Scudo Sports

Merhaba co2 hakkında yardım

alican33

Üye
Tepki
7
Bisiklet
Salcano
Herkeze merhaba co2 pompaları ile ilgili birkaç yazı okudum ve almaya karar verdim tüplerini bulması kolay bilenler bilir havalı silahlardada aynı tüplerden kullanılıyor yani tüpleri av mağazalarında 2-3 lira gibi fiyatlara bulabiliryoruz.Ancak bu tüpün içindeki co2 yi lastiğe aktarmak için pompa ucu gibi bi aparat lazım.Bunu nerden bulabilirim yada nerden alabilirim.Bulduklarım cok yüksek fiyatlı.Teşekkürler.:p

Scudo
(link)

CO2 tüpleri, vidalı ve düz olabiliyor. Alacağınız şişirici ile tüplerin aynı türde olmasına dikkat edin.

@Murat B.

Tüp hakkında doğrusunuz ancak burdaki fiyatlar cok yüksek yurt dışında bukadar kalitelimi bilemem ama 5-10 dolar gibi fiyata aparat alınabiliyor max 30-40 lira fiyatı olan aparatı nerden bulabilirim yada yapabilirmiyim kendim.

(link)

Dediğiniz bu linkteki gibi bişey mi acaba?

@Onur Y.

evet bu olabilir sizce faydası varmıdır kuvvetlimidir.

@alican33

Hiç bir fikrim yok bugün öylesine gezinirken gördüm.

Kuvvetliden kastiniz ne? Yol bisikleti lastigini 1 saniyede 8 bar sisirir. Fakat nicin böyle bir sey kullanma ihtiyaci hissettiniz? Eger 5 dakikada lastik degistirip sisirmek gibi bir aceleniz yoksa cok masrafli bir cözüm. Ben yillardir kullanirim!

@ihtiyar

Kuvvetlilikten kastım 2.2 raceking lastiği sürülebilicek kadar şişirirmi.Bunu kullanmak istememin sebebi bazen geç saatlerde bisiklete çıkıyoruz ve lastiğin patlaması cok sorun oluyor yapıyoruz ama 20 dakika felan hava basmak zorunda kalıyoruz.Bu yüzden bunu kullanmak istiyorum.Bilirsiniz zaman önemli bişi hele birde vücut soğuyunca bisikletten hiç zevk alınmıyor.

Kuvvet zaten o küçük tüpün içinde; tüpteki karbondiyoksitin basıncı 800 küsür psi... Şişiricinin yaptığı sadece bunun lastiğin içine dolmasını sağlamak. 12gramlık tüpler size yetmiyorsa (2.2 mtb lastiği için ne gerekir bilmiyorum) 16 gramlık, 24 gramlık tüpler de var. Hangi şişiriciyi kullanırsanız kullanın yapacağı tüpteki gazı lastiğe doldurmak olacağı için aynı miktar şişirir. O yüzden "iyi şişirsin" diye en pahalı aleti almanın bir anlamı yok; ama hiç bir güvenlik testi yapılmamış, nerde üretiliği belli olmayan ürünleri hiç tavsiye etmem. Gazın basıncı ile patlarsa size veya bisikletinize zarar verebilir, ya da genleşme sonucu aşırı soğuyan gaz elinize doğru püskürürse yanma benzeri bir durum oluşturabilir (bunu decatlon'da satılan için söylemiyorum, Zefal gayet iyi bir markadır).

@Murat B.

yani dediğinizi yanlış anlamadıysam gayet iyi işe yarayan ama iyi bir markanın olmadığı sürece çok büyük tehlikeleri olan birşeydir.peki teşekkür ederim tüp bulamakta pek sorun yok ama o aparatlar cok astronomik fiyatlarda sizce bunu 30-40 liraya gibi halletmenin yolu varmıdır?

@alican33

İyi bir marka olmasa da olur ama alibaba gibi nerde ne şartlarda üretildiği belli olmayan ürünleri satan yerlerden almanızı tavsiye etmem. Çok büyük tehlikesi yok belki ama ucuza almak için öyle bir riske girmem ben. Yukarıda Decatlon'da satılan bir ürünün linki var, iki adet tüple beraber 45 lira, yani sizin almak istediğiniz aralığa oldukça yakın.

