Scudo Sports

Markaya göre vites seviye sıralaması

Esasen benim attığım ST 530 modeli ama biraz bütçeyi zorlayıp ST 540 da alabilirim orada nispeten Altus falan da yapısını gördüm ve kendi adıma daha olumlu görünüyor ama Microshiftten emin olamadım bilmediğim için... Bu arada ST 540, 4000 tlyi hakeder mi bilemiyorum ama özellikleri fena görünmüyor
540 kötü bir bisiklet değil. Microsift çevirmeli viteslerde zamana bağlı defarmosyonlar oluyor. Sertleşmeden dolayı kırılmalar yaşanıyor. Yoksa kullanılmıyor değil. 530 modelinin de kullanılan sistemi görmediğim için yorum yazmayacağım.
540 denk geldim. Kesinlikle iş görür bir bisiklet. Üst düzey ekipman her bisiklette mutlaka iyidir.
Dağ bisikletinde ilk önce kullanım becerisi, taş gibi bir kadro , araziyi kavrayacak lastik , iyi bir maşa, fren sistemi :koptum: başka ne kaldıki.
Arkadaşlar dağ bisikletini amacına göre kullanıyorsanız çok iyi seçmelisiniz. Paraya acıma bütçeni zorla. 540 arazide kesinlikle iş görür. Decathleon da kullanıcı yorumları kimisi iyi kimisi kötü. Ama orta ayar bir bisiklet diyebilirim.
@Cemal Ç. gardaşım sende rockrider 540 var daha iyi bilgi verirsin sanıyorum.

Scudo
540 kötü bir bisiklet değil. Microsift çevirmeli viteslerde zamana bağlı defarmosyonlar oluyor. Sertleşmeden dolayı kırılmalar yaşanıyor. Yoksa kullanılmıyor değil. 530 modelinin de kullanılan sistemi görmediğim için yorum yazmayacağım.
540 denk geldim. Kesinlikle iş görür bir bisiklet. Üst düzey ekipman her bisiklette mutlaka iyidir.
Dağ bisikletinde ilk önce kullanım becerisi, taş gibi bir kadro , araziyi kavrayacak lastik , iyi bir maşa, fren sistemi :koptum: başka ne kaldıki.
Arkadaşlar dağ bisikletini amacına göre kullanıyorsanız çok iyi seçmelisiniz. Paraya acıma bütçeni zorla. 540 arazide kesinlikle iş görür. Decathleon da kullanıcı yorumları kimisi iyi kimisi kötü. Ama orta ayar bir bisiklet diyebilirim.

Ben dağ bisikleti alıp şehirde kullanan sporluyum :D . Hızla falan pek işim yok, kafama göre takılmak için alıyorum ve 540 serisinin kadro acayip hoşuma gitti, gönül isterdi ki 27.5 yerine 29 olsun daha heybetli olsun boyuma göre (1.80 m), ama belki bu şekilde de bana uyar çünkü uygun boya göre modelleri varmış ve jantla boyun çok da alakası yok düşününce fakat çok da çocuk bisikleti gibi dursun istemiyorum. Zaten taksitli olarak ancak almaya gücüm yeter dolayısıyla ha 3500 tl ha 4000 tl çok farketmiyor. Eğer Microshift takıma iyi derseniz ve Decathlon'un servis ağı problemli değilse almak isterim, sorun olduğunda götürürüm. (Decathlon evime çok yakın Ankara'da). 18 vites de hızla işi olmayan için şehirde fena değil gibi. Bir sorun bunun istediğim rengi fakat bulması güç şu ara :( ;

1615719622262.png

Bu rengi çok çok güzel ama bulması zor. Tasarım olarak çok özgün ve güzel bisikletler yapıyor Btwin markası...

Evet bende Rockrider 540 var ama ikinci nesil sanırım, dört yıldır kullanıyorum.
Arka Altus ön Microshift (sanırım) kullanılmış, 3X9 yani. Gayet memnunum, bana yetiyor ama birazcık ağır.
SR Suntour XCR maşam hala bozuk, güncelle beni artık diyor ama para vermiyor. 😋
dağ bisikleti alıp şehirde kullanan sporluyum :D .
Böyle bir niyetiniz varsa bisikletten soğumayın sonra...

Evet bende Rockrider 540 var ama ikinci nesil sanırım, dört yıldır kullanıyorum.
Arka Altus ön Microshift (sanırım) kullanılmış, 3X9 yani. Gayet memnunum, bana yetiyor ama birazcık ağır.
SR Suntour XCR maşam hala bozuk, güncelle beni artık diyor ama para vermiyor. 😋

Böyle bir niyetiniz varsa bisikletten soğumayın sonra...

