@emancipation
Bunu tam olarak açıklayamıyorum şu an ama bizim düşündüğümüz mantık veya Selim beyin çarpanlarına ayırma yöntemi de bizi doğru sonuca ulaştırıyor.
@selim karan bu işlemde ilk yaptığınız yer yanlış F in birini ayırıp artı dokuz yüz derseniz en baştan zaten 1tane F i 900 kabul etmiş olursunuz . Yapılacak en hızlı yol ifadeyi f parantezine alıp F(F+61) şıkları koyduğunuzda iki sayıda bir tam sayının karesiyse ki burdan denerseniz sadece 900 sağlar en hızlı bu şekilde çözülür sınavda daha rahat olur@emancipation
@emancipation @dkelleci çözümü yapmış ama sınavda zaman çok önemli olduğundan şık deneyerek çözmek daha mantıklı en fazla yarım dakika alır.
Farklı sorular olursa da at güzel oldu bu.
@emancipation Gerçekten kafayı dağıttım sayende, laptopun başında miskin miskin oturuyordum. Soruyu görünce kağıdı kalemi alıp biraz uğraştım sayende.
Sana bol şans ve başarılar. Senin için yorucu ve zor bir sene olacak ama sonrası keyifli olacaktır umarım.
@Berke Haklısınız, yaptığım çözüm sınav anında pek başvurulacak bir yöntem değil. Bu soruda şıkları kullanmak zaman açısından en iyisi olur.