@ozancycle Medium ve large boyun her ikisinin uyduğu durumlarda bisikleti daha atraksiyonlu kullanacaksan bisiklet hakimiyetin yüksek olsun diye biraz daha ufak boy bisiklet tavsiye edilir. Uzun ve daha düz sürüşler için daha rahat bir sürüş sağlaması açısından da biraz daha büyük boy kullanmak tercih edilebilir. Bisikletçinin ölçülerinin üst limitine yakın büyük bisikletin manevra kabiliyeti daha azdır.
@erol__152 Bisikletin kadrosunun üzerinde kadro boyu numarası veya M, L şekliden boyu yazıyordur büyük ihtimalle.
@ozancycle Kafa hiç karışmasın, benim önceki şehir bisikletim de Medium'du. Yapacağın uzun yolun km'sini bilmiyorum ama medium da işini görür diye düşünüyorum. Bence en sağlıklısı bisikleti alacağın yerdeki çalışanlara bilgi ve samimiyet anlamında güveniyorsan onlara danış. Sonuçta bisikletin üzerine oturup denedikten sonra alacaksın. Örnek olarak medium bisiklet sana uzun yolda konfor anlamında gerçekten ciddi bir sıkıntı yaratırsa gidon boğazının değişmesi ve veya gidon borusunun eğimli alınmasıyla daha konforlu hale gelebilir. Önemli olan bence boyuna göre sana uymayan küçük veya sana göre fazla büyük bisikleti uzun süre kullanmaman. Çünkü dizde ve anatominde uzun vadede ciddi rahatsızlıklar yaratabilir.