Scudo Sports

Medical Park - Acil servis rezilliği

@BerkEvren çok geçmiş olsun birader. Allah beterinden korusun. Görüp göreceğin son kazan olsun.
Fırsatını bulduğun an özel hastane ile ilgili şikayetini gerekli mercilere ilet.

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve BerkEvren
Scudo
Geçmiş olsun.

Her şeyden önce köpek sorunu çözülmediği sürece bu kazalar yaşanmaya devam edecek.

Ben de sizinle çok benzer bir süreçten geçen ay Mono Tıp Merkezi'nde geçtim. 1 ay oldu, yaralarım bir miktar iyileşse de halen açık olan yaralar var. Kendimce tecrübemi anlatayım, ne kadar uğraşacağınıza kendiniz karar verirsiniz.

Ben de acile gittim. Önce girişteki bankoya yönlendirip ödeme aldılar. Sonra acil kısmında hemşire pansuman yaptı, masada oturan doktor gelip bakmadı bile. Neyse, başka bir başlıkta bayağı bilgi vermiştim, bu kısmı uzatmaya gerek yok.

1 gün sonra kazanın etkisi azalıp kafamı toparlamaya başlayınca ben de aksiyonlar aldım. Sağlık Bakanlığı'na acilde ücret aldıkları için hastaneyi şikayet etmek istediğimde o konularla SGK'nın ilgilendiğini, kendilerinin ancak yanlış tedavi uygulandığını düşünüyorsam ilgileneceklerini söylediler. O yönde bir şikayetim olmadı, ancak görünen ayağımda yarık varmış. Sonra gördüğüm doktor yara kapanmazsa ufak bir operasyonla dikeceğini söyledi. 1 ay oldu, yara küçüldü ama kapanmadı. Doktorla görüştüm biraz daha bekleyelim dedi. Başta dikiş atılsa muhtemelen çok daha hızlı bir iyileşme olacaktı. Şansa yıllık iznime denk geldi, kalanına da 15 gün rapor aldım, toplamda 45 gün gibi bir işgücü kaybı olacak. Yani bende de yanlış tedavi uygulandı diye düşünüyorum.

SGK'ya hastaneyle ilgili şikayetimi ilettiğimde 24 saat içerisinde öleceğim bir durum yoksa hastanenin ücret talep etmesinin normal olduğu, konuyla ilgili bir şey yapamayacaklarını ilettiler. Son olarak hastaneyi maliyeye şikayet ettim fatura vermedikleri için. Kazanın sıcağıyla kredi kartı slibini ne yaptım bilmiyorum ama fatura vermelerine gerek olmayan sliplerden olabilir dediler. Yine de şikayet ettim, araştıracaklar.

Belediyeye Beyaz Masa üzerinden yazdım köpeklerin toplanması için. Sallamadılar, 10 gün kadar hiç bir işlem yapılmadı. Avukat aracılığıyla dava açıyorum. Kamuya karşı dava olduğu için 60 gün beklemek gerekiyormuş. Belediyenin eline avukatım aracılığıyla yazı gittikten sonra nihayet Belediye'nin veterineri aradı beni. Köpeklerin toplanacağını ve benim de tanımlamam isteneceğini söyledi. Kuduzla mı alakalı standart prosedür mü bilmiyorum ama 10 kadar köpek saldırdı, hangi birini nasıl tanıyım, demedim tabi, tamam dedim. O konuşmadan beri de 20 gün geçti, yani 1 aydır şikayetimle ilgili işlem yapılmadı. 60 günlük süre dolunca maddi-manevi tazminat davası açılacak. Dava işi biraz masraflı ancak bir farkındalık olması için bu işin peşini kovalamayı düşünüyorum. Yine de çok beklentim yok, böyle gelmiş böyle gider Türkiye'deki diğer her şey gibi.

Aklınıza takılan bir şey olursa özelden ya da buradan sorabilirsiniz. Bildiğim kadar yardımcı olmaya çalışırım.

Tekrar çok geçmiş olsun. Moral her şeyden önemli. Ben başta ayak parmağımda kırık olduğunu düşünüyordum morarıp şişince. Kırık olmadığını öğrenince iyileşme sürecimin hızlandığını düşünüyorum. Lütfen siz de morali yüksek tutun.

