umutcelik
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 7.846
- Bisiklet
- Trek
Türkiye'den feriştahlara selam olsun,belli ki memleketten uzun zamandır ayrı kalmışsınız, Türkiye'de bisiklet yolu diye dayatılan şeyler aklınızdan uçmuş gitmiş. Bahsettiğiniz video da gayet olması gerektiği gibi yayalardan ziyade araç trafiğine entegre bir bisiklet yolu yapısı mevcut, tam da benim burada olmasını belirttiğim gibi.
Burada olan aksaklıkların dile getirilmesini Avrupadan örnek vererek, aynı şeymiş gibi göstermeye çalışmak Avrupa'da yaşayıp ''Ehonomi Eyi'' diyen yurttaşlarımız ile aynı kefede nazarımca.
Bayramda filan memlekete el öpmeye geldiğinizde bisikletinizi de yanınızda getirin, şu Avrupa Standartlarında olan Bisiklet yollarımızda bir iki sürüş yapın, o zaman ne kadar da bi haber olduğunuzu anlayacaksınız.
Burada en ufak bisiklet semineri/forumu/söyleşisi ne olursa olsun ilk konu ''bisiklet yollarının olmaması, az olması, yetmemesi'' olarak kontak açılıyor,her yere bisiklet yolu yapılması gerektiğine kadar konu gidiyor (maazallah dedikleri gibi olursa Şile'ye bile gidemeyecek Performans odaklı kullanan bir bisikletli) ama konuşanların bir çoğu bisikleti bir taşıt olarak bile algılayamıyor, bisikleti hayatına entegre edemiyor, önce yol bekliyor ve zaten olanda bir işe yaramıyor..
Foruma fikrinizi yazmissiniz, beklenildigi gibi sizden farkli dusunen insanlar var. Ben de onlardan birisiyim, neden farkli dusundugumu aciklamaya calistim, kendi fikrimi desteklemek icin ornek gosterdim. Bunu sadece sizin yazdiklariniz uzerinden yaptim.
Buna karsilik, neden beni hic tanimadiginiz halde benim yazdiklarima cevap vermek yerine hakkimda varsayimlarda bulunup olayi kisisellestiriyorsunuz? Bunu yapmanizi saglyacak ne yaptim? Size nezaketi asarak mi cevap verdim, sahsinizla ilgili haddim olmayarak yorumda mi bulundum? Allah askina soyleyin nedir bu tavrinizin ve benim hakkimda varsayimlarda bulunmanizin sebebi?
Buna ragmen, benim hakkimdaki varsayimlarinizi es gecerek cevap vemeye calisayim.
Bisiklet yollarinin arac yollari ile entegre edilmesi gerektigini, guvenlik icin kurallarla beraber en onemli seyin bu oldugunu bir kac yazmistim belki bu baslik altindadir, belki baska yerde. Okumamis olmaniz gayet normal. Ben de sizin gibi bisiklet yollarinin yaya yollari ile degil arac yollari ile entegre olmasi gerektigini dusunuyorum.
Size verdigim cevapta da yolun uzerindeki logar kapaklari, yamalardan vs. bahsettim yaya meselesine dair bir sey soylemedim. Bisiklet yollarindan cok yukse kalite bekleyen arkadaslar var, yazdiklarinizdan sizin de boyle dusundugunuzu anladim. Bunun mumkun olmadigini, yol uzerinde logar kapagi, dik kesen mazgal vs. gibi bir suru sey olacagi icin buralarda performans surusu beklentisi makul degil. Sehir icinde bisiklet icin hiz siniri da pek cok yerde uygulaniyor. Bu yuzden performans surusu beklentiniz varsa sehir disina cikmak mantikli dedim. Populer rotalardan birisinden de yine ornek verdim.