Scudo Sports

Merhaba SPD, hadi düşelim!

@ÇaNakkaLeRuHu yol bisikleti mi kullanıyorsunuz hocam? azami 70km yokuş aşağı mı? SPD nin bu konuda faydasını biraz anlatırmısınız

Scudo
Yokus assagi 70 km kamyon arkasi yada toplu surus hariciyse iyiymis

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
Ben spd ve ayakkabıyı aldıktan 1 gün sonra ayak bileğimi sakatladım.alalı 3 ay oldu hala kalleri takmadan kullanıyorum düşüp daha kötü olurum diye. Bu haliyle bile çok işime yarıyor. İnişlerde ayağım pedaldan kolay kolay çıkmıyor.

ben spd ye alışırken "ayağımda spd var" şarkısını söylüyordum :D
siz de öyle yapın. sürekli "ayaklarını unutma" "spd pedalım var" sesli söyleyin. bir süre sonra ayaklar oto alışıyor. kendiliğinden çıkıyor sanki :D

Çekme kuvveti alıştırmaları için tek kilitli ayakla pedal çevirmenin faydalı olacağını duymuştum.

@oys14

Kesinlikle öğrenmek gerek gibi. Normal pedal kullanırken özellikle ara ara ışıklarda yavaşlayıp ayağımı yere koymamaya çalışıyordum zaten. SPD ile bu duruma mecbur kalınca düşmemek için denge çalışmalarını arttırmak gerekecek.. :harika:

@IAMCYCLING

Pedalınızın üzerindeki vidayı tamamen sıkın, sonra vidanın kaç tur gevşetince tamamen gevşeyeceğini bulun. Kaç tur çevirince vida boşa düşüyorsa artık onu aklınızda tutun iki pedalı da eşit olarak sıkın. Diyelim ki 10 tur dönüyor 1-2 tur sıkarak alıştırmalara başlayın ilk defa kullanıyorsanız.

Sprinte çıkınca ayağımdan çıkıyor demişsiniz. Shimano' nun SH-51 ve SH-56 olarak iki tür kali var. SH-51 ya içe yada dışa sadece yatay eksende iken çıkarılabiliyor (Ben bundan kullanıyorum hiç ayağımdan çıkmadı.), SH-56 ise çok yönlü çıkabiliyormuş denemedim bunu ama sizin anlattığınız duruma benziyor. Belki bu kali kullandığınızdan dolayı gerçekleşiyor olabilir. Yani pedalınızı sürekli yere paralel olarak çevirmeniz gerekiyor shimanonun açıklamasına göre.

@IAMCYCLING
Buradan bakınca sağa tarafa sıkıldıkça sertleşiyor sola çevirince yumuşaması lazım en iyisi sizin o vida ile oynayarak anlamanız
İyi pedallamalar;)

• Beğen
Tepkiler: IAMCYCLING
Başlangıç seviyesi ve şehir-tur bisikleti icin asagidaki model uygun mudur acaba?
(link)

Ve bu "kal" dediginiz kısım ayakkabin altindaki parca oluyor sanırım. Normal bir spor ayakabbanin alti ona uygun oyulup takilabilir mi? :):rolleyes:

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
@Yusuf !!WOW!!

Babadan hatta dededen ayakkabi imalatçısıyım :) Bisiklet ayakkabılarının fiyatlari cok fahis bence. Tek ozelligi altindaki tabani. Üstündeki malzemelerin çoğu beş para etmez. Heryerde giyilebilecek tarZda olsalar hadi neyse. O yüzden normal spor veya fashion bir ayakkabinin altina olabilir mi diye düşünüyorum. Olmadi kendim yapcam bir tane :)

@mertözenç
Abi gel fabrika kuralım eski ile yeninin müthiş karışımı olsun :D

@mertözenç
Bir kaç tane gönüllü sürücü buluruz prototipleri öyle deneriz :cool:

• Beğen
Tepkiler: mertznc
düşme tehlikesi atlattım fakat düşmedim.

En fenasi da, kilitli pedal ve ayakkabilar yeni alinmis ve pedal demonte haldeyken "ula bu kilitleme mekanizmasi nedir, nasil calisir" deyip de ayakkabiyi pedala monte etmeyin. Ondan sonra sökmeye calisirken cani cikiyo insanin. Kolay cikmiyo meret. Ayak gucu lazim. Sanirim elde kullanim icin uygun degil spd pedal.

@mertözenç takipteyim, artık yerli bir spd ayakkabının zamanı geldi de geçiyor bile.

Özellikle spor ayakkabı görünümünden ziyade casual dedikleri modeller şahane olur commuter'lar için.

Geri