@BerkEvren cok gecmis olsun dostum, umarim en kisa surede tekrar sagligina kavusursun.
Ben de Maltepe velodrom'da dustukten sonra kurek ve 3 kaburga kemigim kirikken ambulans ile en yakin yer olan Bezmi Alem' e goturmuslerdi, sabah saat:10:30 civarlariydi ve sadece 1 rontgen cekip, doktor gelecek diye 15:00 e kadar o aciyla yatakta bekletip sonra da doktor gelemiyor sizi pazartesine kadar sargiya alalim pazartesi gelin demislerdi acil serviste. :acpsnr: :acpsnr:

@BerkEvren cok gecmis olsun dostum, umarim en kisa surede tekrar sagligina kavusursun.
Ben de Maltepe velodrom'da dustukten sonra kurek ve 3 kaburga kemigim kirikken ambulans ile en yakin yer olan Bezmi Alem' e goturmuslerdi, sabah saat:10:30 civarlariydi ve sadece 1 rontgen cekip, doktor gelecek diye 15:00 e kadar o aciyla yatakta bekletip sonra da doktor gelemiyor sizi pazartesine kadar sargiya alalim pazartesi gelin demislerdi acil serviste. :acpsnr: :acpsnr:
Sele altı çantada askı, atel ve morfin taşımak lazım sanırım :snzdglsn:

Geçmiş olsun...
İnsan kaza yapıp canının yandığına değil de, sonrasında yaşadıklarına daha fazla sinir oluyor..

@BerkEvren çok büyük geçmiş olsun,ama yaşadığım bir kaza sonrası (ki) araç arkadan bana çarpıp biraz öbür tarafa gidip atalarımı görmeme sebep olan bir kaza idi, ambulansın beni alıp götürdüğü,reklamı olur nedeni ile ismini belirtemediğim hastanede bir kuruş bile talep edilmedi ve ayrıca adı sanı baya duyulmuş bir hastanedir , üstelik ambulanstaki görevli arkadaşların götürecekleri hastane ismini verdiklerinde bana sağlam fatura çıkarma endişesi ile üzerimde yeterli meblağ olmadığını söylemiş ve karşılığında bu tür kaza vb durumlarda acilden hiçbir şekilde ücret talep edemeyeceklerini bunu bir hak olduğunu bana anlatmışlardı.. bütün vücudun kontrolleri tomografi vb destekli çekimler ile yapılmış müşahede altında tutulduğum süre içinde oldukça ilgilenmiş ve kafama nazar boncuğu niyetine 5 adet zımba teli ile dikis yapmışlardı....biraz uzun oldu ama farklı kazalr yaşamış olsakta sonuçta acilden giriş yapmışız ve sanırım sizdende böyle bir ücret talep etmeleri biraz illegal gibi olmuş.... , tekrar geçmiş olsun...

BerkEvren
Çok geçmiş olsun,sağlık bakanının hastane zinciri sahibi olduğu ülkemde,başınıza gelen vahim durum sağlık sektörünün çökmüş olduğunu bir kez daha bize gösterdi.Aldıkları afaki ücretlerin yanında insan hayatını hiçe saymalarıda ayrı bir mevzu! 'Beni Türk hekimlerine emanet edin' dediğinde nereden bilsin Atam olayın bu kadar ticarete döküleceğini.

Yıllık 10.000 km hedefime 144 km kala seneyi kapattım bu arada. Yaklaşık 900-1000km önde gidiyordum esasen...
Hayat; siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir” demiş Lenon...
2021 de 10.000km içinse daha sıkı çalışmam gerekecek bu durumda. 10-15 Güne en azından dizleri, bacakları tekrar çalıştırmaya başlayabilirsem süper olacak. İkinci kontrolü sabırsızlıkla bekliyorum bu açıdan.
Şu an evden çalışıyorum. Ama tek elle çalışmak büyük hız kaybettiriyor. En azından klavye kullanacak kadar açılırsa sol kolum iş konusunda belimi doğrultmuş olucam :harika:

Yıllık 10.000 km hedefime 144 km kala seneyi kapattım bu arada. Yaklaşık 900-1000km önde gidiyordum esasen...
2021 de 10.000km içinse daha sıkı çalışmam gerekecek bu durumda. 10-15 Güne en azından dizleri, bacakları tekrar çalıştırmaya başlayabilirsem süper olacak. İkinci kontrolü sabırsızlıkla bekliyorum bu açıdan.
Şu an evden çalışıyorum. Ama tek elle çalışmak büyük hız kaybettiriyor. En azından klavye kullanacak kadar açılırsa sol kolum iş konusunda belimi doğrultmuş olucam :harika:
144km de nazarlık olsun. Cok üzüldüm basiniza gelenlere, hem kaza hem hastanede yaşananlar. Umarim en kisa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

Çok çok geçmiş olsun. Umarım hızlıca (ve ağrısız) toparlar eski sağlıklı günlerinize kavuşursunuz.

