Scudo Sports

Mekanik Doping

@Eren Tublek

Yalanlama hem takımdan hemde cancellara dan anında geldi. Hatta cancellara Bu kadar aptalca bir fikir duymadım gibi şeyler söyledi. Ve UCI ın inceleme başlatmasını istedi.

• Beğen
Tepkiler: ömerr
Scudo
Youtube çalıştıramadım,ama dailymotionda öyle bir motor gösteriliyor.Aynı video ise kusura bakmayın.:eek:

Valla insan üstü bir ivmelenme,şaşırmamak elde değil.
Turlarımızda hızlı giden arkadaşlara söylerdik olum motor mu taktın bi yerine diye :D galiba var öyle bişey :D

Aranıza yeni katıldım ben, video hakkında düşüncelerimi paylaşmak istedim

Videodaki bisikletçileri tanımam etmem, fakat bahsedilen anlardaki ivmelenmeleri muhteşem. Düşündürücü yani

Bundan önce model arabalarla uğraştım, şuan düzgün bir yol bisikleti alacak durumda olmamama rağmen güçlü bir motor alabiliyordum RC'lerde. Ben böyle bir motor alabiliyorsam, bu tür takımlar çok rahat bir şekilde çok güçlü motorlar alabilirler.

Pil konusuna gelirsek, onlar da çok geliştiler aynı şekilde. 150 liraya eğer çok güçlü bir pil alınabiliyorsa, bu takımlar daha iyisini de yapabilirler

Ağırlık konusunda da bir arkadaş açıklamış, daha hafif bisikletle çözülebilecek bir olay.

Kısacası, yapılması gayet kolay. Fakat kanıtlanması ondan daha kolay, takımlarım bu riske gireceklerini sanmam açıkçası :)

Yapar yapar bu insan oğlu hırsları için herşeyi yapar. Bu dünyada rüşvet anlaşma yancılık gibi olaylarda var :)
ayağa kalkmadan bisikleti sağa sola çekmeden bir anda o derece ivmelenmek :) 2 beygir güç üretmek :) hemde yarışı birinci bitirmek cyberg müsün diye soru uyanduruyor kafamda. duygusal bakmamak lazım olaya. benimde öyle bir imkanım olsa ardıma bakmadan kullanırıdım rüşvet örtbas olayınıda kocaman takımım var arkadaş o halletsin ben brinci oluyorum daha ne :in:

o değilde ben bu motoru nereden bulacam onu diyin bana :) çok hoşuma gitdi bursa rampalarını çok rahat tırmanırım bu sayede

Az önce Eurosport un ingilizce yayınında söyledi.

Tour de France'da bisikletlerin üzerinde kırmızı bir sticker var, yarıştan çıkan bisikletler mekanik doping için kontrol ediliyor. Yani bu yarışta mekanik doping tartışmasına gerek kalmayacak :)

@Barış Kılınç

yav bende sana katılıyorum ama gülmekten güzel kardeşim Cancellara temizse bende Lance Armstrong um sirkecye benzinli bisiklet motoru gelmiş nasılsa... :in:

Ben motor emmi Cancellara nın diğer yarışları da ne yağpacağını merak ediyorum bir bakmışın bizim 2 piston 1 motor fıs mış
Cancellara vs ben geçerim arkadaş ben onu en büyük avantajım istanbul trafindeki taksi şöförleri ve minibüs şöförleri o 2 dakikada girer birini altına zati :)

normal bi insan 300-400w üretio.Cancellera 1450:eek: wattı nasıl üretti die tartışıyoruz.çok iyi bisikletçiler olabiliriz fakat bu kendimizi o insanlarla kıyaslama hakkını vermez.günlük 7-8 saat antrenman yapıyolar mesai saati gibi.bu insanlar zaten birer makine napsınlar ufacık motoru?:boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

@mertcan gölge

lenoir'in icat ettiği ilk içten yanmalı motor takıldığı araca ancak 40 km'lik bir hız sağlıyordu bundan tam bilmiyorum ama 130-150 yıl önce sanırım ama bu gün içten yanmalı motorlar saatte 600 km hıza ulaşabiliyorlar ki elektirk motorunun tarihi daha eski Allah bilir onda teknolojinekadar ilerlemiştir :)

ben gücüne inanıyorum arkadaşlar forklift lerde kullanıyoruz ufacık elektrikli motor var 15 ton kaldırıyor bence bu da gayet normal bir güç

batarya ağırlığının ne kadar olması lazımki bu gücü üretsin bu gücü de kadro içindeki bir batarya bunu uzun zamana yayamaz

D Size piller çok hafif ve yüksek amper değerlerine sahip.Fiyat olarak çok pahalı ama performans araçlarında kullanılabilecek cinsten.En son teknolojilerle ağırlığı 1kg civarı olan ama 60-70 amperlik piller var.Bu değer 15-20 kg ağırlığındaki araba aküsüne denk.Ultra hafif araba aküleri bile 10 kg sınırlarına kadar inebildiler(Fiyatları çok pahalı onun yerine çok kullanımı olmayan D size piller daha mantıklı).

D Size pil 200 gr ağırlığında ve 11 Amper:eek:
http://a.imageshack.us/img704/6429/lr20xdsizealkalinebatte.jpg
By at 2010-09-04

Ultra hafif araba aküsü.Tek akü 5,2kg.Bağlantılarla 10 kg buluyor.
http://a.imageshack.us/img707/453/b14115carbon42detail.jpg
By at 2010-09-04

Geri