Ben şehir bisikleti alıp şehirde sıkıntı yaşayınca MTB'ye karar verenlerdenim @Cemal Ç. hocam. MTB daha önce sürmüşlüğüm var problem hissetmedim hatta daha konforlu bile geliyor. Bu sebeple alacağım ürün gamım belli, vites konusunda bir soru işaretim vardı ama sanırım sıkıntı olmaz sizin yorumlara bakılınca :)

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Sayın @Cotyoran52 ben aslında ön vitesi pek kullanmıyorum. Genelde düzlükte ya da inişte büyük dişliye alıyor(d)um. Ön vites koluda bozuluyor sanırım ki bir süredir büyük dişliye zor geçiyor. Tırnak kırıldı sanırım. 😅
Dedim ya, bisiklet "beni güncelle artık" diye bağırıyor. 🤣
@Cotyoran52 Şehir içinde sürecekseniz amortisörü kilitlenemeyen bir bisiklete 3400 TL vermeyin.
Hatta amortisöre de gerek yok bence. Teker kalınlığı sönümler gelebilecek darbeleri.

Bildiğim kadarıyla dağ bisikleti donanım sırasını düșükten yükseğe doğru sayayım:

- Shimano Tourney Tz
- Shimano Tourney
- Shimano Tourney Tx
- Shimano Altus
- Shimano Acera
- Shimano Alivio
- Shimano Zee
- Shimano Saint
- Shimano Deore
- Shimano Deore LX
- Shimano SLX
-Shimano Deore XT
-Shimano Deore XTR

Arkadașlar shimano deore LX daha sonra isim değiștirerek shimano SLX olsa da bu isim değișiminin üzerinden bir hayli zaman geçmiș olmasına rağmen sadece kısa bir süre tur bisikletçileri için 'shimano deore LX t-670' serisi olarak yeniden üretildi.

Bu arada shimano zee ve shimano saint ikilisi sadece tepe iniși bisikletleri için tasarlanmıștır. Bu sıralamada onlara yer vermemin asıl sebebi ise 'Shimano Türkiye' resmi internet sitesinde genel kalite sıralaması olarak bu șekilde konumlandırılmıș olmalarından bașka bir șey değil. 🙃

Bildiğim kadarıyla dağ bisikleti donanım sırasını düșükten yükseğe doğru sayayım:

- Shimano Tourney Tz
- Shimano Tourney
- Shimano Tourney Tx
- Shimano Altus
- Shimano Acera
- Shimano Alivio
- Shimano Zee
- Shimano Saint
- Shimano Deore
- Shimano Deore LX
- Shimano SLX
-Shimano Deore XT
-Shimano Deore XTR

Arkadașlar shimano deore LX daha sonra isim değiștirerek shimano SLX olsa da bu isim değișiminin üzerinden bir hayli zaman geçmiș olmasına rağmen sadece kısa bir süre tur bisikletçileri için 'shimano deore LX t-670' serisi olarak yeniden üretildi.

Bu arada shimano zee ve shimano saint ikilisi sadece tepe iniși bisikletleri için tasarlanmıștır. Bu sıralamada onlara yer vermemin asıl sebebi ise 'Shimano Türkiye' resmi internet sitesinde genel kalite sıralaması olarak bu șekilde konumlandırılmıș olmalarından bașka bir șey değil. 🙃
Tourney bisikleti sevdirir. Diğerlerini de kullanamk lazım. Hafiflik ufak dişlilerle birleşince yer uçağı

Buradaki sıralamayı güncelleyecek bir üstad var mıdır? 😅😅

Buradaki sıralamayı güncelleyecek bir üstad var mıdır? 😅😅

İyiden Basite doğru

Shimano Yol Bisiklet Grubu

Claris
2300

Shimano Dağ Bisiklet Grubu (Tur Bisikleti için de aynı sıralama)
Altus
Tourney

Campagnolo Yol Bisikleti Grubu
Veloce

SRAM Yol Bisiklet Grubu
Apex

SRAM Dağ Bisiklet Grubu
X4
X3

Paramız neye yetiyorsa listeye onları aldım :)

İyiden Basite doğru

Shimano Yol Bisiklet Grubu

Claris
2300

Shimano Dağ Bisiklet Grubu (Tur Bisikleti için de aynı sıralama)
Altus
Tourney

Campagnolo Yol Bisikleti Grubu
Veloce

SRAM Yol Bisiklet Grubu
Apex

SRAM Dağ Bisiklet Grubu
X4
X3

Paramız neye yetiyorsa listeye onları aldım :)
Ben hep derim, herhangi bir siralama yoktur diye.
Mesela bu listetde Claris Veloce den daha üste tutulmus. Kimine görede Apex ikisinden daha üste olur. Bana göre ise Claris ve Apex Velocenin yanindan bile gecemez. Bence Claris daha cok Campagnolo Mirage seviyesinde ve Tourney de Avanti seviyesinde.

