Arkadaşlar, ister inanın ister inanmayın geçen sene, daha klüp kurulma aşamasındayken yazmış olduğum ve rektörlük tarafından da onaylanmış bir faaliyet planımız var:rolleyes: hatta bu faaliyet planına uyup uymadığımızı denetim kurulundaki Olcay Batu, M. Cihat Kurukaya ve Kamil Burak Büyüktopcu gözlemleyip rapor etmekle yükümlüler. işin bu prosedür kısımlarıyla kimsenin uğraşmayacağını ya da herkesin salla gitsin diyeceğini ben de biliyorum ve açıkca bende size katılıyorum; hadi be ordan, kim sallar formaliteyi...!!
gel gör ki yazdığım planın hiç de öyle formalite olmadığını aksine ilk etap için(henüz amatörüz ne de olsa) gayet başarılı oluşturulduğunu düşünüyorum. haftasonları sahil şeridinde dolaşacaksanız, mümkünse bunu cumartesi günleri akşam saatlerinde(19.30 gibi) ve bir kulüp üyesi psikolojisinde yapınız. yanınıza gelen, sizle pedallayan insanlara bir kulübün üyesi olduğunuzu ve her hafta bu rotayı düzenli olarak pedalladığınızı falanı filanı anlatınız. lastiği patlayana yardım ediniz ..vs vs...
Her Cumartesi 19:45‘de Bostancı Sahil Şeridinde Bisiklet Sürüşü
(belirlenen saat daha sonradan değiştirilebilir ya da haftalık yapılan bu olağan buluşma, hava durumu, bayram, özel günler gibi durumlar göz önünde bulundurularak bazı haftalarda iptal edilebilir)
Bu etkinlikte amaçlanan kulübe yeni katılan üyelerin durumlarının, bisiklet üzerindeki beceri ve yeterliliklerinin belirlenmesi, aksi durumda tespit edilen eksiklerinin giderilmeye çalışılması.
Böylelikle düzenlenecek uzun tur ya da yarışmalara kimlerin katılabileceğinin uygulamalı olarak tespiti.
Kulüp üyeliği gözetilmeksizin bisikletle henüz tanışmış talep eden herkese, bisiklet kullanımına ilişkin eğitim verilmesi.
Her Ay, En Az Bir Kere Yapılacak Şekilde, İstanbul Ve Çevresinde Bölgesel Tur Tertip Edilmesi
Düzenlenecek turların rotası, takvimi ve kimlerin katılacağı gibi konular, cumartesi günleri 19.45’de düzenlenen olağan toplantılarda belirlenir. Bu turlara örnek teşkil edebilecek rotalara örnek vermek gerekirse; Anadolu kavağı, Şile, Rumeli Feneri, Bahçeköy, Belgrad Ormanı, İzmit Kerpe, Kepez... gibi.
18 Mart Çanakkale Şehitleri Anma Turu
15 Mart 2010 Pazartesi günü, Sn. rektörümüzün katılımıyla rektörlük önünden yola çıkış.
18. Mart 2010 günü abide ve şehitliklerin bulunduğu yarımadaya ulaşılması ve takip eden süreç de abide ve şehitlikler önünde okul ve kulüp bayrağı açılarak yapılan etkinliğin fotoğraflanması.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kapsamında Şehir içi tur ve Okul Ziyareti
Bu kapsamda Göztepe kampüsünden başlayarak, Bağdat caddesi ve Kadıköy meydanını da içine alan, bayraklarla süslenmiş bisikletlerle kulüp üyelerince bir tur düzenlenmesi. Ardından belirlenen bir ilköğretim okuluna giderek, okul bahçesinde, arzu eden öğrencilere bisikletin önemine vurgu yapan bir sunum tertip edilmesi.
Ek olarak; Cumhuriyet Bayramı, Gençlik ve Spor Bayramı gibi diğer önemli günlerde ve önemli kişi ya da sanatçılar adına düzenlenen anma günlerine de ( Barış Manço gibi) kulüp olarak bir etkinlik düşünülmesi ve mümkün olan her fırsatta okulun ve kulübün adının duyurulması amaçlanmaktadır.