunuz olursa çekinmeden konumuza yazabilir özel mesaj atabilirsiniz.

@M Manus

Katkıların için teşekkür ederim arkadaşım, yakında bisiklet sitelerini listeleyeceğim inş.
@obezkirpi

Velo elcikler öneriliyordu hocam, bar-end konusunda bende kararsızım uygun bir şey bulursam kullanmak istiyorum

@Orhan A teşekkürler Orhan Bey,
bike comp
bike disc
ve wiggle sitelerini de öğrendim :)

Bike-Comp sitesinden 25 Mayıs 2015 gece saatlerinde sipariş verdim (schwalbe marathon plus tour) bakalım kaç güne gelecek?

Speederlar çok hoşuma gidiyor, yol bisikletine cesaret edemiyorum ama bu seneyi sportive ile geçirip önümüzdeki sene speederlara bakacağım, sorum şu speederda yol bisikleti komponenti her seride var mı yoksa belli bi seviyede mi vardır.. Yol ve speeder kulllanan biri kıyaslama yapabilir mi?

• Beğen
Tepkiler: Burçin Çoban
Speeder'lar her seviyeden yol komponenti kullanıyor...

Kadronun farklılığını ve gidon yüksekliğini saymazsanız düz gidonlu yol bisikleti gözüyle bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: özgür duygu
@özgür duygu.Merhaba.Speeder da T5 de ultegra var.T5 den aşağıya doğru geldikçe donanım olarak düşüyor.Speeder lar hem kullanımı ve hemde kadro olarak güzel bir bisiklet.Bende 2012 T3-D var.Donanım 105 ss.Çok memnunum.Ayrıca yol olarak da Scultura CF 905 karbon var bende. O da çok iyi zaten.Bana soracak olursan kendi sınıfında Speeder serisi donanım-fiyat-kalite-servis-kadro çekiciliği ve ömür boyu kadro garantisi olarak en iyisidir.Speeder'ın yol bisikletinin antramen bisikleti olarak üretilmiş olduğunu belirtiyorlar aynı zamanda.Bendeki T3-D de 32 Swable marathon lastikler var.Arkadaşlarımın birinde T2 var ve lastik olarak 23 mm taktı.Bisiklet fena şekilde hızlandı tabi.Speeder güzel bir seçim olur.

• Beğen
@özgür duygu
maddi imkanınız varsa bu seneyi sportive ile geçirmenize gerek yok bence, ya da sportive alacaksanız 200 serisine değil 300 serisine bakın. (ön amortisör olmayan seri, speeder gibi fitness bisikleti)

speederlarda da başlangıç seviyesindeki speeder 100 ve 200de şehir-dağ bisikleti komponenti de mevcut. mesela ön aktarıcı altus, 2li değil 3lü, bu da bisikleti 24 vites 27 vites falan yapıyor. arka değiştirici 100de claris, 200de tiagra.
speeder 300den sonra ön aktarıcı 2li oluyor, (mesela 300de tiagra, en son 5000de ultegra double var). bir de başlangıç seviyelerinde lastik 700x32 iken seviye arttıkça 700x28 oluyor ama bu da bir yol lastiği sayılmaz neticede.

Çok teşekkürler cevaplar için, obezkirpi(oytun bey) mevcut bisikletim zaten çok yeni, nisan başında aldım şimdi tekrardan değiştirmek istemiyorum, bir de nişanlıma anlatamam:) ama bu seneyi atlatır ve bu sezonki hedefime ulaşırsam seneye kesinlikle bi fitness bisikletiyle devam edeceğim..

@özgür duygu
ben de sportive 227 kullandım sonra kadro boyunda sıkıntı olunca değişiklik yaptım. daha bisikleti almadınız zannetmiştim ben de ondan, alacaksanız direkt speeder alın gerek yok sonradan değiştirmeye diyecektim.
sportive serisi de çok güzel, kadro sorun olmasa epey uzun süre kullanırdım. ama speeder 200-v ye bisiklete geçince disk frenin ve amortisörün çıkarıldığı zaman pek de güzel olabileceğini anladım. (4.5 kg fark etti, meridanın kadrosu da hafif tabi sadece amortisör değil).
allah tamamına erdirsin bu arada, ileride eşinizle beraber pedallamanız dileğimle.

@özgür duygu
Selamlar

Hem yol (XRS 030 TİAGRA) Hemde Speeder 300 kullanan biri olarak (şuanki bisikletim)
Doğrudur 300 e geçtiğinizde yol bileşenleri var.
Ön aktarıcı tiagra arka aktarıcı 105. (ön çift yapraklı) gayet atak ve keyifli.
Ben drop bara alışamadığım için ve 700*23 lastikler ile kullanmak tedirgin ettiğinden değiştirdim. Tamamen yol hissini vermiyor ama yola en yakın bisiklet diyebilirim.
Satın alıp ta pişman olan kimseyi duymadım henüz.

• Beğen
Lastiklerle ilgili bir sorum olacak,

Speeder 200ümde 700x32c maxxis detonator takılı.

Ben bisikletimin lastiğini değiştirmek istesem hangi lastikleri kullanabilirim? 30luk ya da 28lik takabilir miyim?

@obezkirpi.Bende aynı zamanda T3-D' de var.700-32 schwalbe marathon takılı ve stabilize,parke taş,arnavut kaldırım taş,asfat yollarda rahat.Ben memnunum.Arkadaşımda T2 var ve 23mm lastik taktı.Sürati müthiş derecede arttı fakat 110-120 haca bastığı içinde var olan conforda gitti tabiki.Kanımca onun için 28mm lastik çok daha iyi olacak.Tercih sizin.

Geri