Mesela bu listetde Claris Veloce den daha üste tutulmus. Kimine görede Apex ikisinden daha üste olur. Bana göre ise Claris ve Apex Velocenin yanindan bile gecemez. Bence Claris daha cok Campagnolo Mirage seviyesinde ve Tourney de Avanti seviyesinde.

@Mehmet Altuğ konunun ilk mesajındaki marka ve gruplara göre ayrılmış sıralı listeyi almış, Türkiye şartlarında artık ulaşılması zor olanları silip hesaplı kolayca alınabilecekleri bırakarak bir ekonomik gönderme yapmış, yani o liste üstten alta kalite sırası değil.
"iyiden basite doğru" ifadesi de her grubun kendi içinde, ilk mesajdaki gibi. Bakınız ilk mesaj: Markaya göre vites seviye sıralaması

Saiguan'ım f/p kralıdır. Gümüş rengiyle klasikçiler için biçilmiş kaftan. Yanına kadrodan indexsiz kol. Bitti gitti :cool:

image;s=360x0

Aslında bu sıralamalar genelde vites sayısı ya da dişli çeşitlerine göre yapılıyor. Sonrasında her bir set kendi içinde aynı marka ve model olmak üzere ağırlık ve geçiş hızları ile değerlendiriliyor..Fakat yeni nesil mekanik bir tiagra eski nesil mekanik bir Dura Ace ten iyi olabilir. Üstelik markaların kendi içinde de değiştirilen kompenentleri mevcuttur. Örneğin sram 2x10 lu red için 2x10 sram apex ya da shimano için de aynı şekilde 10'lu tiagra grup setine 10'lu 105, ultegra vs gibi arka aktarıcı ya da 2 li ayna kollar için ön aktarıcılar kullanılabilir. Bu, ultegra ya da sram red kullanan ancak yedeklemesini ekonomik olarak ya da kolay bulunabilir olmayan kompenentlerinden ötürü marka içi türevleri kullanılabilir. Bu da çeşitlilik sunuyor.

Sram ın tüm vites grupları, shimano ve campagnolo setlerinden hafiftir.. Daha spesifik özellikler içerir.. Karbon ayna kolları, titanyum alaşımlı ruble vs vs... Hatta sram apex 2x10, tiagra 2x10 ile mukayese edilmesine karşın tiagra dan da hatta 2x11 olmasına rağmen 105 ten de hafiftir. Keza arka aktarıcı konusunda red in seramik rulmanlı makarnaları varken dura ace te yoktur.. Kablosuz konusunda da sram iletişim ve kurulum olarak daha başarılı bulunmuştur testlerde.. Daha pek çok fark var.. Ancak tüm bunlar arasında belki ülkemizde pek kıymeti bilinmez mi demeliyiz ya da reklamı güzel yapılmadı mı ama vites grup setler içinde en sorunsuz, uzun ömürlü campagnolo setlerdir.. Fakat girişte dediğiniz gibi, sıralamaları çok değişken.. Neye göre kime göre mevzularından.. Ancak farklar başlıklandırılırsa eğer, hız ağırlık, uzun ömür, ses vs.. Bunlar arasında toplam değerlendirme fark yaratabilir..

Son düzenleme:
Saiguan'ım f/p kralıdır. Gümüş rengiyle klasikçiler için biçilmiş kaftan. Yanına kadrodan indexsiz kol. Bitti gitti :cool:

image;s=360x0

Hem f/p kralı, hem nazlı değil.
Keşke bütün modelleri rahatça bulunabiliyor olsa. Vintıççılar için ilk bakılacak marka olur.
Bir de (link)tarih öncesinden çıkıp günümüze gelebilse keşke. İngilizce kısımda modellerin detay sayfaları hata veriyor, Çince sayfalardan bulmak gerekiyor.

@Spartiat Vintıççı, Eddy Merckx'e benzemek uğruna 14-28 6'li ruble kullanır, yokuşta dizlerini patlatmaktan çekinmez. Kademesiz kol kullandığımızdan günümüz bisikletçilerindeki kol-ruble uyumu gibi sorunlarımız da yok... Haliyle tek kriter kalıyor, pırıl pırıl gümüş renk. Eskiden böyleymiş, az seçenek, az vesvese, bol diz ağrısı.

@Spartiat Vintıççı, Eddy Merckx'e benzemek uğruna 14-28 6'li ruble kullanır, yokuşta dizlerini patlatmaktan çekinmez. Kademesiz kol kullandığımızdan günümüz bisikletçilerindeki kol-ruble uyumu gibi sorunlarımız da yok... Haliyle tek kriter kalıyor, pırıl pırıl gümüş renk. Eskiden böyleymiş, az seçenek, az vesvese, bol diz ağrısı.

Zamanında 16-19-22 de kullandım, SS Roadster'e 5li ruble de taktım ama vintıççı olamadım, olsaydım şimdi bisikletleri koyacak yer bulamazdım.

• Hahaha
Tepkiler: Can Çelik
Geri