Scudo Sports

Maşada boşluk sorunu

Bu ürünler yeni model dediklerim. Söylediğim gibi maşanızda gidondan kumanda özelliği var ise kullanabilirsiniz yani eskisi bozulduysa yada kırıldıysa bunları alabilirsiniz.Maşadaki kumanda gidondan değil sadece maşa üstünden bir kilitleme koluysa bu ürünleri almanız size bir fayda getirmeyecektir takamayacaksınız.

• Beğen
Tepkiler: Koray Yılmaz
Scudo
Öncelikle teşekkür ederim. Benim maşamda mevcut ama arızalanmış bir gideondan kilitleme sistemi yok. Maşa üzerinden lockout yazan bir düğmeyi çevirip maşayı kilitliyorum. Maşamın temsili bir fotoğrafının linkini vereyim belki daha net olabilir.

http://www.marosbike.ro/images/catalog/777_604_Rock%20Shox%20Tora%20SL.jpg

Bu maşaya gidondan kilitleme takabilmeniz için aynı maşanın (veya aynı markanın) gidondan kilitlemeli modelinin (gördüğünüz üzere çeyrek tur dönerek kilitlenen sitem) arızalısını bulup maşa üstündeki kontrol kısmını kendi maşanıza aktardıktan sonra yukarıdaki kollardan bir tanesini alarak takmanız gerekiyor. Hem maliyet hem de bulma açısından zor. Fakat fotoğrafı inceleyince sanki kilitleme mekanizmasının yanında dış kablo klavuzu gördüm gibi demek ki bu modelin gidondan kilitlisi mevcut .Ek bilgi olarak bunuda söyleyeyim.

başlığı hortlatmış olacam ama aklıma takılıyor aynı sorun.
sedona 331 alalı 1 ay oldu ve sanırım 100-150 km yapmışımdır.geçen sürüşümde fark ettim ki maşa aşağı iniyor ve performansı çok düşürüyor.maşayı kilitlersem de her ne kadar bisiklet yolu olsa da çok rahatsız ediyor.bisiklet konusunda çok bilgisiz olduğumdan durumun normal olup olmadığını merak ediyorum

benım bskletimde aldgmdan beri var o sıkıntı, maşayı hiç kilitlemeden kullanıyorum :D, kilitlersem de en yumuşak ayara alıyorum. başka çözümü yok sanırsam

• Beğen
Tepkiler: karakartal
Arkadaşlar merhaba.Resimde kırmızı çizgiyle belirttiğim mesafede ön fren sıkıldığı zaman 2-3mm oynama yapıyor.Bisiklet 45 günlük,bu sorun 1 haftadır var.Normal bir durummudur?
IMG_20150710_022036.jpg

Diskleri janta oturtan vidalar gevşediği için frenleme yapıldığında disk sabit kalıp teker dönüyor ve bu yüzden maşa öne doğru gidiyor olabilir. Tekerinizi bi elinizle tutup diski döndürmeye çalışın. Ufak oynamalar yapıyorsa diskleriniz centerlocksa bir bisikletçide sıktırabilirsiniz. Şayet vidalıysa yıldız alyanla sizde sıkabilirsiniz.
Ancak problem burdan kaynaklı değilse maşanın alt ayağını elinizle tutup üst kısmı yani parlak kısmı ileri geri hareket ettirip boşluk var mı kontrol edin. Şayet oynama bu sebepten oluyorsa bir servise götürmenizde yarar var bazen hatalı ürünler olabiliyor. SOnuçta kapalı kutu.

• Beğen
Tepkiler: Koray_41
@M.Burak KARADAĞ Tesekkur ederim,sabah deneyecegim. İyi geceler. Her iki secenegide denedim fakat bosluk kendini belli etmiyor. Arkadasimda ng 450 var. masasi M 3030 modeli. On freni sikip ileri geri yaptigimda bende ki bosluk bunda olmuyor. Ki bu masa daha alt seviye! Ng 350 de olan XCM RL MASADA ki bu olay kronik mi acaba?

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
@kokomarmaris
Valla aklıma başka bir şey gelmiyor açıkçası. Furç takımına bakmak lazım diyeceğim ama maşanın kendisi esniyor. Konuyu güncel tutmakta yarar var belki bir bilen arkadaşımız çıkar.

• Beğen
Burada ki servise gitsemmi diyorum ama,hidrolik fren yagi ile ilgili eksilirse nasil tamamlariz soruma ''abi meslek sirri johnson bebe yagi diyen ve ciddi ciddi diyen servisten ne beklenir'' :confused:

Masanin ic bacaklariyla ilgili bir sikinti var gibi.Belkide bu masada bu normaldir onuda bilmiyorum.Kullanicilar test ederse sevinirim.

