Scudo Sports

Merida (Crossway-Speeder) Kullanıcıları Kulübü

Scudo
merhaba
ben speeder serisi bir bisiklet almayı düşünüyordum ama özelliklerine baktığımda genelde 18-22 arasında bir vites değerleri oluyor.
bir çok modelde 27 vites standart iken speederlar da neden vitesler düşük.bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
@Hakan Ergül
Speederlar yol bisikleti özelliklerine daha yakın özellikler gösterdiğinden üzerinde yol bisikleti kompenentleri bulunur .Dolayısıyla bir çok yol bisikletinde olduğu gibi aynakolu 2 yapraklıdır.
27 vitesli dediğiniz gruptapi dağ ve şehir bisikletlerinde ise aynakol genellikle 3 yapraklıdır.
Vites sayısındaki fark buradan kaynaklanır

@Hakan Ergül bende biraz önce aynakol konusunda bilgi alıyordum. Almak istediğim bisiklette merida speeder serisinden. Foruma girdim ve bu bildirim gelince çok şaşırdım. Tam öğrenmek istediğim soruyu sormuşsunuz teşekkür etmesem olmaz. Teşekkür ederim :D

@hamlet2006 sizede tabiki teşekkür ederim :D

@hamlet2006 dostum bilgilerin ile aydınlattığın için teşekkürler, diyebilirmiyiz fazla yol yapıp km yapacak ve şehir içinde kullanıp işlerini görecek bisiklet arayan birisinin tercihi olabilir aynakol vites özelliklerine sahip ? kadrosuda bu yapıya yol yapısına müsait mi ?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Merida Speeder; her ne kadar 50-34 aynakol 11-28 ruble oranlarıyla birazcık kondisyon istese de hafifliğinin ve çevikliğinin de avantajıyla çok çok yeterli olacaktır.
Vites sayısına çok takılmayın

• Beğen
Tepkiler: ones
Anladım çünkü gittikçe km artıyor bende korkmaya başladım dün yaptığım 67 km den sonra sonraki günlerde kaça çıkacağını bilmiyorum :) şehir yol olarak merida yakın duruyor gianta göre

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
açıklamalar için teşekkürler.
o zaman bu durumda büyük ihtimalle crosway modellerine yönelmek durumunda kalacağım
bir şey daha sormak istiyorum
crosway 2017 ve 2018 modellerinde mekanik mi hidrolik disk fren mi kullanılıyor

tam nerde okudum hatırlamıyorum bir arkadaş 2016 2017 crosway modellerinde mekanik disk fren kullanıldığını 2018 de hdrolik disk fren kullanıldıığını belirtmiş ama 2017 crosway 300 modelinde fren seti olarak m315 belirtiliyor.internetten araştırdığımda hidrolik disk fren diye çıkıyor

2017 Crossway 300 de hidrolik disk var; kullanıyorum:harika:

IMG_20170627_135526.jpg

• Beğen
Tepkiler: calhanre ve ones
@Hakan Ergül Benim bisikletim (link) 200-2015 modeli (9x3=27 vites ) üçlü ayna kol, 48-38-28 ayna kol oranı
arka ruble 11-28 yeni serileri speederlar 2 li ayna kol bu yüzden düşük vites sayıları.

Main.jpg

@sadi imren

üstad sitede yeterli bir bilgi yok.ben almak istediğimde o modelin hidrolik mi mekanikmi olduğunu nasıl anlayacağım.satıcıya güvenmek durumunda mıyım.yoksa bisikleti alırken mekanik disk fren mi yoksa hidrolik disk fren mi bunu bakarak anlamanın bir yolu varmı

@Hakan Ergül Merida şehir bisikletlerinde(crossway, speeder) meknik disk fren yok.Sadece speeder 100 de mekanik disc var

@hamlet2006
yani hepsi hidrolik disk fren mi

2017 modeller için ;Hepsi hidrolik ;sadece speeder 100 modelinde mekanik disk var.
Bir de model ismi sonunda ''V'' yazıyorsa o da v fren.Zaten V freni karıştırma ihtimali de yok

@Hakan Ergül @cember3454 arkadaşlar merhaba, bende Merida Speeder 200 D (2015) kullanıcısıyım. Şu anda yani 2018 modellerde Speeder 100 serisi 3 lü Aynakol, hidrolik disk fren ile sunuluyor.
2017 model Speeder 100 serisi de 3 lü Aynakol ama mekanik disk fren.

• Beğen
Tepkiler: cember3454
@karaslanxl

tam istediğim gibi özellikler ama 2018 fiyatlarıda çok uçmuş.

bisiklet almada tereddütüm yok ama ne kadarlık bir bütçe belirlesem diye düşünmeden edemiyorum.
daha çok istanbul içi kullanacağım
bir yanım çok yüksek para bağlama diyorken herşeyin en iyisini isteyen diğer yanımda almışken
alabileceğinin en iyisini al diye bastırıyor
hangi yanımı dinleyeceğime karar veremedim :)
ama speeder modelleri de bana pek uygun değil gibi görünüyor.büyük ihtimalle
crosway modeli olacak alacağım bisiklet.

@Hakan Ergül
Bütçenizi zorlamadan alabileceğiniz en iyi bisikleti alın derim.Karşılığını görebileceğinizden emin olabilirsiniz

• Beğen
Tepkiler: Hakan Ergül
crosway redwood kullanıyorum bende. fınlandıya da yasadıgım ıcın burdan 2 el aldım temız bulup.. 28'' sabit maşa lı..

Merhaba
merida crossway modelini gözüme kestirdim.

Sizlerin değerli tavsiyelerine ihtiyacım olan husus kadro boyu. Boyum 1.85 bacak boyum 83-84 . Meridanın sitesinden boya göre baktığımda 58 ve 60 üzeri kadro öneriliyor. Bacak boyuna göre baktığımda ise 53. Bu durum biraz kafamı karıştırdı.

Fakat forumlarda baktığım kadarı ile 1.85 cıvarındaki merida crossway kullanıcıları genelde 52-55 kadro boyu kullanıyor. Maalesef çevre de deneme şansım bulunmuyor.

Ankarada uygun performans bisiklette fiyata 2015 crossway 300 buldum. 55 kadro uygun olabilecekse almayı planlıyorum.

Görüşleriniz varsa paylaşmanızı rica ederim.

Herhangi bir yorumu olan ?

Şu bisikleti alan/bilen var mı acaba?
2018 Merida Speeder 20-V Bisiklet

Birkaç mesaj önce bahsedilmiş ama detay göremedim..
Bisiklet dandik gibi duruyor..Rengini,maşasının görüntüsünü sevmedim..
Maşası karbon mu?
Şurada steel yazıyor;
(link)
Şurada da Full karbon yazıyor;
(link)
Eğer maşası karbonsa,bisikletin akıcılığı filan da iyiyse;fiyat olarak çok uygun..

Geri