Scudo Sports

Maşa Sökme

Gidon boğazının üstündeki alyan vidayı gevşetip 5 mm kadar yükselmesini sağlayıp sonrasında bir cisimle vidaya vurup içerideki dübelin serbest kalmasını sağlaman lazım.

Bunu yapmana rağmen çıkmazsa, yere oturcan, iki ayağını gösterdiğim kısma koyup iki elinle gidon boğazını kendine doğru çekerken aynı zamanda sağa sola oynatıcan. Bu şekilde gelir. Gelmezse yaz, daha ileri yöntemlere giriş yapalım.

326461 dosyayı görüntüle
Merhabalar dübeli dediğiniz şekilde düşürdüm yine aynı durum var çıkmadı.
Dediğiniz şekilde de zorladım sağa sola ve yukarı kıpırdama yok.
İlk fotoğrafta sarı ile işaretlediğim yerden mi ayrılması gerekir normal şartlarda?
Diğer önerileriniz nedir?
Teşekkürler.

Scudo
İlk fotoğrafta sarı ile işaretlediğim yerden mi ayrılması gerekir normal şartlarda?
Evet oradan ayrılması gerekiyor.

1 - Şaft (= dübelin girdiği boru) aşağıya kadar gidiyorsa, vidayı çıkartıp alttan dübele vidala, ve çek, dübel gelsin. Sonrasında, 18-19 mm civarlarında mümkünse içi dolu bir çelik boru al ve şaftın alt deliğinden sokup çekiçle vur. Gidon boğazı bu şekilde çıkar.

2 - Dübel aşağıdaki delikten gelemiyorsa, mecburen sarı ile işaretlediğin yerden gidon boğazını kestir bir demirciye. Ve maşayı bana yolla. Maşanın içinde kalan boğaz parçasını ve dübeli çıkartırım.

Evet oradan ayrılması gerekiyor.

1 - Şaft (= dübelin girdiği boru) aşağıya kadar gidiyorsa, vidayı çıkartıp alttan dübele vidala, ve çek, dübel gelsin. Sonrasında, 18-19 mm civarlarında mümkünse içi dolu bir çelik boru al ve şaftın alt deliğinden sokup çekiçle vur. Gidon boğazı bu şekilde çıkar.

2 - Dübel aşağıdaki delikten gelemiyorsa, mecburen sarı ile işaretlediğin yerden gidon boğazını kestir bir demirciye. Ve maşayı bana yolla. Maşanın içinde kalan boğaz parçasını ve dübeli çıkartırım.
Dübeli aşağıya düşürüyorum dübel boru içinde boşta hareket edebiliyor ama alttan çıkamaz delik küçük mecburen içeride kalacak, tersten vidalamayı denemedim deniyim.
Bilgilendiririm teşekkürler.

Dübel çıkamazsa alttan vidalamanın bi anlamı yok. Vidalasan da dübeli şafttan çıkaramayacaksın çünkü.

Bir spirale inox kesici disk takıp, boğazda yeşille işaretlediğim yerlere iki adet kesik atacaksın. Sonrasında bisikleti tepe takla yapıp, üst furşu (kırmızı çizgiyi yani) sağlam bir cismin köşesine dayayıp, o yaptığın kertiklere metal bir cisim dayayıp bir ön kertikten bir arka kertikten çekiçleyeceksin. Bu şekilde boğaz milim milim çıkar. Boğaz çöpe çıkacak tabi.

WhatsApp Görsel 2025-04-23 saat 12.06.04_fb69aa51.jpg

Dübel çıkamazsa alttan vidalamanın bi anlamı yok. Vidalasan da dübeli şafttan çıkaramayacaksın çünkü.

Bir spirale inox kesici disk takıp, boğazda yeşille işaretlediğim yerlere iki adet kesik atacaksın. Sonrasında bisikleti tepe takla yapıp, üst furşu (kırmızı çizgiyi yani) sağlam bir cismin köşesine dayayıp, o yaptığın kertiklere metal bir cisim dayayıp bir ön kertikten bir arka kertikten çekiçleyeceksin. Bu şekilde boğaz milim milim çıkar. Boğaz çöpe çıkacak tabi.

326464 dosyayı görüntüle
Merhabar, ilk önerdiğiniz kesme veya son onerdiğiniz milim milim çıkarmayı yarın deneyeceğim, pas sökücü vs de denedim olmadı.

WD40 sıkıp bekleyin. Sonra çıkartmayı deneyin. Çıkmıyorsa ısrar etmeyin kalsın. :)

Geri