Şikayetin bir yere varamamasından çok daha kötü olan, şikayetin bir yere varmayacağını biliyor olmak. Çektiğiniz acıya ek, sinirlendiğinizle kalıyorsunuz. Bende de bir dizi tecrübe var bu konuda ama yazmaya bile eriniyor artık insan, sıkmayayım. Buna alıştırılmak bile çok can sıkıcı. Hızlıca (ne yazık ki) unutup, hayata kaldığınız yerden deva etmeye çalışmak en güzeli...

Berk Evren
Çok geçmiş olsun, en kısa zamanda acil şifalar dilerim.
"Türkiye de sağlık sistemimiz çok iyi durumda" diyenlere ithaf ederim bu yaşanılanları.

2004 yılında girdiğim bir toplantıda konuşulanlar adım adım yerine geliyor. Sırada eczanelerin bir seçeneği olarak zincir mağazalar kısmına yaklaştık. Bazı marketlerin ziraat bankasından çok şubesi, evlere servis olanağı var. İlaç satma ruhsatini da aldılar mı gerisi kolay. Maaşlı birer eczacı da istihdam ederler göstermelik. Al gülüm ver gülüm. Sonrasında herkese doğar doğmaz yeşil kart verecekler. Sağlık sistemi sadece ayakta tedavi edecek. Ama kronik bir hastalığınız varsa pamuk elleri cebe atacağız. Tamamlayıcı sigorta yaptıracağız tabii yatırabilirsek. Risk hesap eden şirketler bazı hastalıkları sigortalamayacaklar. Ya primleri yüksek tutacaklar kimse ödeyemeyecek yada kaçınmanın yollarını bulacaklar ki çoktan amarikan sağlık sisteminden kopyala yapıştır yapmışlardır bile. Paran varsa hastanede kral olacaksın, paran yoksa hastane kapısına yaklaşamayacaksın.
Okumak için amerikaya giden lise arkadaşıma, izmirdeki nato askerleri ve aileleri sabahları koşuyorlar neden diye sordum. Amerikada sağlık sistemi çok pahalı, hastaneye düşmemek için sağlıklarına azami dikkat ederler demişti.
İnsan doğar, yaşar yaşayabilirse ve en kralı bile ölür. Ben süleyman demirel beni bile gömer diye Allah 'ın işine burnumu sokuyordum ergen cesaretimle hanı nerde? Gitti. Dünyanın tek adil olduğu nokta, adam kayırmadığı şey ölüm. Demem o ki, bizlere bu sistemi emrendenler, şart koşanlar bile birgün çekip gidecekler. İmamın kayığında, alemi ervaha yumuşak iniş ve son.

Bill gates keferesi aşı maşı uğraşıyor. Nüfus azaltacaklar. Sosyal sigorta sistemi ekonomik kambur. Yaşlı bakmak istemiyorlar. Maaşları ve sağlık harcamaları yük. O nedenle yaşlıları önden alıyorlar. Sırada yoksullar var.
Teknoloji takip edenler bilir ki, endüstri 4.0 yolda, yapay zeka hızlandı, hizmet sektörü işlerine yakın robotiks bile göz dikti, insanların kazandıkları 3 kuruşa göz diktiler. Dronlar ile kurye işi başlayınca kaldırımda pizza motor terörü bitecek ama swarm uçan dron vızırtıları kaplayacak her yeri. Endüstri 4
0 sana bana gelmiyor. Yapay zeka ile efendim evi uzaktan bile kontrol etmeyeceksin o kendi halledecek. Ama sorarım size hangi evi? Benim oturduğum 46 yıllık kagir yapıyı değil elbet. Şehir çeperlerine yapılan tokilerdeki evleri de değil. İnsanlara ıslak rüya gördürüyorlae sadece. Algoritma yazabilen algoritma çalışmaları var. Yani, ılerde kod, yazılan koddaki bug i düzeltecek. Şimdiden tip mesleği ölecek, doktorluk dediğin deneyim istatistiktir ve aradaki ilintiyi kurmaktıra indirgediler işi. Ameliyat yapacak robotlar parlatılıyor şimdiden. En son dükkan kapatacak meslek bilgisayar yazılımcılığı. Artık onun da kaç on yılı kaldı bilmiyorum.

