Scudo Sports

Mekanik disk fren hakkında

@Eren Can Güldalı

Merhaba. Rotorlara yağ bulaşrsa frenler ötmez. Eminim o zaman düşünülecek en son şey frenlerin ötmesi olur çünkü frenler tutmaz. Rotor ve kaliperin içindeki balataların würt yada benzer bir balata fren spreyi ile temizlenmesi sorunu çozer! Ancak balata bitmiş de olabilir. Söküp bakmadan net cevap vermek zor..

Eski model İphone' dan yazılmıştır..

Scudo
bisikleti daha 3 güün önce aldım balata bitmez ya

@mehmet ulaş

Bu durumda balata temizleyici almanız şart!.. :)

balatalarım organik değilde demir balata olabilir. kimse size bundan bahsetmemiş. eğer demir balataysa ötmesi çok normaldir. organik balata ile değiştirirseniz o sesten kurtulursunuz. ama balatanız bitene kadar kullanmaya devam edin bi zararı yoktur

• Beğen
Tepkiler: mehmet ulaş
Arkadaşlar aşağıda resimde gördüğünüz rotoru hangi anahtarla sökebilirim galiba Torks anahtar ancak numarasını bulamadım bizim hırdavatçılardada yok daha önce söken varsa yardımcı olabilir mi

Dosyalar

• P_20170804_174957.jpg
    P_20170804_174957.jpg
    132,7 KB · Okunma: 57
@Yigit K. Torx ya da yıldız uç diye geçiyor. n11'de vardı seti sanırım.

Abiler benim bianchi hrx 421 model bisikletim var ilk disk frenli bisiklet daha önceki 2 bisikletimdede v fren kullanıyordum bugün yokuş aşağı inerken caddeden adamın biri arabayla (sinyal vermeden)ani bi şekilde benim geldiğim yöndeki sokağa girdi frene tam alışanadığım için 2 frene asıldım ama bisiklet zerre yavaşlamadı en sonunda kendimi yere attım bisijletide zar zor tuttum.allahtan sadece pedalın kenarını sürtülmüştü başka biley yoktu.benim asıl sorum disk fren nasıl kullanılmalı frenleride yeni ayarlatmıştım.orda ne yapmam gerekiyordu zemin baya ıslaktı bu arada.

selam arkadaşlar.4-5 senedir tektro novela mekanik disk fren kullanıyorum.bisikletimi bir süre kullanmamıştım.şimdi kullandığımda ise freni sıktığımda fren sıkılıyor ama bıraktığımda gevşemiyor ve fren teli de boşta kalıyor bunun nedeni ne olabilir?

Tektro mekanik disk kullanıyorum. Bisikletim son zamanlarda ne kadar abanırsam abanayım çok yumuşak fren yapıyor ve cidden zor duruyor. Burada sorun ne olabilir? Sorun tellerde olabilir mi yoksa illa ki balatalar mı bitmiştir ? :(:(

öncelikle merhabalar 1 ay öncesinde kadar m.disk kron xc100 aldım şu an ön tekerin rotoru hareketli balatanın dibinde duruyor nasıl oldu anlamadım ne yapmalııym yardım ederseniz sevinirim

Arkadaşlar herkeze iyi pedallamalar :)
Öncelikle 1 sene önce aldığım kron xc 100 29 md bisikletinde fren ile ilgili bi kaç haftadır sorun yaşıyorum.freni sıktığımda mekanizma kitleniyor bisiklet frende takılı kalıyor kaç tane bisikletçiye gittim ayar yaptırdım bir süre sonra tekrar aynı şey, sorunun çözümünü bilen arkadaşlar varsa yardım edebilirlermi?

