Scudo Sports

Mekanik disk fren hakkında

başıma geldi. allahtan yanımda arkadaş vardı. onun bisiklet sağlam değil diye benim kadar hız yapamamış. böyle bir uçtum bir kere. yakında bir köyün ormanlık arazisindeydik. arkadaş hemen eve gidip araba alıp gelmişti.

Scudo
geçmiş olsun bende bird dün görecektin ne kas ne eldiven ne gözlük(GÖZLÜK VAR AMA MİYOP GÖZLÜĞÜ GÜNES DEĞİL :D)ne forma altıma bir şort üstüme de bir tişört geçirip çıktım :D arada sırada araç sürücülerinin agresif kornalarıyla beraber güzel bir sürüş oldu :D:D

Bisikletimi servise götürdüm frenleri zayıftı adam yaptı şimdi çok iyi sıkıyor fakat arka fren bisikletle giderken bisikleti sallıyor ön ise sürtüyor adam normal düzelir falan dedi ama içim rahat değil.

hocam dısk fren surtme yapar onu tam manası ıle kesmek cook zor ama arka fren sallama meselesını bıraz daha acabılırsen yardımcı olmaya calısırız

@CEM HELİMOĞLU

Pedal çevirirken sanki rırrr gibi oluyor işte.

@Harun Salcı

hacı freni gevşetmeyi denedinmi fren kolunun ordan :D
fren sürtüyorsa olabilir belki

@Mehmet Ertuğrul001

Sonuna kadar gevşettim ve sıkarken de bir zorluk var.

arka fren basınca tıtreme yapmasının sebebı buyuk ıhtımalle pedler rotoru tam olarak kavramıyor olabılır tam tutamadıgından dolayı ses ve tıtreme yapar

• Beğen
Tepkiler: M.Sami
Pedala basınca da oluyor sürtünmeden.

gobek tarafında bosluk olabılrı mı bendekı bı ara oyle oldu fabrıkasyon hatasından dolayı bı turlu surtmeyı kesemedım daha sonra boşluk gıdınce ses falan kalmadı canavar gıbı sımdı

@CEM HELİMOĞLU

Boşluk yoktun servis ayarlayınca böyle oldu yarın gideceğim bakayım.

sen en ıyısı servıs bı daha gotur bakalım ama dısk frenler surtme yapar ama ses yapmaz

@CEM HELİMOĞLU

Bu seste değil ya daha pedalı çevirirken zarrrt edip bisiklet titriyor.

bunu anlamanın en iyi yolu;diskinizin üzerini beyaz tebeşir ile karalayın ve tekerleği bir tur dönecek şekilde çevirin.Bakalım,balatalar diskin neresine değiyor ve/veya değmiyor.
Bu işlem sonunda tebeşir tozu kısım kısım siliniyor ise,balataları söküp,yüzeylerinin düzgünlüğüne bakın.Balataların yüzeyi düzgün ise,diskiniz yamulmuştur.
Tebeşir testi sonunda;diskin üzerindeki tebeşir tozu balatanın geçtiği yüzeylerde yok ise,balatalarınız sökülüp,parçalarının incelenmesi lazım.Bisikletçi yanlış işlem yapmış olabilir.
Tebeşir testi sonucundaki bu durum büyük ihtimalle arızanız için geçerli olmayabilir;tebeşir tozu aynı şekilde diskin üzerinde kalıyor ise,sorun yoktur.

• Beğen
Tepkiler: BULUT ÇELİK
Diskteki yamukluk bence de en yüksek ihtimal. Mekanik disklerde sürtme sorunu yaygın vaziyette. Ben çözümü hidrolikte buldum. Şu anda hiç sıkıntı yok. Bir ihtimal de göbeklerin düz eksende çalışmıyor oluşu geliyor aklıma.

Arkadaşlar inanamayacaksınız ama sesin nedeni ayaklığın lastiğe değmesiymiş.İlk duyduğumda şok oldum nasıl fark edememişim hayret. :DŞu an bisikletimdeki tek sorun dağ taş gezerken oluşan çizikler. :)

@ilkay çağda

Masraflı olur ya.Boş ver. :D

kardesım rotoru sık vıdaları gevsemıs olabılır ıkıncısı arka edlerın bulundugu mekanızmayı kadroya baglayan vıdaları da sıkıstır ıycene bırde ole dene

@adem DAGDELEN

Düzeldi üstteki mesajda yazdım zaten.

Geri