Sonuca giden bir süreç yaşamışsınız. Geçmiş olsun. Dünyada yaşatılan yüzde 90 nüfusu yedek organ olarak düşünün. Ne zaman 3d yazıcılarda tam fonksiyonel insan organı basacaklar o zaman bu kalabalığı beslemelerine gerek kalmayacak. Yunan sahil güvenliğe verilen emri duymayanlar için, kaçakları taşıyan botta genç ve çocuk varsa batırmayın, yoksa batırın gitsin. Çünkü genç organlar daha iyi. Son 20 yılda yüzbinlerce çocuğun akıbeti bilinmiyor. Yoklar. Rockefeller keferesi 2 kalp 3 böbrek değiştirip 103 yaşına kadar yaşadı. 120 hedefledi ama 17 yıl ile kaçırdı.

Bizlere hepimiz önemliyiz illüzyonunu aşıladılar. O nedenle kendimizi fasulye gibi nimetten sayıyor, olur olmaz şeylere isyan ediyoruz.

Türkiyenin o distopya olduğundan sonraki nüfusunun 400 bin olduğunu hayal edin. Amerikanın 4 milyon, çinin 16 milyon. Sanırım o dünyada sadece karbon bisiklet olur ve tahminim ultegra serisinin altı üretilmez bile. Herkes elektrikli neler ile gezer. En baba kask markası 2 yi geçmez. Mips standart olur.
Vesaire vesaire vesaire.
Kendinizi, insanların kurguladığı bu sistem de çok değerli görmeyin. Uyanmayanlar uyansın.

Canın sağolsun. Daha çok sürüşlerin ve kilometrelerin olur. Moralini iyi tut. İş olayına gelince 6 yaşındayken manda (camız Anadoluda biz kömüş deriz) otlatmaya başlamıştım ve nihayetinde 38 yıl geçmiş bitmiyor. :koptum: Bicimcik mideyi doldurmak ve namerde muhtaç olmamak için çalışıyoruz işte. Yakında rahatlar ve işinin başına dönersin. Kaldığın yerden devam edersin.:harika:
@Mehmet Metin Levent öyle bir anlatmışın ki hak vermemek elde değil. Yazdıkların bunalttı beni Cuma günü balığa gidiyorum. Anca toplarım kendimi. Ünlü kızılderilinin dediği son balığı tutuncaya kadar devam. :)

@Mehmet Metin Levent yazının basında okurken aklimdan geceni sonuna doğru yazmışsın. Bir de onların tarafından bakmak lazım. " Bizim sayemizde tıp ,ticaret ,teknoloji ilerledi. Topraginizi biraktiniz ama size is ve ekmek verdik. Bizim sayemizde şehirdeki sıcak -soguk görmeden evlerde yaşıyorsunuz. Yasam süreniz uzadı. Tabi karşılıksız değildi. Artık size gerek yok. Scums " diyorlarmıdır ?
Kendilerini ciftlik sahibi gibi düşünüyorlar. 🐏🐃🐎🐕🐓 Bizler de yaptiklarimizla onları haklı çıkarıyoruz.

@BerkEvren
Geçmiş olsun Evren. Tez zamanda iyileşirsin inşallah.
Bir de işin keyifli ve şenlikli tarafı da var:Kasada en son olarak sıra bekliyorsun, faturayı çıkarıyorlar ve fatura veya fişin en altında fast food restaurantlarındakine benzer "afiyet olsun" yerine "geçmiş olsun" yazıyorlar.:booo: Aslında benim gözümde özel hastanelerin fast food sağlık merkezlerinden pek bir farkı olmadığını ve şişirilmiş faturayı da düşündüğümde neden faturalarda "afiyet olsun" yazmaz hep merak ederim.:ssrtcbya:
Özel hastanelerin temel mantığını hiç sevmem bunu da söylemek isterim. :tskler:
Ayrıca bu pandemi sürecinde devlet hastaneleri iyice kilitlendiğinden ve bundan faydalanıp arz talep kanununu kendi menfaatlerine göre yontmakta usta da olduklarından fiyat kalite konusunda kötüleştiler.
Geçen hafta babamın ameliyatı için özel bir hastaneye gitmiştik. Eskiden özel hastanelerde müşteriler pardon hastalar veli nimet gibi görülürdü ilgilenilirdi, şimdi o da yok; ki bizim ailecek hayatımızın hiçbir döneminde hiçbir esnafa kaprisli davranmışlığımız asla olmamış, mütevazi ve asgari beklentilerimiz olmuştur.
@BerkEvren Ayrıca Evren seni pek bir iyimser görmedim de değil. Şikayet felan edecekmişsin. Bilmez misin hukuk bu topraklardan gitti.

İlk ağrılar geçince bitiniz kanlanmaya başlar, ben kaza yapınca benzeri olmuştu. Trainerınız varsa gidonu tutmadan 144 km'yi tamamlarsınız yılın son haftası bence ;)

Geri