Scudo Sports

Merida Crossway 100, 20V ve 900 hakkında

@mtb_rider Mustafa zaten cevabı vermiş Xt serileri belki eski seri olduğu için olabilir çünkü Mustafanın dediği gibi xt 8000 leri 500den başlıyor.

Bu arada farklı alternatifler buldum belki hoşuna gider bilmiyorum;) 3,700TL
744000_light_1.jpg

(link)

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
Scudo
Gereksiz bir yatırım olur 'bence'. Mevcut bisikletine Schwalbe Marathon Greenguard lastik alıp, belki bir Brooks sele, her türlü yol koşulunda turlarınıza devam edebilirsiniz.

Katlanır hariç her tür bisiklet sahibi olmuş biri olarak nacizane tavsiyem bu şekilde, zayi etmeyin o parayı.

Selamlar

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
4500 tl verip yol bisikleti almayı düşünüyorum deseniz bir itirazım olmaz. Ama elinizdeki bisikletle almayı planladığınız arasında 4500 tl verecek kadar fark yok bence. Ama tabii karar sizin.

@Eroseros

Bende bunu net olarak öğrenmek için konuyu açtım. Teşekkür ederim.

@Ahmet Faruk Eğit

A. Selamlar

Çok çok teşekkür ederim. Tam olarak istediğim seviyede cevaplar. Böyle bir yatırıma gerek yok kanısına ulaştım bende.

@Anıl ErdoğanCrossway 100 için xt 9v aktarıcı aldım ama kadro kulağına sokuyorum yarıya kadar dönüyor sonra kitleniyor. Ne yapmalıyım crossway modelleri arasımda kadro kulakları değişik mi ?
Bu sorunu nasıl çözebilirim
c5a0004145e320c56bf9c274afe527fe.jpg
3ed51f4f9a1aa8c0953cda0cdac5cfea.jpg

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Bartu Bilgi benzer bir durumu yaşadım. Aktarıcı kulağa hiç girmiyordu, nerden aklıma geldi bilmiyorum, kulağa vazelin sürdüm, sıkıntısız girdi :ssrtcbya:

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
@Mustafa ZeybekHocam yarıya kadar sıkıntısız döndürüyorum alyanı sonra duruyor sanki sona kadar sıkmış gibi. Aldığım kişi pul koy dedi ama bu sefer aktarıcının vidası çok kısalmaz mı ?

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ben Crossway 40V kullanıcısıyım 4 yıldır. Birçok kez günübirlik ve 3-4 günlük kamplı turlara çıktım. Bir sıkıntı da yaşamadım. Crossway 900 ise daha üst seviye bir bisiklet. Sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum.

Amaç tur ise maşayı sabit maşa ile değiştirmek gerekir bence. süspansiyonlu maşa kendi başına bir ağırlık zaten, çok gerekli olmadığını düşünüyorum.

@Bartu Bilgi
O konuda fikrim yok

@mtb_rider

Merhabalar. Sizin anlattıklarınızı bizzat yaşadım.Önce 26 mtb aldım yetmedi sattım 29mtb aldım. sonra oda kesmedi 29mtb ye ince lastik taktım biraz düzeldi ama hep aklımda ''acaba tur bisikleti olmadımı?'' sorusu vardı. sonra gidondan kilitli maşayı söktüm yerine sabit maşa taktım biraz daha düzeldi ama yine birşeyler eksikti. Sonunda bir bütçe ayırarak aşağıdaki alıntı yaptığım arkadaşın paylaştığı Sabit maşalı Cube Travel in EXC modelini (xt setli) aldım. kadro ve maşa resimdekiyle aynı sadece renk farkı var. üzerine xt göbekli mavic jantlar, xt vites kolları, xt trekking pedalları, brooks sele, thule bagaj, marathon plus lastik vs. ekleyerek zevkime göre düzenledim.bu bisiklete bindikten sonraki düşüncem; mtb den bozma bir tur bisikleti ''mtb den bozma tur bisikleti'' nden öte gidemiyor. İnanın sürüş farkı, kadro geometrisi vs. tur bisikletlerinde çok çok farklı. Ayrıca sabit maşa ortalamanızı en az 10km farkettiriyor, yormuyor. Bir dipnot ekleyim. Bu bisikleti seçmemdeki neden, kadro yapısı 28x2,35 e kadar lastiği destekliyor olması, hem konfor, hem güzergah hemde lastik seçeneklerinizi artırıyor. mtb lastikleri takabildiğiniz nadir tur bisikletlerindendir tavsiye ederim. bknz. surly, specialized awol expert, kona

@Anıl Erdoğan

@danceros aklın yolu bir;)

@Bartu Bilgi kardeşim söylediğin konu hakkında çok bilgi sahibi değilim normal şartlarda girmesi gerekiyor ama profesyonel bir bisikletçiden destek al istersen. Senin de dediğin gibi normal olmayan birşey var

• Beğen
Tepkiler: danceros
Geri