Co2 pompa için Genunine Innovations'ın ürünlerini tavsiye edebilirim. Bu konuda en başarılı ve güvenilir firmalardan biridir. Ancak ürünlerini Türkiye'de bulamazsınız.
Ebay'den sipariş etmeniz gerekiyor. Ayrıca satıcıdan rica edip, yanında gönderilen 1 adet 16 gr.'lık tüpü göndermemesini söylemeniz lazım. Gümrükte kalma ihtimali oldukça yüksek. Hatta karşı taraf yollamasına bile izin vermeyebilirler.
Genuine Innovations firmasının Ultraflate Plus isimli pompası oldukça iyidir. Konuya cevap veren diğer arkadaşlarında bahsettiği gibi, Co2 tüpleri yivli ve yivsiz olmak üzere 2'ye, gramaj olmak üzere 6'ya ayrılır.
Bahsetmiş olduğum Ultraflate plus modeli tüm yivli ve yivsiz tüpleri kabul eder. (Başka markalarda bu rahatlığı bulamayabilirsiniz.)

Ayrıca, gramaj ve lastik çeşitlerine göre basınç oranları hakkında (link) size faydalı olacaktır.
HB sitesinde Crossman marka havala tabanca tüpleri vardır. 12 gr.'dır ve yivsizdir. 3 TL'den satılıyordu en son baktığımda. Bu tüpleri de kullanabilrisiniz.

Ayrıca sormuş olduğunuz, Zefal co2 pompa, büyük bir olasılıkla sadece yivli tüpleri kabul ediyordur. Bu nedenle Crossman 12 gr. Co2 tüpleri ile kullanmayı planlıyorsanız, kullanamayabilirsiniz. Bu nedenle size yukarıdaki Ultraflate Plus pompayı önerdim. Ama yivli tüp alacaksanız, Zefal'in pompası oldukça küçük ve işinizi kesinlikle görür.
Hatta Amazon'da, 15 - 30 dolar aralığında bu ufak pompalardan bir çok farklı marka mevcut.

Ben bunu kullaniyorum. Hem yivli hem yivsiz hepsini takabiliyorum.

http://www.bike-mailorder.de/out/pictures/master/product/1/airchamp-pro-co2-mini-pumpe-39423.jpg

(link)var ki, sec secebildigin kadar

Evet, Sks'nin bu pompasini soylediginiz gibi hem yivli hem de yivsiz kabul ediyor. Ama mesajda sorulan, kucuk Zefal co2 basligi, tupun icine girecegi alt haznesi olmadigi icin, sadece yivli tupler ile kullanilabiliyor. SKS'den memnun musunuz? Bir arkadasim icin, bike24 sitesinden siparis vericektim, ama sonra vazgectik.

@Murat B.

Evet ama decatlondaki ürün stokta yok yani ordan almam şimdilik imkansız gibi.Neyse herşey için teşekkür ederim.

@ihtiyar

Bunu türkiyede nerde bulabilirim.Birde fiyatları nedir?

@Onur Kuzik

Teşekkür ederim.Dedikleriniz çok yardımcı oldu.Araştıracağım.

• Beğen
Tepkiler: Onur K.
@Onur Kuzik

Dediğiniz ürünü baya araştırdım çok hoşuma gitti 50 lira gibi bi fiyata türkiyeye geliyor ancak yurt dışından alışveriş tecrübem hiç yok bunu türkiye içinde bulma imkanım varmıdır ?

@Onur Kuzik
Ben cok memnunum. Sürekli yanimda tasirim. 35°C sicak havalarda pompa ile ugrasilmiyor! :)

@ihtiyarAma pedalla uğraşmakta sıkıntı yok. Güzel espri. :))

Peki bu aletlerde lastiğe ne kadar hava basabileceğimizi kontrol edebiliyor muyuz? Mesela ben 100-110 psi arası basacağım desem kontrol edebiliyor muyum?

Sonuç olarak max 110 psi'lik lastiğe 130 psi basmak facia olur.

Yani bu işin pratiği nedir, kullananlardan cevap bekliyorum. :)

@alican33

Benim bugune kadar yaptigim aramalarda malesef Turkiye'de bir saticiya rastlamadim.

Yurtdisindan alisveris icin endiseye gerek yok rahatlikla 75€ ya kadar siparis verebilirsiniz. Ama bu urun icin bir istisna var. paketin icinden 1 adet 16gr. Co2 tupu cikiyor. Bu gibi kompres gaz urunlerin kargo yolu ile girisi sorun yaratabilir. Bu nedenle, ebayden bir satici bulup, urunu icinde co2 tupu olmadan gondermesini isteyebilirsiniz. Bu sekilde gumruk sorunu yasamazsiniz ve paket kapiniza kadar gelir.

Bir sure once ebayde bir satici ile yazismistim. Eger bulabilirsem size yardimci olmayi denerim. Haber veririm.

Geri