@mtb_rider
Merhabalar. Sizin anlattıklarınızı bizzat yaşadım.Önce 26 mtb aldım yetmedi sattım 29mtb aldım. sonra oda kesmedi 29mtb ye ince lastik taktım biraz düzeldi ama hep aklımda ''acaba tur bisikleti olmadımı?'' sorusu vardı. sonra gidondan kilitli maşayı söktüm yerine sabit maşa taktım biraz daha düzeldi ama yine birşeyler eksikti. Sonunda bir bütçe ayırarak aşağıdaki alıntı yaptığım arkadaşın paylaştığı Sabit maşalı Cube Travel in EXC modelini (xt setli) aldım. kadro ve maşa resimdekiyle aynı sadece renk farkı var. üzerine xt göbekli mavic jantlar, xt vites kolları, xt trekking pedalları, brooks sele, thule bagaj, marathon plus lastik vs. ekleyerek zevkime göre düzenledim.bu bisiklete bindikten sonraki düşüncem; mtb den bozma bir tur bisikleti ''mtb den bozma tur bisikleti'' nden öte gidemiyor. İnanın sürüş farkı, kadro geometrisi vs. tur bisikletlerinde çok çok farklı. Ayrıca sabit maşa ortalamanızı en az 10km farkettiriyor, yormuyor. Bir dipnot ekleyim. Bu bisikleti seçmemdeki neden, kadro yapısı 28x2,35 e kadar lastiği destekliyor olması, hem konfor, hem güzergah hemde lastik seçeneklerinizi artırıyor. mtb lastikleri takabildiğiniz nadir tur bisikletlerindendir tavsiye ederim. bknz. surly, specialized awol expert, kona
@Anıl Erdoğan