Scudo Sports

Mazgal koymayı bilmeyen belediyecilik yapmasın!

@aykut alihocaoğlu resimle birlikte büyükşehir ve muratpaşa belediyelerine şikayet maili atar veya dilekçe verirseniz ilgileniyorlar. Eski lara yolunda gözüme çarpan bir kaç noktayı düzelttirmiştim. Duyarsız kalmıyorlar genelde. Geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: aykut alihocaoğlu
Scudo
Mersinde bizim bisiklet derneği başkanımız bu işlerden sorumlu kişiyle özellikle mazgal konusunu konuşmaya gitmişti, adam, hiç aklımıza gelmedi, düşünmedik demiş, ama hala aynı tas aynı hamam.

• Beğen
Türkiyede olması için değişimin kitlenin fazla olması gerek.Her şehirden 5 kişi belediyeye giderse olmaz.Toplanıcak 15 bin kişi gidicek meclisin kapısına milletvekili gelene kadar bu hareket doğru mu yanlış mı tartışılır fakat türkiyede işler avrupadaki gibi yürümüyor.Orada medeniyet dediğimiz şey var , saygı denilen şey var.Bu arada bi program olsa kulaklıktan söylese " 20 metre sonra tramvay yolu " diye çok hoş olurdu.

• Beğen
@inndream

Daha önce izlediğim bir Video. Görüntüyü durdurup ekran alındısı yapmıştım. Manzarası ve sürati gösteren güzel bir videoydu. Bulursam tekrar eklerim videoyu size alıntı yaparak. .

Özellikle yol bisikleti kullanıcıları için sorun teşkil etmeyecek mazgal tasarımları yapıp dernekler bisiklet grupları aracılığı ile belediyelerin Fen işleri müdürlüklerine hatta direk belediyelere başvurular yapılması faydalı olur diye düşünüyorum. Denizli belediyesine dilekçe ile başvuru yapmıştım aslında gerekirse ortak çalışma içerisinde bulunabileceğimizi, her türlü desteğe ve iş birliğine açık olduğumu belirtmiştim ama bilindik sonuç hiçbir şey olmadı yine.

• Beğen
15 kişi değil 150 kişi meclise gitseniz olmaz o iş.
Yönetimle iletişim kurmanın yolu belli her ayın ilk Salı sı yasama dönemi açıkken belediye meclisi toplanır ve meclis üyeleri halktan gelen dileklerin belediyede karşılığını konuşur bu toplantılara halk girebilir ve söz alabilir. Bunu bir deneyin.
aksaklığın olduğu yerleri adres ve belirli dükkanlar ve bina numaralrıyla söylemek tüm sokak öyleyse sokak ismi ve adetle gidilmesi ne istediğinizi belirli bir kesinlikte anlatmanız yararlı olur.

Ha devlet daireleri, kurumlar, hiç mazgalların üzerinden geçebilecek şeyleri düşünmemiş tembel memurlarla uğraşmak istemiyorum diyorsan elini cebine atacaksın.
Sağlam kaliteli fosforlu sarı veya kırmızı bir renk spreyl boya alacaksın yolda giderken mazgal mı gördün hemen durup boyayacaksın. Arkadan gelen görecek, her o yolu kullandığında hatırlamana gerek kalmayacak yaz kış görünürlüğü olacak (sonuçta ıslakken mazgal ugun olsada üzerinden geçmek tehlikeli olur) hatta bisiklet yolu mu istiyorsun bisiklet şeklinde bir yutensil hazırlayıp asfaltın sağ taraflarına bisiklet şekilleri çıkarın spreyl boyayla orası bisiklet yolu olsun zaten belediyeler durumun farkına varır utanırda gerekli uygulamarı yapar. Sizden utanmazda m.vekili turistten falan utanır belki.

@Zekeriya Çab Bu sprey olayı çok mantıklı bütün bisiklet forum üyeleri olarak yapabiliriz. aynı anda mesela bütün Türkiye'deki mazgallar kırmızıya boyanırsa medyaya da konu olur bu durum dikkat çekeriz

• Beğen
Tepkiler: inndream
4 senedir aktif bisiklet kullanıyorum 2 senedir sosyal medyadan ve internetten bisikletle ilgili şeylere girip çıkıyorum hiç yazmadıysan 10 kere yazmışımdır buyrun yapın telif hakkı flan istemem :)

Forumda yetkili kıdemli birileri genel bir konu dahilinde ön görülmüş kıstaslarla mesela boyanın markası renk kodu ve nerelerde bulunacağı gibi bilgilerin derlenmiş haliyle herkesin bulup temin edebileceği ileri bir tarihile birleştirici bir haraket ile yapılırsa ses getireceği kesin.

Bunu sorunu forumda açıp tartışmak yerine belediyeye yazardım.
Geçmiş olsun.
Ben böyle sorun olduğunda belediyeye yazarım, yetkililer sorunla ilgileniyor.(İST BLD)
Üstelik bisiklet bildiğim kadarıyla antalyada yaygın, bu nedenle dikkate almaları gerekiyor.
Sizde iletişime geçebilirsiniz. (link)

Vallaaaaa çok mantıklı ben nalburdan iki şişe alıp hususi olarak mazgalı boyadıktan sonra 100 mt. Gerisinede "ey fani ölüm var ölüm 100 mt ileride mazgal var titre ve kendine gel. M.S.2015 imam-ı Akif-i" yazıcam :) :p <3

Geçmiş olsun. Aslında bu işleri belediye yapmıyor, ihaleye çıkıp taşerona yaptırıyor, belediyenin yapacağı tek şey kopyala yapıştır yaptıkları ihale şartnamelerine mazgal için bir madde ekleyivermek.

Bu konuda her ildeki bisiklet grupları belediyelerin ilgili bölümlerine başvurup birer dilekçe verse bir adım atılmış olur.

Orhan A

Dogruya yakın mazgal ama en doğrusu mazgal kullanmadan kadırımın altına saklanmış su gideri.
(link)

konuya denk geldi yazayım. bugünkü turumuzda beylerbeyinden 2.10'luk tekerli mtb ile geçiyordum bir mazgal gözüme çarptı 2.10'luk teker değil belki ama 2.0'lık mtb tekerinin rahatlıkla girecegi bir mazgaldı. oha dedim içimden.

Sahrayıcedid cami civarı, Erenköy istikametinden inönü caddesine bağlanılan alt geçidin tam çıkışında arka tekerimi mazgala düşürdüm. Sinir bozucu duruma belediyelerin artık bir son vermesi gerekli.

Geri