Scudo Sports

Mavi yol yayaya yasak

Scudo
Bence cok güzel bir konu ama forum bu tür konulara bakmaz, sadece bisiklet secimi yada nebileyim bu parca ney, vida falan nerde bulurum ve pek yakinda bugün su yemegi yedim gibi konular olmasi gerekiyor. Bu tür konular sadece laf atmaya gelince bolca duyuluyor ama is gercege binince kimseyi ilgilendirmiyor.

Bu tür konulari aslinda face, twitter gibi sitelerde yaginlastirmak gerekiyor.

Bu gösterilen ilgiden dolayi ekibi takdir ediyorum. Sizede tesekkürler, böyle bir konu acmaniza inanin cok sevindim ve gurur duydum.:in:

Ilk basda yazdiklarimi lutfen yanlis anlamayin ama benim düsüncem öyle.

Uzun süredir bu yolda bisiklet sürmeye "çalışıyoruz". Eğer grup olarak binmiyorsanız çoğunlukla yoldan çıkmadan gitmeniz mümkün olmuyor. O yola arabayla giren, motosikletini parkeden, yolda dikilirken çekirdek çitleyen, zil çalarsanız küfreden, uyarınca bir garip hallere giren insanlarla uğraşıyoruz.

Bu nedenle polisin bu duruma el atması çok iyi oldu. Dün akşam çıktığımda yolda rahatlıkla gidebildim. Polis de sürekli dolaşıyor caddede. Çabalarından ötürü teşekkür ediyorum.

Polis'in hazırladığı bilgilendirme afişi:
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/s720x720/1512805_10204745748618946_1191240043550451259_n.jpg?oh=358aec192df238b1c4b81e55600f4d53&oe=553E20C4&__gda__=1426808060_49cf3fca40424f47f1271d74f649c452

Acilen İzmir'de de bu konuya el atılması lazım. Sinirlerimiz bozuluyor kendi yolumuzda :mad:

Yapılan uygulama gerçekten çok güzel ve takdire şayan. Ayrıca bu uygulamanın tüm şehirlere de örnek teşkil etmesini umuyorum.

Ancak uygulama sadece bir cadde üzerindeki mavi yol ile sınırlı kalmamalı. Bu yollar zaten çok kısıtlı bölgelerde var. Özellikle araç sürücülerine de buna benzer uyarılar yapılmalı ve her yol için emniyet şeridi ve bisiklet yolları arttırılmalı. Bisikletliler sadece şehir merkezinde bisiklet sürmüyor. Motorlu bir çok aracın bile ulaşamayacağı yollarda bisikletli insanlar yol alıyor. Başta tüm bürokratlar olmak üzere herkese bu bilincin yerleştirilmesi gerekli.

Ama bu haberler insanı gelecek adına umutlandırıyor. Umarız umudumuz sadece hislerimizde kalmaz ve uygulanır en kısa zamanda.

Bu ülkede çok yol var da dası ne bisiklet yolu nede kara yolu !

Eskiden tv de ekmeği israf etmeyin, elektrik şöyle kıymetli, çevreyi koruyalım, vergi önemlidir tarzı yayınlar yapılırdı ve bence çok faydalıydı.
Şimdi tv kanalları propaganda aracı tüm kanallar bir ideolojinin kucağında.Bolu da yapılan çalışma takdir edilecek bir çalışma olmuş.İnsanları bilinçlendirecek bu tarz uygulamalar daha da artsa keşke.Örneğin toplu taşıma araçlarındaki ekranlarda,bekleme salonlarındaki ekranlarda, karayollarında bisikletle ilgili veya değil bilinçlendirmeye yönelik uyarılar, yayınlar v.b. yapılsa....

Geri