Scudo Sports

Mazgal koymayı bilmeyen belediyecilik yapmasın!

@erencaner
Beylerbeyi'nde otururken oradaki mazgalları BUP'da kayıt ettirmiştim.Gerçekten de çok tehlikeli,hem de yolun daraldığı yerde...Şimdi de Ayvalık'da aynı sorunla karşılaştım.Fotoları çekip belediyeye meramımı ilettim.Şimdi de sorumluluk baski'ye geçtiği için oraya da bilgi geçeceğim.
Sürekli dilekçe ve şikayetten başka bireysel bir yaptırımımız yok maalesef.Güzergahımızdan Cumh. başk. turu geçmesi ihtimali dışında...

• Beğen
Tepkiler: erencaner
Scudo
izmir'den birkaç kare paylaşayım

Bunlar yola yatay yapıldığında en güzeli, ama dikey yaptıklarında buz pateni gibi kayıyor. karşıyaka, girne caddesi

(link)

belediyenin zihnisinir projesi. hem yola dikey yap, hemde neredeyse 1 araba uzunluğunda olsun ki kesin düşsünler. konak mithatpaşa caddesi, karataş'ın oralar.

(link)

turun geçeceği şanslı yerlerden biri

(link)

pedal dahi üretemeyen bir ülkede farklı varyasyonlarda mazgal üretimi/montajı hayalden öteye gitmez malesef.

Herkese iyi akşamlar. Yeni üye olduğum için konu açamıyorum. yaşadığım ilginç olayın Antalyada yaşanmasından dolayı konuyu burada paylaşmak istedim. Konuyu açan arkadaş mazur görürse sevinirim. Bugün haksızlık olarak düşündüğüm ve daha önce defalarca gittiğim genel sağlıl sigortası borcumu yapılandırmak üzere Antalya Sosyal Güvenlik Kurumuna bisikletimle gittim. Yanımda arkadaşımda vardı. Sgk nın bahçesine yani önüne geldiğimizde güvenlik gelerek bisikletle buraya giremeyeceğimi istersen yola yaya trafiğinin yoğun olduğu yere bisikletimi koyabileceğimi söyledi. Bende kendise yolun güvenli olmadığını bisikletlerimizin çalınabileceğini belirttim. Sonra güvenlik görevlisi arkadaş müdürün talimatı olduğunu ve bizi gördüğünü söyledi. Bende kendisine müdürle görüşmek istediğimi söyledim. Müdür yrd olan şahısın yanına çıktık ve bana bisikletimle neden sgk nın önüne gelemeyeceğimi haklı bir sebep sunması durumunda bisikletimi dışarıya koyacağımı belirttim. Md. Yrd olacak şahıs bana koyamazsın kardeşim burası kamu arazisi dedi. Bende kendisine evet burası kamu arazisi bende o yüzden koyabilirim dedim. Özel mülk değil burası karşı çıkamazsınız dedim. Hayır koyamazsın yasak ben personele izin vermiyorum dedi.Bende Antalya da birçok kamu kurumunda insanların işe bisikletle gittiğini benim vergimle hizmet verilen bir yerde buma karşı çıkamazsınız dedim. Md.Yrd olacak şahıs parmağıyla bomba boyutunu belirterek hadi bisikletinin içinde bomba varsa dedi. İçimden pes dedim. İstediğin yere şikayet et izin vermiyorum dedi. Bende artık sinirlenmiş olacağım ki çok mu güvenli burası. Sanki güvenlik görevlisi beni aramak istedi ben karşı çıktım. Burası kamu alanı bende bisikletimi çıkarmıyorum dedim. İsminizi söyleyin sizi de gerekli her yere şikayet edeceğim dedim. Md. Yrd şahısta git kapıda yazıyor. İstediğin yere şikayet et dedi. Bende sinirlenip işlem yapmadan gittim. Ama burada ilk şikayetimi yaparak mücadeleme başlıyorum. Bisiklette bomba nedir arkadaş?Bisikletin koca bahçede kime ne zararı vardır? Bu neyin özgüvenidir git istediğin yere şikayet gibi bir özgüven sergileyebiliyorsun sen? Neye dayanarak insanların bisiklet özgürlüğünü elinden alıyorsun? Gelişmeleri buradan paylaşacağım.

@cpt.erhan Hocam takipteyiz destek vermeye de hazırız. Böyle zihniyetsiz insanların yok olması dileğiyle :) kendi konunuzu açabilirsiniz daha dikkat çekecektir ama ne olursa olsun peşini bırakmayın.. Arabası varsa çizelim bence :D

İlber Ortaylı'lının kasaba mantalitesi dediği bu tarz davranişlar diye düşünüyorum.
Şehir planlamasının insanların yaşam kalitesini düşünürek hesaplamak bukadar zor olmamalı!!!
Hiç sevmediğim ve bizim atasözümüzün olmayacağı "bana dokunmayan yılan bin yaşasın" cümlesi cuk diye oturuyor.Arkadaş bu yollarda her yaşta insanlar bisiklet kullanıyor.Bu kadarmı düşüncesiz olabiliyoruz.
Bu belediyelerde çalışan mühendis ve mimarlara ne diyeyim artık...