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    67,8 KB · Okunma: 25
  • image.jpg
    image.jpg
    85,3 KB · Okunma: 25
@ONRKAANDRS
Fren telinin fren kokuna bitiştiği nokta kesilmiş mi? Orası takılıyor olabilir bir de telin geçtiği kabloyu yağlamak gerekebilir, belki tel kablonun içinde sıkışıyordur. Bende avid bb7 var karşılaştığım sorunlar genel olarak bunlar

Fren telini yeni değiştirttim ve bağlantı noktalarınıda yağladı bisikletçi ama yinede dediklerinizi deniyeceğim(fren telinin fren koluna bitişdiği nokta kesilmişmi derken? biraz daha açarsanız)tam anlamadım :)

İyi pazarlar,mekanik diskli Peugeot pgt 407'im var.Fren yaptıkdan sonra balatalar sıkışıp kalıyor lastiği geri çevirince eski haline dönüyor.İki kaliper de de aynı sorun var bisiklet sürülmez halde.Yardım edebilir misiniz?

Arkadaşlar 2 ay önce almış olduğum bisikletimin frenleri tam sıkınca çözemediğim şekilde araçlardaki abs gibi titreme yapıyor. konu hakkında tecrübesi olan arkadaşlar varmıdır.

İyi akşamlar.Bisikleti alalı 6 ay oldu son üç aydır bisikletten sorun ve okul dolayısıyla uzağım.Aldığımdan 3 ay sonra kaliperler frenleme sonrasında sıkışmaya başlamıştı şimdi fren kolunu sıktığım gibi sıkışıyor tekeri geri çevirmeden açılmıyor.Bisikletçi balatalar bitmiş dedi.Servisime 2 saat uzaktayım o yüzden götüremedim.Fren tellerini değiştirdim,kaliperleri temizleyip mekanizmasını yeteri miktarda yağladım.Sorun nedir? mecbur gideceğim ama ön bilgim olsun.

Herkese iyi günler arkadaşlar genellikle insanlar mekanik disk freni kötülemişler kendi kullandığım bisiklette shimano br m 375 kaaliperli mekanik disk fren var v fren kullanmış olan biri olarak bana bu fren daha iyi geldi birde bu modeli kullanmış birileri var ise br m 375 hakkında bilgi verebilir mi
Birde acaba benim kullandığım kaliper mi iyi o yüzden memnun kalmış olabilir miyim

Herkese iyi günler arkadaşlar genellikle insanlar mekanik disk freni kötülemişler kendi kullandığım bisiklette shimano br m 375 kaaliperli mekanik disk fren var v fren kullanmış olan biri olarak bana bu fren daha iyi geldi birde bu modeli kullanmış birileri var ise br m 375 hakkında bilgi verebilir mi
Birde acaba benim kullandığım kaliper mi iyi o yüzden memnun kalmış olabilir miyim
mekanik disk frenin kötülenecek bir yanı yok bence gayet iyi bir sistem. Downhill yapmıyorsanız hidrolik disk fren de gereksiz bence. İyi ayarlanmış mekanik disk fren sizi hem yokuş aşağı inişlerde, hem yağmurlu çamurlu havalarda, hem de uzun turlarda en ufak arızada servis aratmayacak kadar iyi götürür. hidrolik disk fren kullandım tutuşu gerçekten çok iyi, ancak sistemdeki minimum bir hava boşluğu sizin hidrolik sisteminizi hemen zafiyete uğratıyor. Kendi başınıza çözmeye çalışıyorsunuz olmuyor. Lastik takılı değilken eliniz fren koluna çarpıyor balata kilitleniyor vs. vs. Ama gerçekten çok iyi tutuyor. V fren de sürekli jantı zorluyor, yağmurda kaydırıyor, çamura zaten girmeyin 5 m sonra teker kilitlenir. Ama hafif temiz yol için yeterli. Mekanik disk frende hafif yağmur çamur da olsa beni götürsün, freni sıktım mı durayım diyorsanız sizin için ideal. Yokuş aşağı çok kullandım ısındı tutmuyor olmaz. tel gevşedi bir allen ile gerilir, balatası elle ayarlanır. modele göre farklı olmakla beraber basit ama yeterlidir.

Geri