Arkadaşlar Selamlar,
Onlarca video sayfalarca forumdan yazı okumama rağmen bir anlık gaflette bulunup satıcıdaki modelleri de beğenmediğimden dolayı satıcınında sele borusunu küçük sele borusu takarız tavsiyesiyle aldanıp sanırım bir boy büyük Merida Crossway 20v 48 Kadro aldım. Boy 1.70 kilo 100 bacak aralığı 69cm.. Satın aldıktan 5-6 km sonra ciddi sele ağrısı çektim jel sele olmasına rağmen. Ertesi günü sabahı da bir miktar diz kapağı arısı çektim. Sonra tekrar edindiğim bilgiler doğrultusunda sele uzaklık ve ayarlarını yaptım. Sele üzerinde oturuyorken parmak uçları ile yere değebiliyor ancak kadro üzerine durmak istediğim zaman çok az topuklar havada kadro üzerinde durabiliyorum. Trafik içerinde gayet sola yatırarak durup devam edebiliyorum.
Sormak istediğim soruya gelecek olursam, sele dipte iken gidion yüksekte duruyor. Hybrid tip kullanıcıların gördüğüm bisikletlerde neredeyse sele ile gidon aynı hizada bende ise sele daha aşağıda bundan dolayı omurga da bir rahatsızlık çeker miyim? Fazla kilolu olduğumdan ve direksiyona yeterli oranda eğilemediğim için ağırlık sele de olduğu için devamlı sele ağrısı yaşayacak mıyım? Son olarak eğer çözülemeyecek bir problem ise henüz tertemiz haldeyken satıp boyuma uygun bir kadro mu almalıyım?
Not: Satıcı kesinlikle geri almayacaktır elinde kalan son modeldi ve keşke almama engel olsaydı ancak yinede alma gafletinde bulunduğum için iade&değişim için hiç uğraşmayı düşünmüyorum.
Teşekkürler.