Kunget
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 379
- İsim
- Emre
- Bisiklet
- b'Twin
@Carpediem biraz önce izledim bunu. Dediğim gibi ortalamak için kullandıkları vidalar arka frende mevcut. Fren sistemi kadroya ayrı yerden kaliperlerden ayrı yerden bağlı ama ön frende öyle bir sistem mevcut değil. Ön fren direk maşadan bu sistem için çıkarılmış iki tane çıkıntıya bağlı. Belki de özel olarak bu fren sistemi için tasarlanmıştır o yüzden bu çıkıntılarda tam ortaya denk geliyordur bilmiyorum. Yukarıda ön ve arkanın fotoğraflarını koydum zaten.
Ön ve arkadaki olayı şimdi anladım tamam. Önde bu ortalama uygulamasına ihtiyaç yok direk ortalanmış şekilde duruyor zaten o çıkıntılar sayesinde ama arka tarafta kaliperi diske oturtabilmek için bir parçayı kadroya bağlayıp kaliperide o parçaya bağlamıştır. Kaliperi sıktığımızda uygulanan kuvvetten ötürü parçanın üzerinde hafifte olsa sağa veya sola kayabiliyor bu yüzden frenleri sıkarak ortalama işlemi yapıyoruz
Ön ve arkadaki olayı şimdi anladım tamam. Önde bu ortalama uygulamasına ihtiyaç yok direk ortalanmış şekilde duruyor zaten o çıkıntılar sayesinde ama arka tarafta kaliperi diske oturtabilmek için bir parçayı kadroya bağlayıp kaliperide o parçaya bağlamıştır. Kaliperi sıktığımızda uygulanan kuvvetten ötürü parçanın üzerinde hafifte olsa sağa veya sola kayabiliyor bu yüzden frenleri sıkarak ortalama işlemi yapıyoruz