Scudo Sports

Mekanik disk fren ayarlama rehberi

@Carpediem biraz önce izledim bunu. Dediğim gibi ortalamak için kullandıkları vidalar arka frende mevcut. Fren sistemi kadroya ayrı yerden kaliperlerden ayrı yerden bağlı ama ön frende öyle bir sistem mevcut değil. Ön fren direk maşadan bu sistem için çıkarılmış iki tane çıkıntıya bağlı. Belki de özel olarak bu fren sistemi için tasarlanmıştır o yüzden bu çıkıntılarda tam ortaya denk geliyordur bilmiyorum. Yukarıda ön ve arkanın fotoğraflarını koydum zaten.
Ön ve arkadaki olayı şimdi anladım tamam. Önde bu ortalama uygulamasına ihtiyaç yok direk ortalanmış şekilde duruyor zaten o çıkıntılar sayesinde ama arka tarafta kaliperi diske oturtabilmek için bir parçayı kadroya bağlayıp kaliperide o parçaya bağlamıştır. Kaliperi sıktığımızda uygulanan kuvvetten ötürü parçanın üzerinde hafifte olsa sağa veya sola kayabiliyor bu yüzden frenleri sıkarak ortalama işlemi yapıyoruz

Scudo
@Carpediem bu işlemde direk tekerleği ortalama sanırım :) bakalım alyan anahtarlarım bir gelsin gene beceremez isem buradan yazarım. Öndeki oynayan sürtüyor çünkü yeterli uzaklaştırma mesafesi yok ise başka şeyler denemem gerekicek

Çok güzel oldu hocam . Video çekseniz daha ıyi olur .

rehber için teşekkürler. bisikletimi yeni almıştım bu hafta ilk servisine gidecek. mosso wildfire 29 d var frenleri hakkında hiç bilgi yok kullanılan fren SPARKLE MK6.0 büyük ihtimal metal balata kullanıyor ve sürtme sesi var bakım sonrası devam etmez umarım ederse uygun organik balata bulabilirsem onlarla değiştiririm. mossoya uygun organik balata vardır herhalde piyasada. (mosso'cular burada diye buraya yazdım.)

Aynı model aynı problem. çözüm buldunz mu acaba

@yugioh Ben bu kaliperlerde Baradine DS-04 balata kullanıyodum, organic semi metal diye geçer, google görsellerde ambalajı var, balatayı da bulmak zor değil.

Kendi üzerinde gelen balatalar rezaletti.

Yeni balataları takmadan rotoru temizleyin, özellikle yağ falan varsa kalmasın. Balatalara yağ gelirse de çıkartın, 2 balatayı birbirine sürterek bulaşık deterjanı ile yıkayın, mis gibi oluyo.

• Muhteşem
Tepkiler: yugioh
@firestone çok teşekkür ederim, önümüzdeki günlerde halletmiş olacağım, son durumdan haberdar ederim

Geri