Scudo Sports

Markaya göre vites seviye sıralaması

@ahmtayd teşekkürler yardımınız için.

Scudo
ben acera altusdan düşük sanıyordum. tam tersiymiş :)).

Cehaletımı hoş gorun bısıkletlerı ınceledıgınızde uretıcılerın vites on ve vites arkada ayrı model vites gurubu kullana bıldıklerınıde goruyoruz boyle bır durumda goz onune alınması gereken vites hangısı olmalı on mu arkamı

@Hkiray Tabiki arka değiştiriciye önem verilir. Çünkü arka değiştirici iyi ise vites geçişleri seri olur. Shimano için en rahat vites değişimi Deore XT ile başlar, sebebide kullanılan makaraların rulmanlı olmasıdır, sağa sola hareket etmemesi dolayısıyla zinciri seri, hızlı hareket ettirir buda geçişleri seri yapar.

@BF Okuru bey bugün altus donanımlı bir bisiklet aldım.Yavaş yavaş donanımları yükseltmek istiyorum.Öncelikle arka değiştiriciyi değiştirsem diğerleri ile uyumlu olur mu ?

Ben de bişey sorucam: altusla acera arasında çok fark var mıdır acaba?

@Bilal beki
Öncelikle bisikletiniz hayırlı olsun, kazasız belasız günlerde kullanmanızı dilerim Bilal Bey :) Bisikletiniz 24 vitesli bir Altus mu? yoksa 27 vitesli bir Altus mu? Donanımları yavaştan yükseltmek yerine para biriktlrip hepsini toptan değiştirmen daha sağlıklı olur.

@İhsnn_zyvl

Fark yok desek te olur yani :)

Ali bey cok tesekkur ederım konuyla tam ılgılı olmazsada bır sorum daha olacak sıze nexus gobek vıtese merrak saldım sehır ıcı kullanıcısıyım ,24 vıteslı bır normal vıtes gurubuna gore ne kadar kaybım olur suruste

@BF Okuru

Uzun zamandır merak ettiğim bir soruyu sormak istiyorum. Genelde deore ve üstü arka viteslerde " shadow " diye bir terim geçiyor ve sanırım bunların arka bacakları uzun oluyor.Shadow olmasının avantaj veya dezavantajları nelerdir ?

@Hkiray

Nexus'lar ile ilgim olmadığı için bu konuda birşey söylüyemiycem :)

@Bilal beki

Bunu sormamın sebebi 24 vites 8'li arka değiştirici, 27 vites 9'lu arka değiştirici oluyor. Bilginiz olsun. Yani arka değiştirici alırken buna dikkat etmeniz gerekiyor. Değiştirin demiyorum ben biraz daha bekleyin.

@Tolga Çelebi

Benim uzun uzun yazmama gerek yok, gerekli tüm bilgilere linklerden ulaşabilirsiniz.

(link)
(link)
Uzun - Kısa Ayak Aktarıcı Arasındaki Fark ? - BisikletForum

@Tolga Çelebi
Birde şunu açıklıyayım Shadow RD ve Shadow RD+ uzun bacak veya kısa bacakla ilgisi yoktur. Uzun bacak SGS terimiyle geçer, kısa bacak GS terimiyle geçer karışmasın :)

Gelelim Shadow RD ve Shadow RD+ özelliklerine ;

Shadow RD herhangi bir kilitleme mekanizması olmayan arka değiştiriciler tek gergili bir yapıya sahiptir ve bacak sağa sola çarpmadan düzgün bir şekilde hareket etmesini sağlayan bir özelliktir.
Shadow RD+ Kilitli bir mekanizmaya sahip olan arka değiştiriciye denir. Mesela taşlı topraklı sert bir yerden geçiyorsun ve zincir, arka değiştirici sürekli hareket halinde oluyor, buda bazen zincirin atmasına sebep olabiliyor. İşte bunu önlemek için o zemine girmeden önce mandalı ON konumuna getiriyorsun ve devam ediyorsun. Artık zincir ve arka değiştirici sabit ve hareket etmiyor. En basit böyle anlatabildim. :D

Ali bey tırmanışlarda rahat cıkış yapabılecek vites sıstemı ne olabılır ben surat yapan bı kullanıcı degılım tsk ederım

@Hkiray
Bence yeni vites sistemlerinin hepsi yokuşları rahat çıkabilir. Birazda sürücünün kondisyonuylada alâkalı bir durum bu.

Acera-altus arasında kalmıştım tercihim acera ile doğru olmuş..

Merida big seven 70 in arka vites hangi gruba dahil bulamadım.SRAM S500? 2014 modeli. 2015de ise SRAM x5 olmuş.

Mantıksız sıralama. Aynı kategoride kullanılmayan setler birbiryle kıyaslanmış. Ayrıca 2300 zaten Claris oluyor.

Arkadaşlar tamamen cahilliğimden soruyorum; sanırım bu Decathlon'da satılan Rockrider serisi bisikletlerde Microshift (Advent) adında bir vites takımı kullanılıyor. Beğendiğim bisikletin linkini atayım: (link)

Bu vites takımı Shimano'nun hangi seviyesine denk gelir, parçası kolay bulunur mu ya da kullanıcılar memnun mu acaba ?

Teşekkür ederim...

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Arkadaşlar tamamen cahilliğimden soruyorum; sanırım bu Decathlon'da satılan Rockrider serisi bisikletlerde Microshift (Advent) adında bir vites takımı kullanılıyor. Beğendiğim bisikletin linkini atayım: (link)

Bu vites takımı Shimano'nun hangi seviyesine denk gelir, parçası kolay bulunur mu ya da kullanıcılar memnun mu acaba ?

Teşekkür ederim...
Microshift 'in iyilerinden olsa gerek. Hiç canlı canlı görmedim. Bilemedim şu an .

• Beğen
Tepkiler: Cotyoran52
Microshift 'in iyilerinden olsa gerek. Hiç canlı canlı görmedim. Bilemedim şu an .

Esasen benim attığım ST 530 modeli ama biraz bütçeyi zorlayıp ST 540 da alabilirim orada nispeten Altus falan da yapısını gördüm ve kendi adıma daha olumlu görünüyor ama Microshiftten emin olamadım bilmediğim için... Bu arada ST 540, 4000 tlyi hakeder mi bilemiyorum ama özellikleri fena görünmüyor

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
Geri