Scudo Sports

mekanik disk fren ile 15 km dik iniş yardım lütfen

esmer

Üye
Tepki
7
merhaba arkadaşlar yeni aldığım kron marka mekanik disk frenli bisikletim ile yaklasık 14- 15 km lik dik bir yokuştan inmek istiyorum bu konuda tecrübeli arkadaşlarımız yardımcı olabilirlermi frenler konusunda diskler ısınınca durup soğımasını beklemelimiyim iniş sırasında frenleri nasıl kullanmalıyım fren seti logan marka şuan için şehir içi kullanımda herhangi bir sıkıntı yaşamıyorum ötme yada tutmama gibi bir sorun yok ancak frenlere biraz uzun süreli bastıgımda elimle kontrol ettiğimde hafif bir ısınma oluyor bu durum normalmidir

Scudo
Normaldir. o sürtünme sırasında daha fazla ısılar almanız da normaldir. O kadar uzun bir inişi nereden buldunuz demiyorum. madem ineceksiniz, sürekli frenleyerek ilerlemeyin. Frenleme şekliniz şöyle olsa sorun yaşamazsınız diyebilirim.

önce arka fren arkasından bir kaç saniye sonra ön fren, arka freni bırak ön fren ile biraz devam et daha sonra önü bırak arka ile devam et. ya da ikisini aynı anda kullan. Yokuş'n sonunda sakın disklere dokunayım demeyin. Bas-Çek yaparak aşırı ısınmasının önüne geçip daha iyi bir frenleme sağlarsınız. tek başına ön freni aniden kullanmayın.(sert frenlemeyin ön fren ile )yanlışım varsa düzeltin, kullandığın kron 'un fren padleri metal olması gerek. Aşırı uzun frenleme yapıp padleri aşırı ısıtırsanız camlaşıp fren mesafenizi uzatabilir. hatta zor durumda da kalabilirsiniz.

@Koray06

tavsiyeleriniz için çok çok teşekkür ederim dediklerinizi aynen uygulayacagım eger çok daha fazla ısındıgını fark edersem yada frenlerde bir tutarsızlık sezersem mutlaka durup sogumasını bekleyecegım zaten iniş boyunca yanlız olacagım ileride hd disk e geçmeyi düşünüyorum bu konuda bana tavsiye edebileceginiz bir marka varmıdır ve fiyat aralıgı nasıldır . o kadar dik iniş i nereden bulduguma gelince benim köyüme giden yol eskişehir merkezden 30 km uzaklıkta bozdağ diye bir yer iniş öncesinde tabi birde ortalama 10 km lik % 10-15 arasında bir cıkıs olucak bunu göze aldım çıkışta bir sorun yaşamayacagımı dusunuyorum benım korktugum sadece inişte frenlerin sorun cıkarmasıydı onuda tavsıyelerınız ile aşacagımı dusunuyorum

Öneri konusun'da daha tecrübeli abilerimiz arkadaşlarımız vardır. Disk konusu'nda yeni sayılırım ama Hidrolik de alsan fren kullanım şeklin değişmeyecek. :) Disk aynı disk. pad aynı pad ne de olsa. Orayı ineceğim dediğin de iş değişir. :) hidrolik konusu'nda şu marka diyemem ama pad konusu'nda metâl den yanayım. organik padler o tarz inişlerde kolay tükenir.

• Beğen
Tepkiler: esmer
@Koray06

pad dediğiniz sanırım rotor a doğrudan temas eden parça doğrumu anlamışım. benim bildiğim adıyla balata yani. eger oyleyse bu balataların ortalama kullanım ömrü kaç km dir bu konuda bilginiz varmı acaba tesekkur ederım .

Günde 100 km gidersen. 2. ay a dayanmayabilir. :) 1000 km de bitiren de olur, 5000 km de halen kullanan da. Frenleme şeklinize, ağırlığınıza bağlı değişkendir bu süre.

@Koray06

günde ortalama 15- 20 km yapıyorum işim gereği bu tabi hafta sonları 40-50 km ye cıkabiliyor izin günlerimde gezdiğim için. frenleme seklinin doğrusu nasıldır ben normal şekilde şehir içinde örneğin ilerlerken yavaslamam yada durmam gerektıgınde fren kolunu cekıyorum ve istediğim hıza düşene kdr yada durana kadar bırakmıyorum fren kolunu bu kullanım yanlısmıdır sizce eger yanlıssa dogrusunu anlatırmısınız tesekkurler

herkesin kendisine göre doğruları vardır. Tecrübeye bağlı. ben pek fren yapanlardan değilim diyebilirim. Uygun viteste aşırı hız yapmadan gidince fren kullanımı da azalıyor. Azalıyor derken 10 km iniş e sokup bisikleti Diskler kızarana kadar frenlemem mesela. Frenleme gereken yerlerde sürekli freni basılı tutmak yerine bas bırak yapmanın hem fren ömrü hem de kavrama açısından daha iyi olduğunu düşünüyorum. tutup da bunun analizini verilerle yapıp doğrulamadım ama dediğim gibi herkesin doğruları vardır. ( ıslak zeminde de aynı yöntem oldukça işime yaramıştır ya da kışın kar üzeri'nde )

• Beğen
Tepkiler: esmer
@Koray06

bunları sizden bir tavsiye olarak alıyorum çok tesekkur ederım ozellıkle uygun vıtesde asırı hız yapmadan gidince fren kullanımıda azalıyor kısmını uygulamaya calısacagım . ama diskleri söküp atmam gerekse bile o iniş i yapacagım :) şuan için bisiklet ile yapmak istediğim tek şey o bozdağ ı aşıp köyüme gitmek pazar günü nasipse gerceklestirecegım konuma ilginiz ıcın cok tesekkur ederım

• Beğen
Tepkiler: Koray06
kanatları da olsa keşke :)

Geri