İstanbul Rami - Gaziosmanpaşa arasında daha 5 gün önce arka teker mazgala girdi zor toparladım neredeyse yere kapaklanıyordum. Arkadaşlar aslında bu durumu düzeltmek elimizde. Mesela ben konuyu görünce burada yazdım. O gün böyle mazgal mı olur, hiç mi bisikletliyi düşünmezler diye kendi kendime hayıflandım o kadar. Oysa ki ilgili yerlere, belediyeye dilekçe yazsam düzelme şansı yüksek. Bu gibi konularda görevlilerin kendiliklerinden gelip birşey yapmasını beklemeden biraz aktif olup biz kendimiz düzeltme talep etmeli ve takip etmeliyiz.

gecmis olsun. ankaradada hep ayni. yokusdan inerken farketmistim . farkettigim icin yavasladim ama kacamadim bende girdim. malum one dogru gidince sakatlanmamasi gereken yerler sakatlanmisti :(

@ozdenmir

haklısınız, sözünüzü dinledim ve izmir büyükşehir belediyesinin web sitesi üzerinden halkla ilişkiler masasına aşağıdaki, bilgi talep bölümüne de aynı formatta ama çözümü içeren projelerinin kapsam ve hedef tarihlerini istediğim iki mesaj bıraktım. Cevap verirlerse buradan paylaşırım.

Merhaba sayın yetkili,
Bisikletlerin de taşıt haklarını kullanarak üzerinde gittiği ana yol ve bisiklet yolları üzerindeki mazgalların, yola dikey şekilde yapılmasının bilimsel sebebi konusunda geri dönüş rica ediyorum. Biz arkadaşlarla toplandık bunun bisiklet,bebek arabası, engelli arabası, pazar arabalarının tekerlerini mazgala düşürüp kullanıcına sorun yaratmak dışında bir amacını bulamadık ki bu da takdir edersiniz bilimsel bir sebep değildir. Lütfen bizleri aydınlatın.
iyi çalışmalar dilerim,
Saygılarımla,
Atacan

• Beğen
Tepkiler: Özden Özdemir
En azından siz üzerinize düşeni yaptınız, şimdi bakalım soruna çözüm getirmesi gerekenler ne yapacak. Umarım başkalarının canı yanmadan mazgaları düzeltirler. Ben de kendi payıma aynı yoldan geçerken düştüğüm mazgalın fotoğrafını lastik içinde olduğu halde çekerek bir yazıyla belediyeye göndermeyi planlıyorum. Aksiyon göstermeden olmayacak.

@Atacan Emre
Yalnız bebek arabası, pazar arabası kaldırımdan gider. Bunların yola iniş esnasında mazgala düşmemesi için mazgallar yola paralel yapılıyor diye bir cevap gelmesin şimdi:) Gelir mi gelir.

Her yerde change.org üzerinden imza kampanyası başlatılsa faydası olur mu acaba?

O mazgallardan kacmak ıcın cok düşme tehlikesi atlattım.

Bende MTB den YOL bisikletine geciyorum...Korkuyorum bu yuzden tek sebepte bu gecmıs olsun bakalım bız ne yapıcaz...

Belediyenin forumuna da konu açın onlar da görsün

erenköy ve suadiyede tren yolu alt geçidindekı yola paralel boydan boya motosıkletın bıle lastığının gırebıleceği genışlıkde ki mazgallar neden halen kaldırılmaz gecen yıne ön lastığı kurtardım arka jant küt dıye gırdı hızlı gırsem gıtmıştı jant. kaldırım yok yoldan da arabalar zor geçıyor zaten bağdat caddesı gıbı bir yere çıkan sokakların durumu bu kentsel donusum kamyonları sayesınde zaten berbat cukurlar vs bırde bu mazgallar halen ortada yolda boydan boya...

@Atacan KSK

Cevap geldi :) harbiden sebebi varmis :)

4449b920-5d7c-4525-a8d9-970787bfd251.jpeg

@Atacan KSK Medeniyetin başkenti İzmir :)

Herifler ne güzel cevap vermiş. Ankara'da herife 100 bin imza toplayıp dilekçe versen anca çıkar 1-2 trolleyici laf söyler konu kapanır.

• Beğen
Tepkiler: Silmarillia
@murat taş

Bahsettiğiniz yerde oturuyorum. Boydan boya bütün yolu kaplayan mazgallara rağmen yağmur olduğunda tünel içinde ciddi miktarda su birikintisi oluşuyor. Pek bir çözüm getireceklerini sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: murat taş
Geri