Scudo Sports

Merhaba co2 hakkında yardım

@Tuncay Üner

Pompalarin cogu tetikli veya cevirmeli bir gaz cikis vanasina sahip. Bu sayede gaz miktarini ayarlayabiliyorsunuz. Ancak uzerinde bir gosterge yok. Bir iki deneme ile eliniz alisiyor. Tetikli oldugu icin, biraz basip olcup, tekrar basabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
Scudo
@ihtiyar

Tesekkurler, ben sicaktan ziyade, 2-3 saat pedal cevirip, lastiginiz patlayinca, ugrasmak ve bu sirada sogumak moral bozucu oluyor. Ozellikle performansi yuksek surusler veya performans artirici idmanlar yapanlar icin.

• Beğen
@Onur Kuzik

Ozaman boşu boşuna pompa adım gidip. :) Biraz daha araştırsaymışım keşke şu işi. Dişli Co2 tüp fiyatlarına bakınca vazgeçmiştim. :)

Teşekkürler.

@Tuncay Üner

Rica ederim, yivli tupler gercekten pahali, ayrica Turkiye'de cesitler de az. Bu nedenle masrafli bir yontem. Hele Amerika da 60 adetlik kutular, 25-30 dolara bulunabiliyorken. Bu nedenle Turkiye'de en iyi cozum 12 gr.'lik havali tabanca tupleri. Ama bu tupleri kullanmak icin, bahsi gecen pompalardan edinmek gerekiyor.

@Onur Kuzik
Benim de esas kullanma sebebim sicak degil. Grupta lastik patlayinca beklemezler, yavas yavas devam ederler, bir kisi yardimci birakirlar. 3- 4 dakikada lastigi degistirip devam gerekir ki gruba yetisebilesiniz! :) :)

• Beğen
Tepkiler: Onur K.
forumun böyle bir konuya ihtiyacı varmış ne güzel meraklar giderildi.ultraflate plus yivsizdi değilmi.

Kimse söylememiş, ben bilgi olarak yazayım;

CO2, iç lastikten oldukça hızlı şekilde çıkıyor. (molekülleri daha küçük olduğu için, lastiğin dokusundan daha kolay geçiyorlar)
O nedenle günlük kullanmaya uygun değiller.
Sadece patlaktan sonra şişirip yola devam etmek için. Eve döndükten sonra lastiği boşaltıp tekrar normal pompa ile şişirmeniz gerekiyor.
Yoksa kısa süre sonra lastik inmiş oluyor.

@alican33

:) konuya ilgi duyanlarin bilgi sahibi olmasinda faydam oldu ise, ne mutlu bana.
Ultraflate plus hem yivli, hem de yivsiz tuplerle kullanilabiliyor.

• Beğen
@Onur Kuzik

Tesekkur ederim artik ilk yurt disi deneyimimiz bu olucak gibi

XT910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Onur K.
@Onur Kuzik

ip ucu icin tesekkur ederim ozaman satan kisiyle iletisim kurup tupsuz halde gondermesini istiyecez :)

XT910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Gökhan Toros

Evet, cok dogru. Bu noktayi da eklediginiz icin tesekkur ederim. Acikcasi yazmak aklima gelmedi.
Co2 tupleri lastiginizi hizlica (3 saniye) sisirmeniz icindir. Bir sure sonra (kabaca 4-5 saat) lastiginiz inecektir.

@Gökhan Toros
Ben de bu tüpleri ve pompaları araştırıyordum. Bunu öğrendiğim iyi oldu da bu tüpler tekrar tekrar doldurulabilir olsa iyi olurdu aslında.
Öyle bir imkan var mı peki?

@Yunus Emree

Tüp, şişiriciye takılma sırasında deliniyor. Dolayısıyla mümkün değil böyle birşey. Tüpler valfli falan olsaydı bile küçük tüpü patlatmadan içine 800 küsür psi gaz doldurabilecek alet fiyatına birkaç tane Cervelo alınabilirdi herhalde.

• Beğen
Tepkiler: verisakeet
@Murat B.
800 psi de az değil ama tüplerin fiyatı da az değil aslında. En iyisi normal pompa demek ki, hortumlu da olursa tamamdır . Bana göre değilmiş bu tüple doldurma, anlaşıldı.
Tubeless kullananlar için ideal olur.

Ucuza hem göstergeli hem de hortumlu mini pompa yok mu hiç acaba?
TOPEAK RACE ROCKET POMPA TRR-1 ve Zefal Air Profil FC01 var ama bunlarda da gösterge yok.

@Yunus Emree

Madem mini pompanız var, ikinci ve daha özellikli bir mini pompa yerine yer pompası almanızı tavsiye ederim; mesela:
(link)
Daha gelişmiş bir model isterseniz Delta'da çeşit çeşit var...

@Murat B.
Ayaklı pompa mantıklı ama yolda teker patladığında çabucak şişirmek isterken hortumsuz olduğu için siboba zarar verme ihtimalim oluyor.
İki kere sibobu kestim zaten o yüzden, evde olması avantaj ama yeni lastik gerekiyor sonuçta.
En son dibinden yarıldığında o kısma japon sürdüm ve çok şükür sıkıntısız kullanabiliyorum. Şimdi yedekte presta uçlu lastik var, aslında prestada kırılma ihtimali olmaz ama yine de hortumlu olması çok iyi olur. Tek pompa işimi görüyor zaten, evde patlak tamiri yaparken büyük pompayı çıkarıp uğraşmayı pek istemem.
Benim için en iyisi topeak race trr 1 olur heralde, göstergeli pompaya rağmen benzinliğe uğradığımda ikisine de hava basma ihtiyacı duyuyorum. Benim pompa 40lardan sonra zorlamaya başlıyor, özellikle direkt siboba bağlı olduğu için problem oluyor. Tchibo'dan aldığım göstergeli çift ağızlı pompayı kullanıyorum. Aslında ona hortum uydurabilsem mükemmel olur. Hiç masrafı olmaz.

image.jpg Sırf meraktan zefal'in ürününü almıştım yanında 2 adet 16 gr dişli olandan vardı...
1 Ay'a yakındır kullanmadım bu gün sırf meraktan sadece iç lastiğe denedim, meğersem çevirerek gaz havasını şiddetini belirliyormuşuz, sonradan öğrendim baya rengi Mengi Değişti metal parçaların soğuktan bende yere bıraktım :) galiba yavaş yavaş şişirdiği için oldu bu durum...

**Aslı sorum 16 gr olanlar kaç psi basıyor? Sayfayı okudum ama göremedim bir bilgi...

Bu tüpü hiç yanlışlıkla patlatan oldu mu malum adanada yazın hava sıcaklığı 50 derecenin üzerine çıkıyor genleşmeyle falan patlayabilir.

Araştırınca bulunuyormuş... paylaşalım herkes bilsin...
*135 psi 700*23 için ama genelde Max 120/130 psi oluyor onu nasıl ayarlarız acaba?????
image.jpg

• Beğen
Tepkiler: azzurro
Geri