Scudo Sports

Mazeretim Var; Kibirliyim Ben (Ego ve kibir üzerine)

Kibir tehlikeli bir gunah
Iblisi bile kovulmuş seytan yapan yine o kibirdi.

Scudo
@mariokaldato

sevgili dostum,
bu kızılderili tarihini iyi okumak lazım kaynak kitaplar ,kalbimi vatanıma gömün ,birde kızılderili bilgeliği kitabı ve en çokta beni etkileyen rudolf kaizer 'in tanrı taşta uyur ,valla açıkça sana şunu söyleyeceğim ,kuzey amerika yerlileri işi aynen çözmüşler idi.siz dediler ,
beyazlar, ,kibirlisiniz doğaya karşı,
biz öyle değiliz dediler,
biz dediler uyum içinde yaşarız ,ihtiyacımız kadar avlanırız,öldürdüğü geyiğin başında onun ruhundan özür dileyen bir kızılderili kültürü,
bu beyazlarda yok tabi ne de sarı ırkta ne de esmer ırkta ,valla iyi düşünelim bakalım kızılderili kültürün neresindeyiz ,
bence hiç bi yerinde değiliz ,adamlar diyorki arkadaş doğada bir taşı yalnış oynatır isen kafan dağılır ona göre ,doğanın dengesini bozar isen doğada senin façanı öyle bir bozarki oturduğun yerden kalkamazsın .

@mariokaldato abi döktürmüşsün eline sağlık. Bu yazıyı bile eleştirenler var harbi şaka gibi

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@TuTKuN tesekkur ederim. Elestiriye acigim egoya kapaliyim. Bendede var cunku ondan yeterince

23905707_1542684879161974_7945646185081286304_n.jpg
A noktasindan B noktasina kac metre yol kaldi ?

@mariokaldato

Yukardaki mesajımı okudum ve aşağıya bir link bıraktım,raşit dostum,yav siyular pasaport verecek ne dersin gidelimmi ?:D

(link)

Adamlar 2007 'de resmen sert çıkmışlarda son durum ne oldu acaba !
Haha çok güldüm amerikan pasaportunu yakanları alacaklar eyaletlerine hahahah yakışır be,yaşa var ol ruhun şad olsun oturan boğa ,

Tatanka yotanka vur kırbaçı,:islik: senin hayaletin yeter,

Ayrıca Russel means 'e buradan selam olsun
Yemişim avrupa kaçkınlarının kurduğu abd 'yi ..........

@Kudret Kurtcebe

Ya seydi raşit geçen şubat ayında yazmışim ,valla gerçek oldu nemi,bak sana söyleyeyim ,doğa dediki ulan dedi benim façamı bozdunuz,bak şimdi ben ne yapıyorum ,arkadaş ıstanbula bir dolu yağdı 150.000 araç hasar gördü,ya neymiş arkadaş oynama demedikmı doğa ile bunlar kibirdir kibir,bu uygarlık insanlığın kibiri üzerine kuruldu ,daha çok acaip doğa olayları olacak,artık ok yaydan çıktı raşit,konunun ana teması kibir ve ego ise insanoğlunun egosu doğayı yok ederek bu güne geldi,ıstanbul biliyorsun beton cehennemi ,vah zavallı ıstanbul ,senin dediğin gibi kekosu bol kekopol.

Yemişim uygarlığı en büyük uygarlık doğa ile uyum sağlamış olan uygarlıktır
Vur kırbacı vur doğa,,,,,sırada en büyük felaket gelecek,
yaz bunu bir tarafa raşit ,ıstanbul depremi 7.4, ölü sayısı 500.000 ,zati başka türlü kurtulmayacak bu kekopol

Oha tabi, sen salmaya devam et fosil yakıtı ,kafana iner portakal büyüklüğünde dolu tanesi...
Ulan araba almadım be,,,,,,

27 temmuzda yaş günüm idi kısmete bak.

Aşağıda yeraltı sularını bitirir isek olacağı bu,bir çöker ise mazallah aynen 70 metre aşağıya

Bu bakımdan konunun başlığını değiştiriyorum raşit dostum ,
Mazeretim var asabiyim ben,

Bu kadar can sıkmak yeter diyelim,
Çevirelim 45 'liği

Mevlana ve Papaz

“Mevlana birgün bir papazla karşılaşır. Papaz Mevlana’yı görünce eğilerek selam verir. Mevlana ise bu davranışa çok daha eğilerek karşılık verir. Papaz eğildiği yerden doğrulur ama Mevlana’nın hala aynı şekilde duruşunu görünce şaşırır. Mevlana’nın yanındakiler ona bu davranışı sorduklarında şöyle cevap verir: ‘Çok şükür ki tevazuda da bir papazın altında kalmadık!”

@atasoy
Mevlana gibi sevgi ve hoşgörü ile yaşayan bir kişinin böyle bir cevap vereceğini hiç zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@mariokaldato
Raşit ağabey sabah sabah boğazıma yumru gibi oturdu bu fotoğraf. Hayatın ne kadar kısa ve acımasız olduğunu şimşek gibi beynime çaktı.

Dünyaya bir kere geliyoruz. Ego da, kibir de boş. Bomboş. Nice kibirli, zengin, "önemli" insanlar geldi geçti dünyadan. Milyarlarca insan geldi geçti.. Çoğunun kemikleri dahi kalmadı geriye. Bir miktar ego herkeste var ama kof bir kibire sahip olmak bence ahmaklıktır.

Bu dünya bir pencere
Her gelen bakar gider.

Hayatımda dinlediğim en gerçek ve en sade müzik olabilir bu. Her şeyin, acınası ve sefil hayatımızın safî özeti. Konuyla da birebir ilişkiliydi, o yüzden paylaşmak istedim.

Sabah sabah üzdün beni Raşit ağabey :)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Birhan K.
Gunaydin canim kardesim. Evet A noktasindan B noktasina gayet kisa yaşayan canlilariz ve hayatimizin strava kayitlarida tutuluyor melekler tarafindan Bende fotoyu gorunce facede beynimden vurulmus gibi oldum. Iste dedim fotograf sanati budur :(

Karadeniz muzigi icra edene gore bazen eziyet, bazende meziyet olabiliyor . ismail Türüt kafasini sevmiyorumda bu tip eserler gercekten etkileyici oluyor

139738 dosyayı görüntüle

Bu fotoraf ,bin kelime demek,biri gelmiş biri gidiyor,80 yıl bilemedin 90 yıl nemi,90 saniye ,bu arada bir baktımki ,serbest kürsüde bayağı konu açmışsın raşit dostum, valla helal,
Yaşlı olan acaba bu çocuğa bakarken ne düşünüyor,çocuk bakarken bir şey düşünüyormu,
Yaşlı olan ah yeniden bir çocuk olsammı diyor,çocuk bence bir şey düşünmüyor,ya da bu dede ne diye bu tekerlekli arabaya binmiş diye düşünüyor,biri ayrılan ruh,diğeri yeni gelmiş ruh.

@Kudret Kurtcebe
Abi sorma bende bu resmi gorunce aklimi kaybediyordum az daha gercekten binlerce sayfa kitap yazssan bu kadar etkili olamazdi . iste gorsel sanatlarin gucu

HJCVbM.jpg

38405078_1958534911103350_4326900102967853056_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: Kadir KARADEMİR
Geri