• Beğen
Tepkiler: M.Burak KARADAĞ
Salcano NG350 (MTB) Kullanıcıları Kulübü | Sayfa 3 - BisikletForum bence durum böyle, belki başka birşeydir, Konuya hakim kişilerin yazmalarını da bekliyorum. (Yalnız ben çok kullanma fırsatım olmadı bisikleti, bende de böyle bir sorun olacağını sanmıyorum, ikimizde de aynı his uyanıyor, ön freni sıkınca doğrudur, ama dediğim gibi frenin yapmış olduğu haraket gibi geldi bana.)

''dış bacakla iç bacagın birleştiği noktaya yani o kecelerin oldugu noktaya parmagınızı koyup ileri geri yaptıgınızda parmagınızda bir sıkışma gevseme hissediyorsanız'' demis bir arkadasimiz. Evet olan aynen bu resimdede bunu tarif etmistim.Bu aciklama daha net.Frenleme ve engebeden gecerken bu busluk olusuyor ve bariz belli ediyor kendini.
Garanti kapsaminda bu masa degismelimi yoksa normal mi derler arkadaslar. Bana normal gelmiyor fakat sizlerinde yorumunu almak istiyorum!

IMG_20150717_103207.jpg

IMG_20150717_103146.jpg

Ustteki masa SR SUNTOUR M3030. Alttaki masa SR SUNTOUR XCM RL Gidondan kilitli.
Her iki masa ayni alanda kullaniliyor. Ustteki daha dusuk model sorunu olmayan ve daha fazla kullanilmis bir masa km olarak. Alttaki masa daha ust model sorunu olan ve daha az kullanilmis bir masa km olarak. Bu verilerle bu masa normaldir diyebilirmiyiz.Bir de acabami dedigim ust modelin ic dis bacak arasindaki kece(bushing)si daha ince. Alt modelin daha kalin. Bilgi sahibi olan arkadaslar yardimci olursa cok sevinirim.Masa delisi oldum. Sorunlu masa daha 2 ay olmadi.

Screenshot_2015-07-17-14-34-50.png

Arkadaslar bu masaya sahip olan,kullanan var mi?Kullaniciysaniz ayni masaya sahibim ve sorunum var?

Dış bacak üzerinde ve içinde konumlu olan iç bacağin(amortisor kısmı);
ön frenleme,herhangibir engebeden geçiş sırasında bariz ses verecek şekilde esnemesi,
bu esnemenin ileri geri şeklinde oynaması(0,4-0,5mm)
normal amortisör aşağı yukarı oynamasında sıkıntı yok.

Merak ettiğim bu maşaların hepsimi böyledir.

garantisi devam ediyorsa servisle görüşün mutlaka :) bütçeniz var ise güzel bir havalı maşa alın

• Beğen
Teşekkür ederim @Melih Çolak.Yarın servise gidiyorum.32 km mesafede. Hidrolik yağ değişimi için Johnson Bebe Yağı iyidir diyen bakalım maşa için ne diyecek.

Bebek yağlarından bazıları mineral olduğu için fren yağı olarak kullanılabilir. Söylediğinde aslında haklı. :D

Bence de haklisin. Hatta en guzeli bal ve zeytinyagi karisimi. Vizkozitede iyi olur:D

• Beğen
Tepkiler: Yusuf !!WOW!!
Ben ciddiyim. Mineral yağlar, yer altında kaya tabakaları arasında bulunan petrol esaslı yağlar mineral yağlar olarak sınıflandırılır. Benzin, mazot, gazyağı, parafinmumları gibi yağlar mineral yağlardır. Bu yağların mineral yağ olarak sınıflandırılmasının nedeni yakın geçmişte organik bir kaynaklarının bulunmamasıdır. Ancak çok daha eski jeolojik dönemlere gidildiğinde mineral yağların dahi organik kökenlere dayandığı görülür. Eski jeolojik dönemlerde denizlerin tabanında biriken plankton gibi canlıların artıkları zamanla birçok jeokimyasal süreçten geçerek petrol gibi mineral yağlara dönüşmüşlerdir. Petrokimyasal madde adıyla da anılan mineral yağlar insan uygarlığında büyük bir rol oynamıştır ve oynamaya devam etmektedir.

www.png

bende sr sountour xcr maşa var kitleme olayını manuel olarak yapıyorum aparatlarını alsam gdondan kitlemeli yapabilir miyim?

Geri